Εισαγάγετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com και τις επαφές σας στο Gmail

Αν έχετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι λογαριασμός Hotmail ή λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Windows Live, το email σας θα ενσωματωθεί τελικά στο Outlook.com, το ηλεκτρονικό σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft. Αν έχετε επίσης λογαριασμό Gmail και θέλετε να μεταφέρετε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Gmail, η Google κάνει αυτή τη διαδικασία εύκολη.

Εισαγάγετε τα μηνύματα και τις επαφές του Outlook.com στο Gmail

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εισαγωγής, προετοιμάστε τον λογαριασμό σας στο Outlook.com αντιγράφοντας τα μηνύματα που θέλετε να κρατήσετε από τους φακέλους "Διαγραμμένα και ανεπιθύμητα" στα "Εισερχόμενα" (ενδέχεται να μην έχετε μηνύματα που θέλετε να διατηρήσετε σε αυτούς τους φακέλους - αυτοί είναι φάκελοι όπου συνήθως έχετε μόνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να απαλλαγείτε και δεν χρειάζεστε - αλλά μόνο σε περίπτωση).

Για να μεταφέρετε τα μηνύματα, τους φακέλους και τις επαφές του βιβλίου διευθύνσεων του Outlook.com στο Gmail, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Στη σελίδα λογαριασμού Gmail, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας (μοιάζει με εικονίδιο με γρανάζι).
  2. Στο επάνω μέρος της σελίδας Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή .
  3. Στην ενότητα Εισαγωγή μηνυμάτων και επαφών, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή μηνυμάτων και επαφών .
    • Αν έχετε ήδη εισαγάγει, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή από άλλη διεύθυνση .
  4. Θα ανοίξει ένα παράθυρο και θα σας ρωτήσει από ποιο λογαριασμό θέλετε να εισαγάγετε; Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  6. Θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο που σας ζητάει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Outlook.com . Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού σας στο Outlook.com και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση . Εάν είναι επιτυχής, το παράθυρο θα σας ζητήσει να κλείσετε το παράθυρο για να συνεχίσετε.
  7. Στο παράθυρο με την ένδειξη Βήμα 2: Επιλογές εισαγωγής, επιλέξτε τις επιλογές που θέλετε. Αυτά είναι:
    • Εισαγωγή επαφών
    • Εισαγωγή αλληλογραφίας
    • Εισαγωγή νέας αλληλογραφίας για τις επόμενες 30 ημέρες - τα μηνύματα που λαμβάνετε αυτόματα στη διεύθυνση του Outlook.com θα αποστέλλονται αυτόματα στα εισερχόμενα του Gmail για ένα μήνα.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη εισαγωγής και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Η διαδικασία εισαγωγής θα τρέξει χωρίς περαιτέρω βοήθεια από εσάς. Μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο λογαριασμό σας στο Gmail ή μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας στο Gmail . η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί πίσω από τις σκηνές ανεξάρτητα από το αν έχετε ανοίξει το λογαριασμό σας στο Gmail.

Η διαδικασία εισαγωγής μπορεί να διαρκέσει λίγο, ακόμα και μερικές μέρες, ανάλογα με τον αριθμό των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των επαφών που εισάγετε.