Αναθεώρηση του OpenToonz

Έτσι, το OpenToonz είναι ένα νέο δωρεάν κινούμενο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από το Studio Ghibli και σε παρουσιάσεις όπως το Futurama και το Steven Universe. Είναι πολύ δροσερό που τώρα είναι ελεύθερο να το χρησιμοποιήσει, αλλά είναι καλό;

Έχω πειραματιστεί με το OpenToonz ένα δίκαιο κομμάτι από τότε που βγαίνει και ως επί το πλείστον είμαι αρκετά ενθουσιασμένος από αυτό. Δεν είναι μόνο δροσερό ότι είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτού κώδικα, αλλά είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα για την παραγωγή πιο παραδοσιακών 2D animation, υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που ξεχώρισαν σε μένα.

Μειονεκτήματα

Συντρίβει, πολλά. Ποτέ δεν ήμουν σε θέση πραγματικά να αναδημιουργήσω γιατί θα συντριβεί κάθε φορά, οπότε δεν φαίνεται να είναι ότι υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορεί να χειριστεί. Φάνηκε να συγκρούεται τυχαία εδώ και εκεί. Τώρα το Flash χρησιμοποιήθηκε για να καταρρεύσει πολύ, αλλά αυτό φάνηκε πιο τυχαίο από τον τρόπο με τον οποίο θα έπληττε το Flash. Μόλις φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο Flash, θα συντριβεί, αλλά το OpenToonz θα συντρίψει σε μένα όταν έκανα έργα εδώ και εκεί και έτσι δεν προσπαθούσε να επεξεργαστεί έναν τόνο πληροφοριών. Έτσι, αν εργάζεστε στο OpenToonz βεβαιωθείτε ότι η γρήγορη αποταμίευση γίνεται ο καλύτερος φίλος σας.

Όπως μίλησα στο άρθρο μου σχετικά με τη δημιουργία του OpenToonz, πολλά παράθυρα που πιστεύετε ότι είναι ζωτικά δεν είναι διαθέσιμα όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα. Αυτό είναι λίγο περίεργο για μένα ότι πρέπει να πάτε να σπρώχνετε γύρω για να ενεργοποιήσετε πράγματα όπως τη γραμμή εργαλείων ή το χρονοδιάγραμμα, στην υπόθεση OpenToonz που ονομάζεται Xsheet. Είναι ένα μικρό παράπονο αλλά είναι κάτι που βρήκα απογοητευτικό όταν πλοηγούσα στο πρόγραμμα.

Φάνηκε επίσης ότι έτρεχα σε ένα ζήτημα, όταν επρόκειτο να σχεδιάσω κάποια κινούμενα σχέδια. Ήθελα να κάνω μια σφαίρα αναπήδησης και φαινόταν να έχει πρόβλημα να φτιάχνει νέα πλαίσια αυτόματα μετά την κλήρωση του πρώτου μου πλαισίου. Τελικά το έκανα σταθερό κάνοντας μια επανεκκίνηση και επαναφορά ενός έργου, αλλά αυτό είναι λίγο απογοητευτικό και είδος ανησυχητικό για μένα. Τι συνέβαινε όταν ήμουν στο μισό μέρος ενός έργου και έπρεπε να επανεκκινήσω το όλο θέμα; Θα κλάψω.

Πλεονεκτήματα

Αυτό που μου αρέσει σχετικά με το πρόγραμμα είναι όμως η ικανότητά του να συνδυάζει χειροκίνητα και ψηφιακά κινούμενα σχέδια. Δεν γνωρίζω κανένα άλλο πρόγραμμα που να σας επιτρέπει να φέρετε σαρωμένα σχέδια και να τα γυαλίσετε ψηφιακά καθώς και το OpenToonz.

Είμαι ακόμα νέος στο OpenToonz, γι 'αυτό δεν ξέρω όλα αυτά είναι inss και outs, αλλά είναι ένα απίστευτα βαθύ πρόγραμμα. Η δυνατότητα να ζωντανέψετε, στη συνέχεια να καθαρίσετε αυτό το κινούμενο σχέδιο, να έχετε δείγματα χρωμάτων στην παλέτα σας, να φέρει σε πραγματικό χέρι σχεδίασε κινούμενα σχέδια για να ψηφιοποιήσει, όλα ωραία.

Το μεγαλύτερο πράγμα που μου αρέσει στο OpenToonz; Είναι ανοικτού κώδικα. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνος που ασχολείται με το να συντρίβω, πολλοί άνθρωποι μιλούν γι 'αυτό. Το γεγονός ότι είναι open-source σημαίνει ότι είμαι θετικός κάποιος αυτή τη στιγμή ακριβώς αυτή τη στιγμή εργάζεται για μια λύση για το θέμα αυτό.

Όπως και οι πρώτοι υιοθετώντες νέους iPhone ή κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, υπάρχουν πάντα κάποια σφάλματα και λόξυγκας που πρέπει να απολυμαίνονται. Τα πράγματα θα βελτιωθούν, οι επιδόσεις θα βελτιστοποιηθούν, τα συνήθη πράγματα. Τα καλά νέα όμως είναι ότι, δεδομένου ότι είναι ανοιχτού κώδικα, όλες αυτές οι ενημερώσεις και βελτιώσεις θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα από ότι αν περιμέναμε την αρχική εταιρεία να κάνει αυτές τις αλλαγές. Τώρα τα πράγματα θα λειτουργήσουν όπως έχει αναπτυχθεί, παρά σε ένα μεγάλο πακέτο ενημέρωσης.

Τελικές εμφανίσεις

Συνολικά, είναι ένα μικρό κομμάτι προγράμματος, ο σχεδιασμός και η διάταξη φαίνεται παλιά ξεπερασμένη και δεν είναι τόσο εξορθολογισμένη όσο θα μπορούσε να είναι. Ωστόσο, είναι απίστευτα ισχυρό να κάνετε παραδοσιακές 2D κινήσεις. Θα πρέπει να κατεβάσετε και να παίξετε με το OpenToonz; Φυσικά θα πρέπει να είναι δωρεάν, γιατί όχι; Κυριολεκτικά δεν έχετε τίποτα να χάσετε εδώ. Νομίζω ότι θα πηδήσετε πλοίο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που είστε πιο εξοικειωμένοι με αυτή τη στιγμή; Δεν είναι ακόμα, ίσως μια φορά που η κοινότητα γύρω από το γυαλίζει πραγματικά. Είναι ένας νέος ισχυρός ανταγωνιστής σε προγράμματα όπως το Adobe Animate; Οπωσδηποτε.

Έτσι, εάν είστε νέοι στην κίνηση ή απλά θέλετε να παίξετε, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε από το OpenToonz. Λατρεύω ότι είναι δωρεάν, αγαπώ πόσο ισχυρό είναι και αγαπώ ότι θα βελτιωθεί μόνο.