Συσκευή εγγραφής DVD / βίντεο VHS ή συσκευή εγγραφής DVD / σκληρού δίσκου;

Ερώτηση: Υπάρχουν DVD / VHS VCR ή DVD Recorder / Hard Drive combos;

Απάντηση: Συνδυασμοί DVD εγγραφής / βίντεο

Μέχρι το 2010, οι συνδυασμοί DVD Recorder / VCR ήταν πολύ συνηθισμένοι, αλλά τώρα γίνονται πολύ σπάνιοι, όπως και οι συσκευές εγγραφής DVD γενικά. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι σε ζήτηση.

Όλα τα combos DVD Recorder / VCR διαθέτουν λειτουργίες VHS-to-DVD και DVD-to-VHS για εσωτερική διασταυρούμενη αντιγραφή για βίντεο που δεν προστατεύονται από αντιγραφή DVD και VHS. Ωστόσο, αν έχετε ήδη ένα VCR που δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε και αγοράζετε ένα ξεχωριστό DVD recorder, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε για να αντιγράψετε από το βίντεο σε DVD χρησιμοποιώντας ένα DVD recorder είναι να συνδέσετε το AV του VCR εξάγει στις εισόδους AV του DVD recorder (το οποίο λειτουργεί πολύ σαν ένα VCR) και απλά αντιγράψτε το βίντεό σας (αν δεν είναι προστατευμένο αντίγραφο) σε DVD.

Συσκευές εγγραφής DVD / σκληρού δίσκου

Έχουν υπάρξει DVD recorders από μερικούς κατασκευαστές που περιλαμβάνουν σκληρό δίσκο και DVD recorder στην ίδια μονάδα, αλλά από το 2007, έχουν γίνει όλο και πιο σπάνιες στις ΗΠΑ, αν και είναι πολύ συχνές στην Ασία και την Ευρώπη.

Μια συσκευή εγγραφής DVD / σκληρού δίσκου είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ πρακτικό σύστημα, καθώς επιτρέπει στον χρήστη να αντιγράψει ακατέργαστα footage ή να καταγράψει μια σειρά προγραμμάτων στον σκληρό δίσκο και στη συνέχεια να επεξεργαστεί ή να αντιγράψει μικρότερα τμήματα ή ολόκληρο το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου σε κενό DVD. Επίσης, ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου μονάδας είναι ότι εάν το DVD ξεφορτωθεί κατά τη διάρκεια της εγγραφής, το επιπλέον βίντεο καταγράφεται αυτόματα στον σκληρό δίσκο, το οποίο, για άλλη μια φορά, μπορεί να αντιγραφεί σε άλλο κενό DVD αργότερα, πιο βολικό χρόνος.

Η λειτουργία σκληρού δίσκου σε συσκευή εγγραφής DVD είναι πολύ χρήσιμη για την προσωρινή αποθήκευση του βίντεό σας, είτε από τη βιντεοκάμερα, τα τηλεοπτικά προγράμματα ή άλλες πηγές βίντεο. Μπορείτε να εγγράψετε βίντεο είτε απευθείας στο DVD είτε στο σκληρό δίσκο. Μπορείτε να κάνετε κάποια βασική επεξεργασία πριν τοποθετήσετε το βίντεό σας σε DVD. Μια σημαντική σημείωση: Πρέπει να θυμάστε ότι ο σκληρός δίσκος του DVD recorder είναι μόνο για εγγραφή βίντεο και ήχου. δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διασύνδεση με έναν υπολογιστή για την αποθήκευση άλλων τύπων αρχείων.

Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμιστεί εκ νέου ότι οι κατασκευαστές, όπως η Sony, η Pioneer και η Panasonic, φαίνεται να έχουν σταματήσει να κατασκευάζουν μονάδες DVD Recorder / Hard Drive για την αγορά των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται να είναι πολύ άφθονα στην Ευρώπη και την Ασία. Για μια ενδιαφέρουσα προοπτική για το γιατί μια τέτοια πρακτική επιλογή εγγραφής βίντεο φαίνεται να εξαφανίζεται, δείτε το άρθρο από την CNET.

Επίσης, για περισσότερες προοπτικές στις DVD συσκευές εγγραφής όλων των τύπων που εξαφανίζονται, διαβάστε το άρθρο μου: Γιατί DVD Recorders είναι πιο δύσκολο να βρεθεί .

Σχετίζεται με:

DVD Εγγραφή FAQ Intro Σελίδα

Βασικά FAQ για DVD