Τι είναι ένα αρχείο M4V;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M4V

Αναπτύχθηκε από την Apple και σχεδόν πανομοιότυπη με τη μορφή MP4 , ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M4V είναι ένα αρχείο βίντεο MPEG-4 ή κάποιες φορές καλείται αρχείο βίντεο iTunes .

Συχνά θα βρείτε αυτούς τους τύπους αρχείων που χρησιμοποιούνται για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσικά βίντεο που έχουν μεταφορτωθεί μέσω του iTunes Store.

Η Apple μπορεί να προστατεύσει τα αρχεία M4V με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων DRM για να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη διανομή του βίντεο. Τα αρχεία αυτά, επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε έναν υπολογιστή ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί να το αναπαράγει.

Σημείωση: Η μουσική που μεταφορτώνεται μέσω του iTunes είναι διαθέσιμη στη μορφή M4A , ενώ τα προστατευμένα με αντιγραφή είναι ως M4P .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M4V

Μπορείτε να αναπαράγετε προστατευμένα αρχεία M4V μόνο εάν ο υπολογιστής είναι εξουσιοδοτημένος να το κάνει. Αυτό γίνεται μέσω του iTunes με τη σύνδεση στον ίδιο λογαριασμό που αγόρασε το βίντεο. Δείτε τις οδηγίες της Apple σχετικά με τον τρόπο εξουσιοδότησης του υπολογιστή σας στο iTunes εάν χρειάζεστε βοήθεια για αυτό.

Αυτά τα αρχεία M4V που προστατεύονται με DRM μπορούν επίσης να αναπαραχθούν απευθείας στο iPhone, το iPad ή το iPod touch που αγόρασαν το βίντεο.

Τα αρχεία M4V που δεν προστατεύονται με τέτοιους περιορισμούς μπορούν να ανοίξουν σε VLC, MPC-HC, Miro, QuickTime, MPlayer, Windows Media Player και πιθανώς και σε άλλους media players. Το Google Drive υποστηρίζει και τη μορφή.

Επειδή οι μορφές M4V και MP4 είναι τόσο ίδιες, ίσως μπορείτε να αλλάξετε την επέκταση αρχείου από το .M4V σε .MP4 και να το ανοίξετε ακόμα σε μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

Σημείωση: Η αλλαγή μιας επέκτασης αρχείου όπως αυτή δεν μετατρέπει το αρχείο σε μια νέα μορφή - γι 'αυτό θα χρειαστείτε ένα μετατροπέα αρχείων, όπως εξηγώ παρακάτω. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, η μετονομασία της επέκτασης από το .M4V σε .MP4 κάνει ένα MP4 ανοιχτήρι να αναγνωρίσει ότι το αρχείο είναι κάτι που μπορεί να ανοίξει (ένα αρχείο MP4) και αφού τα δύο είναι παρόμοια, πιθανότατα θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M4V

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο M4V σε MP4, AVI και άλλες μορφές χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων, όπως Any Video Converter . Ένας άλλος μετατροπέας αρχείων M4V είναι ο Freemake Video Converter , ο οποίος υποστηρίζει τη μετατροπή του M4V σε μορφές όπως MP3 , MOV , MKV και FLV , καθώς και τη δυνατότητα μετατροπής ενός M4V απευθείας σε ένα DVD ή σε ένα αρχείο ISO .

Μια άλλη επιλογή μετατροπέα M4V, αν προτιμάτε να μην κάνετε λήψη στον υπολογιστή σας, είναι το FileZigZag . Είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων online που μετατρέπει M4Vs σε όχι μόνο σε άλλες μορφές βίντεο αλλά και σε μορφές ήχου όπως M4A, AAC , FLAC και WMA . Ένας παρόμοιος μετατροπέας αρχείων M4V που λειτουργεί σαν FileZigZag ονομάζεται Zamzar .

Δείτε αυτή τη λίστα δωρεάν προγράμματα μετατροπής βίντεο και online υπηρεσίες για μερικούς περισσότερους δωρεάν μετατροπείς M4V.

Όπως ανέφερα παραπάνω, ίσως μπορέσετε να αλλάξετε την επέκταση αρχείου .M4V σε .MP4 για να αλλάξετε το αρχείο M4V σε MP4 χωρίς να περάσετε από μια διαδικασία μετατροπής.