Πώς να δείτε την πηγή ενός μηνύματος στο Gmail

Δείτε τα κρυμμένα στοιχεία σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βλέπετε στο Gmail δεν μοιάζει πραγματικά με το πραγματικό αρχικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τουλάχιστον όχι αυτό που το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερμηνεύει όταν το λαμβάνει. Αντ 'αυτού, υπάρχει ένας κρυμμένος κώδικας πηγής στον οποίο μπορείτε να προβάλετε για να δείτε μερικές πρόσθετες πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονται στο κανονικό μήνυμα.

Ο πηγαίος κώδικας του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμφανίζει τις πληροφορίες κεφαλίδας του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συχνά τον κώδικα HTML που καθορίζει τον τρόπο προβολής του μηνύματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε πότε λάβατε το μήνυμα, τον διακομιστή που τον έστειλε και πολλά άλλα.

Σημείωση: Μπορείτε να προβάλετε τον πλήρη πηγαίο κώδικα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο κατά τη χρήση της έκδοσης του Gmail ή των Εισερχομένων από τον υπολογιστή σας. Η εφαρμογή Gmail για κινητά δεν υποστηρίζει την προβολή του αρχικού μηνύματος.

Πώς να δείτε τον πηγαίο κώδικα ενός μηνύματος Gmail

  1. Ανοίξτε το μήνυμα για το οποίο θέλετε να δείτε τον πηγαίο κώδικα.
  2. Εντοπίστε το επάνω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου βρίσκονται το θέμα, τα στοιχεία του αποστολέα και η χρονική σήμανση. Ακριβώς δίπλα από αυτό είναι το κουμπί απάντησης και στη συνέχεια ένα μικρό κάτω βέλος - κάντε κλικ στο βέλος για να δείτε ένα νέο μενού.
  3. Επιλέξτε Εμφάνιση πρωτότυπου από αυτό το μενού για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα που εμφανίζει τον πηγαίο κώδικα του email.

Για να κατεβάσετε το αρχικό μήνυμα ως αρχείο TXT , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Λήψη πρωτοτύπου . Ή, πατήστε Αντιγραφή στο πρόχειρο για να αντιγράψετε όλο το κείμενο, ώστε να μπορείτε να το επικολλήσετε οπουδήποτε θέλετε.

Τρόπος προβολής του πηγαίου κώδικα ενός μηνύματος εισερχομένων

Εάν χρησιμοποιείτε το Inbox by Gmail, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε το email.
  2. Εντοπίστε το κουμπί μενού τριών σημείων στο επάνω δεξιό μέρος του μηνύματος. Σημειώστε ότι υπάρχουν δύο από αυτά τα κουμπιά, αλλά αυτό που ψάχνετε είναι στην κορυφή του μηνύματος, και όχι στο μενού πάνω από το μήνυμα. Με άλλα λόγια, ανοίξτε εκείνο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ημερομηνία του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  3. Επιλέξτε Εμφάνιση πρωτότυπου για να ανοίξετε τον πηγαίο κώδικα σε μια νέα καρτέλα.

Όπως και στο Gmail, μπορείτε να κάνετε λήψη ολόκληρου του μηνύματος στον υπολογιστή σας ως έγγραφο κειμένου ή να αντιγράψετε τα περιεχόμενα στο πρόχειρο.