Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το iPad

Όταν κυκλοφόρησε το iPad, ο Steve Jobs το χαρακτήρισε "μαγικό". Και με πολλούς τρόπους, είχε δίκιο. Το iPad είναι μια εξαιρετική συσκευή που μπορεί να κάνει τα πάντα από streaming ταινίες για να σας διασκεδάσει με εξαιρετικά παιχνίδια για να γίνει ψηφιακή βιβλιοθήκη σας απλά να σας αφήσει να σερφάρετε στο διαδίκτυο στον καναπέ σας. Δυστυχώς, μια από τις μαγικές ιδιότητές της δεν είναι να σας επιτρέψει άμεσα να γνωρίζετε όλους τους μεγάλους τρόπους χρήσης της συσκευής. Θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς να αγοράσετε ένα iPad, τι να κάνετε με αυτό όταν το έχετε στο σπίτι και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό αφού μάθετε τα βασικά.

01 από 05

Πώς να αγοράσετε ένα iPad

pexels.com

Το iPad έρχεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη: το iPad 7,9 ιντσών "Mini", το iPad 9,7 ιντσών και το γιγάντιο iPad "Pro" των 12,9 ιντσών. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα παλαιότερο ανακαινισμένο iPad από την Apple αν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα. Θα χρειαστεί επίσης να αποφασίσετε πόσα αποθήκευση χρειάζεστε και αν χρειάζεστε μια σύνδεση 4G LTE.

Μοντέλα iPad:

Το iPad Mini είναι συνήθως το φθηνότερο iPad. Είναι επίσης καλύτερο για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το iPad ενώ κινούνται επειδή μπορούν εύκολα να κρατηθούν στο ένα χέρι και να χειραγωγούνται χρησιμοποιώντας το άλλο.

Το μοντέλο iPad Air είναι το επόμενο βήμα προς τα πάνω. Είναι ελαφρώς πιο ισχυρό από το Mini και διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών αντί για οθόνη 7,9 ιντσών. Εκτός από το μέγεθος και μια μικρή ώθηση στις επιδόσεις, το τελευταίο Air και το τελευταίο Mini είναι περίπου το ίδιο.

Το iPad Pro έρχεται σε δύο μεγέθη: 9,7-ιντσών όπως το iPad Air και ένα μοντέλο 12,9 ιντσών. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν απόδοση laptop και είναι υπέροχα αν θέλετε να εστιάσετε στην παραγωγικότητα με το iPad σας ή ψάχνετε για μια πλήρη αντικατάσταση φορητού υπολογιστή. Αλλά μην ξεγελιέστε: μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά iPads στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, το iPad 12,9 ιντσών μπορεί να είναι η απόλυτη οικογένεια iPad.

iPad αποθήκευσης:

Θα το κρατήσουμε απλό και θα πούμε ότι θα θέλετε τουλάχιστον 32 GB αποθήκευσης. Τα μοντέλα iPad Pro ξεκινούν με 32 GB, το οποίο είναι ιδανικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Τα μοντέλα iPad Air και Mini αρχίζουν με 16 GB και μεταβαίνουν σε 64 GB για το επόμενο υψηλότερο μοντέλο.

4G LTE ή Wi-FI μόνο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκπλαγούν από το πόσο λίγο χρησιμοποιούν το 4G LTE στο iPad. Με τη δυνατότητα να συνδέσετε το iPad στο iPhone και να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση δεδομένων του σε συνδυασμό με τόσα Wi-Fi hotspots και καφετέριες και ξενοδοχεία, είναι εύκολο να ζήσετε χωρίς 4G. Εάν χρησιμοποιείτε το iPad για δουλειά και γνωρίζετε ότι θα ταξιδεύετε πολύ μαζί του, η σύνδεση 4G μπορεί να αξίζει τον κόπο, αλλιώς, παραλείψτε το.

Περισσότερες συμβουλές αγοράς:

Περισσότερο "

02 του 05

Ξεκινώντας Με το iPad

Kathleen Finlay / Πηγή εικόνας / Getty Images

Έχετε αγοράσει το iPad σας. Και τώρα τι?

Η βασική πλοήγηση είναι πραγματικά απλή στο iPad. Μπορείτε να σύρετε την οθόνη από αριστερά προς τα δεξιά ή δεξιά προς τα αριστερά για να μετακινηθείτε μεταξύ σελίδων. Αυτό λειτουργεί στην Αρχική οθόνη για να μεταβείτε από τη μια σελίδα των εφαρμογών στην επόμενη. Και το κουμπί Home λειτουργεί ως κουμπί "επιστροφής". Επομένως, αν έχετε ξεκινήσει μια εφαρμογή, πατώντας την, μπορείτε να βγείτε από την εφαρμογή κάνοντας κλικ στο κουμπί "Αρχική σελίδα".

Εάν βρίσκεστε σε μια εφαρμογή όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα πάνω και προς τα κάτω, μετακινώντας προς τα επάνω ή σύροντας προς τα κάτω. Περάστε το δάκτυλό σας προς την αντίθετη κατεύθυνση που θέλετε να μετακινήσετε. Για παράδειγμα, σύρετε προς τα πάνω για κύλιση προς τα κάτω. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά η δράση γίνεται φυσική όταν συνειδητοποιήσετε ότι μετακινείτε σχεδόν τη σελίδα προς τα πάνω, ώστε να μπορείτε να δείτε τι είναι κάτω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στην κορυφή μιας ιστοσελίδας ή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδήσεων Facebook, αγγίζοντας το ρολόι στο επάνω μέρος της οθόνης.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο iPad σας, μετακινώντας προς τα κάτω στο κέντρο της οθόνης όταν βρίσκεστε στην Αρχική οθόνη. Αυτό ενεργοποιεί την Αναζήτηση Spotlight, η οποία μπορεί να ψάξει για οτιδήποτε στο iPad σας και ακόμη και να ελέγχει το App Store, να πραγματοποιεί έρευνες εντός εφαρμογών και να πραγματοποιεί αναζήτηση στον ιστό. Συμβουλή: Όταν σύρετε κάτω στην Αρχική οθόνη, μην αγγίξετε μια εφαρμογή ή ενδέχεται να την εκκινήσετε αντί για την Αναζήτηση Spotlight.

Περισσότερες συμβουλές:

03 του 05

Αποκτήστε το μεγαλύτερο μέρος από το iPad

Getty Images / Τάρα Μουρ

Τώρα που πλοηγείστε στη διεπαφή σαν επαγγελματίας, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς μπορείτε να πιέσετε το iPad. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά που δεν είναι άμεσα εμφανή, όπως η δυνατότητα σύνδεσης του iPad με την τηλεόρασή σας ή το πώς μπορείτε να κάνετε πολλαπλές εργασίες.

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του iPad για όσους επιθυμούν να αποσπάσουν τη μεγαλύτερη χρήση από αυτό είναι Siri. Ο προσωπικός βοηθός της Apple πηγαίνει συχνά να αγνοηθεί, αλλά μπορεί να κάνει τα πάντα, υπενθυμίζοντάς σας για τα καθήκοντα όπως να βγάλετε τα σκουπίδια για να βρείτε την καλύτερη πίτσα κοντά σας.

04 του 05

Ένας οδηγός γονέων στο iPad

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το iPad είναι να το χρησιμοποιήσετε για να αλληλεπιδράσετε ως οικογένεια. Getty Images / Caiaimage / Paul Bradbury

Το iPad μπορεί να είναι και ένα εξαιρετικό εργαλείο ψυχαγωγίας για μικρά παιδιά και ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο για παιδιά όλων των ηλικιών. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να πλοηγηθεί στα διάφορα θέματα που παρουσιάζονται με την παράδοση ενός παιδιού σε ένα iPad. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε το iPad, ώστε το παιδί σας να μην τρέχει υψηλά λογαριασμούς iTunes και να σας κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση για φιλικές προς την οικογένεια εφαρμογές.

05 του 05

Οι καλύτερες εφαρμογές iPad

Getty Images / Allen Donikowski

Τι θα ήταν ένας οδηγός iPad χωρίς μια λίστα με τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές;

Facebook . Το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο όλων είναι ακόμη καλύτερο με τη μορφή μιας εφαρμογής.

Χάρτες Google . Η εφαρμογή Χάρτες που συνοδεύει το iPad είναι καλή, αλλά οι Χάρτες της Google είναι ακόμα καλύτεροι.

Ρωγμή . Είναι καταπληκτικό πόσοι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει για το Crackle. Είναι σαν μια μίνι έκδοση του Netflix χωρίς τα τέλη συνδρομής.

Πάντορα . Θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό; Η Πανδώρα μπορεί να το κάνει.

Ούρλιασμα. Μια άλλη εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή, το Yelp παρέχει αναζήτηση σε κοντινά εστιατόρια και καταστήματα και σας δίνει αναφορές χρηστών, ώστε να μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες από αυτές.

Περισσότερες μεγάλες * δωρεάν * εφαρμογές.