Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις στο iPad σας

Μπορείτε να ρυθμίσετε το iPad σας να κάνει αυτόματη λήψη περιεχομένου.

Έχετε ποτέ εκπλαγεί από μια εφαρμογή που εμφανίστηκε μυστηριωδώς στο iPad σας; Ή ίσως ανακάλυψα ότι η μουσική του συζύγου σας έφτασε στη συσκευή σας; Ένα βολικό χαρακτηριστικό του iOS είναι η δυνατότητα αυτόματης λήψης περιεχομένου, όπως μουσικής, βιβλίων και εφαρμογών, σε κάθε συσκευή που έχει συνδεθεί στον ίδιο λογαριασμό.

Γιατί οι αυτόματες λήψεις μπορούν να είναι εξαιρετικές

Η αυτόματη λήψη του περιεχομένου μπορεί να είναι μια εξαιρετική λειτουργία εάν διαθέτετε πολλές συσκευές Apple, επειδή μπορεί να κρατήσει συγχρονισμένο το περιεχόμενό σας σε όλα - ή ακόμα και σε κάποια από αυτά. Για παράδειγμα, εάν αγοράζετε μουσική στο MacBook σας, με ενεργοποιημένες τις αυτόματες λήψεις, η μουσική είναι διαθέσιμη στις κινητές συσκευές σας όταν την θέλετε.

Αν έχετε οικογενειακό λογαριασμό, εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας δεν χρειάζεται να αγοράσετε μεμονωμένα τις ίδιες εφαρμογές, ebooks, μουσική ή ψηφιακά περιοδικά και όταν ενεργοποιούνται οι αυτόματες λήψεις, οι νέες αγορές θα μεταφορτωθούν σε αυτές τις άλλες οικογενειακές συσκευές, ώστε να μπορούν χρησιμοποιήστε τα επίσης.

Όταν οι αυτόματες λήψεις δεν είναι τόσο μεγάλες

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μειονέκτημα για την ενεργοποίηση των αυτόματων λήψεων: έλλειψη χώρου αποθήκευσης. Εάν οι συσκευές σας δεν διαθέτουν μεγάλο χώρο αποθήκευσης, μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με περιεχόμενο όπως μουσική ή εφαρμογές που δεν θα χρησιμοποιήσετε στη συγκεκριμένη συσκευή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να απολαύσετε την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων στο iPad σας, αλλά διαβάζοντας ότι το ebook στη μικρή οθόνη του iPhone σας μπορεί να μην είναι ευχάριστο και προτιμάτε να μην χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πολύτιμο χώρο αποθήκευσης με αυτά τα ebook που δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσετε εκεί.

Η απενεργοποίηση των αυτόματων λήψεων για κάποιο περιεχόμενο μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις στο iPad σας

Η ενεργοποίηση των αυτόματων λήψεων θα πραγματοποιήσει λήψη νέων αγορών, οι οποίες περιλαμβάνουν δωρεάν εφαρμογές και άλλες, που κάνετε σε άλλες συσκευές.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iPad σας. ( Μάθετε πώς ... )
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αριστερό μενού και πατήστε iTunes & App Store .
  3. Στο δεξιό πλαίσιο στην περιοχή Αυτόματες λήψεις , πατήστε το διακόπτη δίπλα στον τύπο περιεχομένου που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις σε αυτό το iPad. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το iPad σας θα κατεβάσει μόνο περιεχόμενο που θέλετε να έχει αγοραστεί στις άλλες σας συσκευές ή συσκευές των μελών της οικογένειάς σας.

Μπορείτε να αλλάξετε την αυτόματη λήψη για διάφορους τύπους περιεχομένου:

Μπορείτε να διατηρήσετε τη μουσική σας συγχρονισμένη μεταξύ συσκευών, για παράδειγμα, αλλά να διατηρήσετε τις εφαρμογές iPhone σας να μεταφορτώνονται αυτόματα στο iPad σας.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του περιεχομένου που έχετε αγοράσει από άλλες συσκευές

Η απενεργοποίηση των αυτόματων λήψεων στο iPad ή σε άλλες συσκευές δεν σας εμποδίζει να κάνετε λήψη αυτού του περιεχομένου σε άλλη συσκευή. Εάν αποφασίσετε να θέλετε το βιβλίο, το τραγούδι ή η εφαρμογή που αγοράσατε σε άλλη συσκευή στο iPad σας, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του περιεχομένου που έχετε αγοράσει σε άλλες συσκευές με μη αυτόματο τρόπο .

Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις για ενημερώσεις;

Ενώ μπορεί να είναι χρήσιμο να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις για να μην γεμίσετε το iPad με εφαρμογές και μουσική που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, η δυνατότητα αυτόματης λήψης και εγκατάστασης ενημερώσεων εφαρμογών από το App Store είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία για να συνεχίσετε να ενεργοποιείτε. Σίγουρα χτυπάει τη μετάβαση και την ενημέρωση των εφαρμογών με το χέρι και η ενημέρωσή τους αυτόματα καθιστά λιγότερο πιθανό ότι θα συναντήσετε σφάλματα και συντριβές, καθώς (θα μπορούσαμε να ελπίζουμε) αυτά θα διορθωθούν με ενημερώσεις σχετικά γρήγορα και θα έχετε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις εγκατασταθεί.