Αλλάξτε το χρώμα εικόνας χωρίς να εγκαταλείψετε τα προγράμματα του Microsoft Office

Εναλλαγή του τρόπου εμφάνισης των εικόνων όταν έχουν ήδη εισαχθεί σε Word, PowerPoint και άλλα

Οι εικόνες βελτιώνουν το κείμενο στα προγράμματα του Microsoft Office. Καθώς ρυθμίζετε με ακρίβεια το σχεδιασμό εγγράφων, μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο οι εικόνες είναι χρωματισμένες ή χρωματισμένες.

Προσαρμόστε τις επιλογές χρωμάτων εικόνας ή αναχαιτίσεων που έχουν ήδη εισαχθεί σε Word, Excel, PowerPoint και άλλα προγράμματα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει μεγαλύτερο έλεγχο του κορεσμού, του τόνου και της διαφάνειας. Δείτε πώς μπορείτε να επαναχρωματίσετε ή να προσαρμόσετε την αρχική σας εικόνα.

Εδώ είναι πώς

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα του Microsoft Office καθώς και ένα έγγραφο με τις εικόνες που έχουν εισαχθεί.
  2. Αν δεν έχετε ακόμη εισάγει εικόνες, μεταβείτε στην επιλογή Εισαγωγή - Εικόνα ή Clip Art . Ανάλογα με την έκδοση του Office, ακολουθήστε μία από τις ακόλουθες διαδρομές. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Μορφή - Εικόνα (Εικόνα βουνό) - Χρώμα εικόνας ή κάντε αριστερό κλικ στην εικόνα και στη συνέχεια επιλέξτε Μορφή - Χρώμα - Επιλογές χρώματος εικόνας (ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στο βέλος στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου διαλόγου για να βρείτε αυτήν την επιλογή) - Εικόνα (εικονίδιο βουνού) - Χρώμα εικόνας .
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλεγμένες προρυθμίσεις διόρθωσης που εμφανίζονται (ή, μεταβείτε στο βήμα 7 για να έχετε περισσότερο έλεγχο χρησιμοποιώντας τις επιλογές χρώματος εικόνας). Οι προεπιλογές που βλέπετε ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα και την έκδοση στην οποία εργάζεστε, αλλά πρέπει να περιλαμβάνουν τον κορεσμό, τον τόνο και την αποχρωματισμό. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ένα παρόμοιο σύνολο προεπιλογών, ανατρέξτε στο θέμα Τρόπος εφαρμογής καλλιτεχνικών εφέ σε εικόνες στο Microsoft Office .
  4. Ο κορεσμός αναφέρεται στο βάθος χρώματος που εφαρμόζεται στην εικόνα σας. Παρατηρήστε πώς αυτές οι προεπιλογές κυμαίνονται σε ένα φάσμα βάθους χρώματος. Εάν δείτε ένα που θα λειτουργούσε καλά για το έργο σας, επιλέξτε το εδώ, μεταξύ των τιμών μεταξύ 0% και 400%.
  1. Ο τόνος αναφέρεται στη ζεστασιά ή δροσιά του χρώματος της εικόνας, και αυτή η προεπιλογή προσφέρει επίσης επιλογές κατά μήκος ενός φάσματος. Θα παρατηρήσετε ότι αυτές οι τιμές έχουν διαφορετικές τιμές θερμοκρασίας, υποδεικνύοντας πόσο ζεστό ή δροσερό είναι ο τόνος της εικόνας.
  2. Η αποχρωματισμός αναφέρεται σε πλύση χρώματος που τοποθετείται πάνω σε μια εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα σας θα αντιμετωπιστεί ως ασπρόμαυρη, αλλά με άλλες επιλογές για το "λευκό". Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα γεμίσματος ή φόντου, καθώς και ορισμένοι ήχοι της ίδιας της γραμμής, θα πάρουν το χρώμα. Οι προεπιλογές περιλαμβάνουν συνήθως Sepia, Grayscale, Washout, Χρυσό Τόνο και άλλες επιλογές.
  3. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές χρωμάτων εικόνας. Ρυθμίστε τον Κορεσμό Χρώματος χρησιμοποιώντας τον επιλογέα ή την αριθμητική είσοδο. Το χρώμα Κορεσμός αναφέρεται στο επίπεδο παρουσίας ή έντασης που έχει η εικόνα.
  4. Ρυθμίστε τον Χρώμα Τόνου χρησιμοποιώντας τον επιλογέα ή την αριθμητική είσοδο, θυμηθείτε ότι ο Χρωματικός Τόνος έχει ρυθμιστεί ως προς τη θερμοκρασία και αναφέρεται στο πόσο θερμό ή δροσερό εμφανίζονται οι αποχρώσεις της εικόνας.
  5. Εάν θέλετε, ανακατασκευάστε ολόκληρη την εικόνα χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.

Πρόσθετες συμβουλές

  1. Εάν θέλετε πρόσθετες επιλογές ανάκτησης, δοκιμάστε να επιλέξετε Format - Color - More Variations . Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την χρωματική απόχρωση με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  2. Ένα ενδιαφέρον εργαλείο για να κάνετε κλικ κάτω από τις προεπιλογές χρώματος στο εργαλείο Set Transparent Color , το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε ένα χρώμα στην επιλεγμένη εικόνα διαφανές. Αφού επιλέξετε αυτό το εργαλείο, όταν κάνετε κλικ σε ένα συγκεκριμένο χρώμα στην εικόνα, όλα τα άλλα εικονοστοιχεία με αυτό το χρώμα θα γίνουν επίσης διαφανή.
  3. Από καιρό σε καιρό, έχω βρεθεί σε δύο εικόνες που απλά δεν θα ανταποκρίνονταν σε αυτά τα εργαλεία. Αν τρέχετε σε πολλά προβλήματα, δοκιμάστε να δοκιμάσετε μια άλλη εικόνα για να δείτε αν αυτό θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα. Μπορεί να χρειαστεί να βρείτε μια άλλη μορφή εικόνας ή να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εικόνα εάν το πρόβλημα παραμένει.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει: