Μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τον όρο λέξη "Derp"

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι να χρησιμοποιήσετε είτε τον όρο

Έχετε πιθανώς δει derp ή durp σε σελίδες Facebook, links Reddit, ή φωτογραφίες μωρών . Συχνά βλέπετε αυτή την έκφραση να συνδυάζεται με μια φωτογραφία ενός οδυνηρού ζώου ή ενός ατόμου με μια εκπληκτική έκφραση του προσώπου. Αυτή η σύγχρονη υποτιμητική έκφραση είναι μια εκδοχή της ηλίθιας και είναι ένας στενός ξάδερφος της παρανοϊκής ερμηνευτικής έκφρασης.

Το Derp είναι το ίδιο με το durp. Αναφέρεται σε μια ηλίθια δράση ή ένα ηλίθιο πρόσωπο.

Η έκφραση θεωρείται ότι έρχεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν οι δημιουργοί του South Park, Trey Parker και Matt Stone, έκαναν μια ταινία που ονομάζεται "Μπάσκετ" και σε μια ιδιαίτερα πελώρια σκηνή, ένας χαρακτήρας φωνάζει "derp!"

Πώς να χρησιμοποιήσετε την έκφραση

Το Derp χρησιμοποιείται καλύτερα με έναν από τους τρεις τρόπους:

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε τους όρους και τις συντομεύσεις του ιστού

Η κεφαλαιοποίηση είναι μη αμφισβητήσιμη όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ορολογία κοινωνικών μέσων . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία (DERP) ή όλα τα πεζά (derp), και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι παρόμοια με τις περισσότερες συντμήσεις γραπτών μηνυμάτων. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αναγνώστηκε μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR. Και οι δύο είναι αποδεκτές με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το DERP δεν θα ήταν ποτέ DERP

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στα μηνύματά σας είναι να γνωρίζετε το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας καλή κρίση. Εάν γνωρίζετε κάποιον καλά και είναι προσωπική και άτυπη επικοινωνία, χρησιμοποιήστε απολύτως την ορολογία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, εάν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με ένα άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε όρους και συντομογραφίες φράσεων μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με έναν πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, τότε αποφύγετε εντελώς τη φρασεολογία. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε λάθος από την πλευρά του να είσαι πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσεις τις επικοινωνίες σου με την πάροδο του χρόνου από το να κάνεις το αντίστροφο.