Βιβλιοθήκη Βιβλίων Μιλώντας έχει Δωρεάν Λήψη Audiobooks για τους Τυφλούς

Τα Talking Books είναι ηχητικά βιβλία που παράγονται για αναγνώστες με αναπηρίες εκτύπωσης από την Εθνική Υπηρεσία Βιβλιοθήκης για Τυφλούς και Φυσικά Χειρουργούς (NLS), τμήμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Σε αντίθεση με τα εμπορικά audiobooks που μπορεί κανείς να κατεβάσει από πωλητές όπως το Audible.com , τα Talking Books μπορούν να παιχτούν μόνο με ειδικό εξοπλισμό που η NLS παρέχει στους ειδικευμένους δανειολήπτες.

Τα βιβλία ομιλίας είναι σχεδιασμένα για άτομα που δεν μπορούν να διαβάσουν την τυποποιημένη εκτύπωση λόγω φυσικής ή νοητικής βλάβης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά για να βοηθήσει τους τυφλούς, αλλά υπήρξε από καιρό ζωτικής σημασίας μέσο ανάγνωσης για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες όπως η δυσλεξία και για όσους δεν έχουν τις κινητικές δεξιότητες ή την επιδεξιότητα να κρατούν ένα τυπωμένο βιβλίο.

Πώς ξεκίνησε το Πρόγραμμα Βιβλίων NLS Talking;

Το 1931, ο Πρόεδρος Hoover υπέγραψε το νόμο Pratt-Smoot, δίνοντας στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου $ 100.000 για να ανατυπώσετε βιβλία Braille για τυφλούς ενήλικες. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε γρήγορα για να συμπεριλάβει βιβλία που έχουν εγγραφεί σε δίσκους βινυλίου - τα πρώτα βιβλία Talking Books. Τα βιβλία καταγράφηκαν αργότερα σε κασέτες με καρούλι και καρούλι και ευέλικτες δίσκους βινυλίου. Σήμερα, τα Talking Books παράγονται σε μικρές, ψηφιακές κασέτες. Οι κασέτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των ληφθέντων βιβλίων από έναν υπολογιστή στην ειδική συσκευή αναπαραγωγής.

Γιατί τα Μιλώντας Βιβλία απαιτούν ειδικό παίκτη;

Οι ειδικοί παίκτες προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα ενός δημιουργού περιορίζοντας αυτή την ελεύθερη πρόσβαση βιβλίων σε άτομα με αναπηρίες και αποτρέποντας την επικάλυψη. Για να επιτευχθεί αυτό, οι δίσκοι βιβλίων ομιλίας καταγράφηκαν σε βραδύτερες ταχύτητες (8 σ.α.λ.) μη διαθέσιμες σε τυποποιημένους πικάπς. οι κασέτες καταγράφηκαν σε τέσσερις διαδρομές με μεγαλύτερες ταχύτητες. τα νέα ψηφιακά βιβλία είναι κρυπτογραφημένα.

Ποιος καταγράφει βιβλία μιλώντας;

Τα περισσότερα βιβλία που μιλάνε καταγράφονται από επαγγελματίες αφηγητές στα στούντιο της αμερικανικής τυπογραφείου για τους τυφλούς στο Λούισβιλ του Κεντάκυ.

Ποιος δικαιούται να λάβει τα Βιβλία Μιλώντας;

Η βασική απαίτηση επιλεξιμότητας είναι η αναπηρία όπως η τύφλωση, η δυσλεξία ή η ALS, που καθιστά το άτομο αδύνατο να διαβάσει την τυπική εκτύπωση. Οποιοσδήποτε κάτοικος των ΗΠΑ (ή πολίτης που ζει στο εξωτερικό) με αναπηρία εκτύπωσης μπορεί να υποβάλει αίτηση στην εθνική ή περιφερειακή βιβλιοθήκη δικτύου NLS. Μαζί με μια αίτηση, πρέπει να παρέχεται τεκμηρίωση αναπηρίας από αρχή πιστοποίησης, όπως γιατρό, οφθαλμίατρο, επαγγελματία θεραπευτή ή σύμβουλο αποκατάστασης. Μόλις εγκριθούν, τα μέλη μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν Βιβλία και περιοδικά σε ειδικούς τύπους όπως μπράιγ, κασέτα και ψηφιοποιημένο κείμενο.

Ποια θέματα καλύπτουν τα βιβλία που μιλάνε;

Η συλλογή βιβλίων NLS Talking Book έχει περίπου 80.000 τίτλους. Τα βιβλία επιλέγονται βάσει ευρείας έκκλησης. Περιλαμβάνουν τη σύγχρονη μυθοπλασία (σε όλες τις μορφές και τα είδη), τη μη φαντασία, τις βιογραφίες, τα πώς και τα κλασικά. Οι περισσότεροι πωλητές της New York Times γίνονται Βιβλία Μιλώντας. Το NLS προσθέτει περίπου 2.500 νέους τίτλους κάθε χρόνο.

Πώς μπορώ να βρω, να παραγγείλω και να επιστρέψω;

Το NLS ανακοινώνει νέους τίτλους στις διμηνιαίες εκδόσεις του, θέματα βιβλίων συζήτησης και ανασκόπηση βιβλίου Braille . Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναζητήσουν βιβλία ανά συγγραφέα, τίτλο ή λέξη-κλειδί χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό κατάλογο NLS. Για να έχετε ταχυδρομημένα βιβλία σε εσάς, ζητήστε τίτλους τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη βιβλιοθήκη του δικτύου σας, παρέχοντας τον πενταψήφιο αριθμό αναγνώρισης του βιβλίου που εμφανίζεται σε κάθε έντυπη εκτύπωση και online. Τα Μιλώντας Βιβλία αποστέλλονται ως "Δωρεάν Υλικό για τους Τυφλούς". Για να επιστρέψετε τα βιβλία, γυρίστε την κάρτα διευθύνσεων στο δοχείο και αφήστε τα στο ταχυδρομείο. Δεν υπάρχει τέλος ταχυδρομείου.

Πώς χρησιμοποιείτε το νέο πρόγραμμα MLS Digital Talking Book Player;

Τα νέα NLS Digital Talking Books είναι μικρά πλαστικά ορθογώνια που έχουν μέγεθος περίπου μιας τυποποιημένης κασέτας. Έχουν μια στρογγυλή τρύπα στο ένα άκρο. το άλλο άκρο ολισθαίνει σε μια υποδοχή στο κάτω μπροστινό μέρος της συσκευής αναπαραγωγής. Όταν εισαχθεί, το βιβλίο αρχίζει να παίζει αμέσως. Η ψηφιακή μορφή επιτρέπει στους αναγνώστες να περιηγούνται γρήγορα μεταξύ των κεφαλαίων και των τμημάτων ενός βιβλίου. Τα κουμπιά ελέγχου αφής είναι διαισθητικά. ο φορέας διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο οδηγό χρήσης ήχου.