Μπορείτε να πάρετε IE για iPhone ή iPad;

Ο καθένας έχει το αγαπημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Είτε αγαπάτε το Safari, το Chrome, τον Firefox ή κάτι άλλο, θέλετε να κολλήσετε με το αγαπημένο σας σε όλες τις συσκευές σας. Αλλά τι συμβαίνει εάν το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι ο Microsoft Internet Explorer (επίσης γνωστός με τη συντομογραφία του, IE);

Είναι όλα καλά και καλό να αγαπάς τον IE σε επιτραπέζιους υπολογιστές (αν δεν χρησιμοποιείς Mac, το IE δεν υπάρχει στο Mac επί χρόνια), αλλά τι γίνεται όταν χρησιμοποιείς συσκευές iOS; Μπορείτε να πάρετε IE για iPhone ή iPad;

Internet Explorer σε iPhone ή iPad; Οχι

Η συντομότερη απάντηση είναι όχι, δεν υπάρχει IE για iPhone ή iPad . Συγγνώμη που σας το λέω, λάτρεις του Internet Explorer ή εκείνων από εσάς που πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για δουλειά, αλλά ποτέ δεν θα υπάρχει IE για iOS. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για αυτό:

  1. Η Microsoft σταμάτησε να κατασκευάζει τον Internet Explorer για Mac το 2006. Εάν η εταιρεία δεν αναπτύξει IE για Mac, φαίνεται πολύ απίθανο ότι η Microsoft θα έφερε ξαφνικά IE στο iPhone.
  2. Το πιο σημαντικό, η Microsoft δεν κάνει πια IE για κανένα λειτουργικό σύστημα. Η εταιρεία αποσύρθηκε από τον Internet Explorer εντελώς το 2015 και την αντικατέστησε με ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης που ονομάζεται Edge.

Τι είναι το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge;

Εντάξει, ίσως λέτε, τι γίνεται με τη χρήση του Edge στο iPhone και το iPad; Από τεχνική άποψη, αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα στο μέλλον. Η Microsoft θα μπορούσε να δημιουργήσει μια έκδοση του Edge που λειτουργεί στο iOS και να την κυκλοφορήσει μέσω του App Store.

Αυτό φαίνεται απίθανο - η προεγκατεστημένη έκδοση του Safari κυριαρχεί στην περιήγηση στο iOS και οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το Safari στο iOS χρησιμοποιούν το Chrome. Απλά δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο για ένα άλλο μεγάλο πρόγραμμα περιήγησης (επιπλέον, η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν ορισμένες τεχνολογίες Safari για προγράμματα περιήγησης τρίτων, οπότε δεν θα ήταν πραγματικά Edge). Δεν είναι τελείως αδύνατο, αλλά δεν θα κρατήσω την αναπνοή σας για το Edge στην iOS. Θα ήταν καλύτερα να αρχίσετε να συνηθίζετε στο Safari ή στο Chrome.

Επομένως, δεν μπορείτε να εκτελέσετε IE ή Edge στο iPhone ή στο iPad, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τους browsers της Microsoft στο iOS; Μάλλον όχι.

Αλλάξτε τον πράκτορά σας χρήστη

Είναι πιθανό να μπορείτε να ξεγελάσετε μερικούς ιστότοπους που απαιτούν IE να σκέφτονται ότι εκτελείται στο iPhone σας αλλάζοντας τον πράκτορά σας χρήστη. Ο πράκτορας χρήστης είναι ένα κομμάτι κώδικα που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησής σας για να εντοπιστεί σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Όταν ο πράκτοράς σας χρήστη έχει οριστεί σε Safari σε iOS (η προεπιλογή για iPhones και iPads), το πρόγραμμα περιήγησής σας λέει σε ιστότοπους ότι είναι αυτό που είναι όταν τα επισκέπτεστε.

Εάν η συσκευή σας iOS είναι jailbroken , μπορείτε να πάρετε μια εφαρμογή εναλλαγής χρηστών από Cydia (αν και θυμηθείτε ότι το jailbreaking έχει τα μειονεκτήματά του ). Με μία από αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να κάνετε στο Safari να λέει στους ιστότοπους ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του IE. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να σας μεταφερθεί στον ιστότοπο μόνο για IE που χρειάζεστε.

Εάν ο ιστότοπος που προσπαθείτε να επισκεφθείτε απαιτεί IE επειδή χρησιμοποιεί τεχνολογίες που υποστηρίζει μόνο ο Internet Explorer, αυτές οι εφαρμογές δεν θα είναι αρκετές. Αλλά αλλάζουν μόνο τι φαίνεται το Safari, όχι οι βασικές τεχνολογίες που ενσωματώνονται σε αυτό.

Χρησιμοποιήστε μια απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας

Ένας άλλος τρόπος να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε IE στο iOS είναι με ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας . Τα προγράμματα απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή στο σπίτι ή στο γραφείο σας μέσω του Internet χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad σας. Όταν το κάνετε αυτό, έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και προγράμματα στον υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου του Internet Explorer, εάν είναι εγκατεστημένο εκεί.

Η χρήση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας δεν είναι για όλους. Αφενός, δεδομένου ότι πρέπει να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα από τον απομακρυσμένο υπολογιστή στη συσκευή σας iOS, είναι πολύ πιο αργή από τη χρήση μιας εγγενούς εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στο iPhone σας. Για μια άλλη, δεν είναι κάτι που ο μέσος χρήστης θα είναι γενικά σε θέση να χρησιμοποιήσει. Απαιτεί κάποια τεχνική ικανότητα ή ένα εταιρικό τμήμα πληροφορικής για να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε.

Παρόλα αυτά, αν θέλετε να κάνετε μια λήψη, αναζητήστε εφαρμογές Citrix ή VNC στο App Store .

Εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης για iPhone και iPad

Αν είστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη χρήση του Safari στο iPhone ή στο iPad σας, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε το Chrome, το οποίο είναι διαθέσιμο ως δωρεάν download από το App Store.

Δεν σας αρέσει ούτε το Chrome; Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης για το iPhone και το iPad , πολλά από τα οποία προσφέρουν λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο Safari ή στο Chrome. Ίσως ένας από αυτούς να είναι περισσότερο για να σας αρέσει.