Μάθετε πώς μπορείτε να πληκτρολογείτε χαρακτήρες με σήματα Umlaut

Συντομεύσεις πληκτρολογίου για τη χρήση ενός στίγματος

Το σήμα diacritic umlaut, που ονομάζεται επίσης διαχωρισμός ή τρίμμα, σχηματίζεται από δύο μικρές κουκκίδες πάνω σε ένα γράμμα, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φωνήεν. Στην περίπτωση των πεζών "i", αυτές οι δύο κουκίδες αντικαθιστούν τη μόνη κουκκίδα.

Ένα umlaut χρησιμοποιείται σε πολλές γλώσσες, όπως η γερμανική, και μερικές από αυτές τις γλώσσες έχουν δανειστές στα αγγλικά, οι οποίες είναι λέξεις που δανείζονται απευθείας από την άλλη γλώσσα, για παράδειγμα, η γαλλική λέξη, αφελής. Το διπλανό γράμμα μεταφέρεται στα αγγλικά όταν χρησιμοποιείται σε ξένη επωνυμία, για παράδειγμα στη διαφήμιση ή για άλλα ειδικά εφέ. Η δημοφιλής εταιρεία παγωτών Häagen-Daz είναι ένα παράδειγμα τέτοιας χρήσης.

Τα διακριτικά σήματα στίγματος βρίσκονται στο άνω και κάτω φωνήεντα Ä, ä, Ë, ë, Ï, ï, Ö, ö, Ü, ü, Ÿ και ÿ.

Διαφορετικές διαδρομές για διαφορετικές πλατφόρμες

Υπάρχουν αρκετές συντομεύσεις πληκτρολογίου για να εμφανιστεί ένα πληκτρολόγιο στο πληκτρολόγιό σας, ανάλογα με την πλατφόρμα σας.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα προγράμματα ή πλατφόρμες υπολογιστών ενδέχεται να έχουν ειδικές πληκτρολογήσεις για τη δημιουργία διακριτικών, συμπεριλαμβανομένων των σημείων στίξης. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο εφαρμογής ή στα αρχεία βοήθειας, εάν οι παρακάτω πληκτρολογήσεις δεν λειτουργούν όταν προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε σήματα στίγματος.

Mac Computers

Σε Mac, κρατήστε πατημένο το "Opt" κατά την πληκτρολόγηση του γράμματος για να δημιουργήσετε χαρακτήρες με το umlaut. Θα εμφανιστεί ένα μικρό μενού με διαφορετικές επιλογές σημάνσεων.

Υπολογιστές Windows

Σε υπολογιστές με Windows, ενεργοποιήστε το " Num Lock". Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "Alt" κατά την πληκτρολόγηση του κατάλληλου αριθμητικού κώδικα στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για να δημιουργήσετε χαρακτήρες με σήματα παρατήρησης.

Εάν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, αυτοί οι αριθμητικοί κωδικοί δεν θα λειτουργήσουν. Η σειρά αριθμών στην κορυφή του πληκτρολογίου, πάνω από το αλφάβητο, δεν θα λειτουργήσει για αριθμητικούς κωδικούς.

Αριθμητικοί κωδικοί για κεφαλαία γράμματα με γράμμα:

Αριθμητικοί κωδικοί για μικρά γράμματα με γράμμα:

Αν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τους χαρακτήρες με ακεραίους χαρακτήρες από το χάρτη χαρακτήρων. Για Windows, εντοπίστε το χάρτη χαρακτήρων κάνοντας κλικ στο Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Αξεσουάρ > Εργαλεία συστήματος > Χάρτης χαρακτήρων . Ή κάντε κλικ στα Windows και πληκτρολογήστε "χάρτη χαρακτήρων" στο πλαίσιο αναζήτησης. Επιλέξτε το γράμμα που χρειάζεστε και επικολλήστε το στο έγγραφο στο οποίο εργάζεστε.

HTML

Οι προγραμματιστές των υπολογιστών χρησιμοποιούν τη γλώσσα HTML (HyperText Markup Language) ως τη βασική γλώσσα του υπολογιστή για την κατασκευή ιστοσελίδων. Το HTML χρησιμοποιείται για τη δημιουργία σχεδόν κάθε σελίδας που βλέπετε στον ιστό. Περιγράφει και ορίζει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Στο HTML, γράψτε τους χαρακτήρες με ένα umlaut πληκτρολογώντας το "&" (σύμβολο ampersand), τότε το γράμμα (A, e, U, κ.λπ.), τότε τα γράμματα "uml" τότε ";" (ένα ερωτηματικό) χωρίς κενά μεταξύ τους, όπως:

Σε HTML, οι χαρακτήρες με ένα umlaut μπορεί να εμφανίζονται μικρότεροι από το περιβάλλον κείμενο. Ίσως θελήσετε να μεγεθύνετε τη γραμματοσειρά μόνο για αυτούς τους χαρακτήρες υπό ορισμένες συνθήκες.