Τι είναι ένα κάλυμμα εύρους ζώνης;

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) ορισμένες φορές θέτουν όρια στο ποσό των δεδομένων που οι πελάτες μπορούν να αποστείλουν και / ή να λάβουν μέσω των συνδέσεών τους στο Διαδίκτυο. Αυτά συχνά ονομάζονται καπάκια εύρους ζώνης.

Μηνιαίες Ποσοστώσεις Δεδομένων

Η Comcast, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στις ΗΠΑ, καθιέρωσε μια μηνιαία ποσόστωση για οικιακούς πελάτες της, αρχής γενομένης τον Οκτώβριο του 2008. Η Comcast καλύπτει κάθε πελάτη συνολικά με 250 gigabytes (GB) κίνησης (συνδυασμός λήψεων και μεταφορτώσεων) ανά μήνα. Εκτός από το Comcast, οι πάροχοι Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες συνήθως δεν επιβάλλουν μηνιαίες ποσοστώσεις δεδομένων, αν και η διαδικασία τείνει να είναι πιο κοινή σε ορισμένες άλλες χώρες.

Βαθμός ορίου εύρους ζώνης

Τα σχέδια εξυπηρέτησης για ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet ρυθμίζουν κανονικά την ταχύτητα σύνδεσης τους ως ένα ορισμένο εύρος ζώνης όπως 1 Mbps ή 5 Mbps. Εκτός από τη διατήρηση συνδέσεων που επιτυγχάνουν τακτικά διαφημισμένο ρυθμό δεδομένων, ορισμένοι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων προσθέτουν πρόσθετη τεχνολογία στο δίκτυό τους για να αποτρέπουν ενεργά τις συνδέσεις από το να φτάνουν ταχύτερα από την αξιολόγησή τους. Αυτός ο τύπος στραγγαλισμού διοικείται από το ευρυζωνικό μόντεμ .

Ο περιορισμός του εύρους ζώνης μπορεί να εφαρμοστεί δυναμικά σε ένα δίκτυο, έτσι ώστε να περιορίζονται οι ταχύτητες σύνδεσης σε ορισμένες ώρες της ημέρας.

Ο περιορισμός του εύρους ζώνης μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί από τους παρόχους ανά βάση εφαρμογής. Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν, κυρίως, στοχοθετημένες εφαρμογές οριζόντιας προσέγγισης (peer to peer to P2P) , οι οποίες λόγω της δημοτικότητάς τους μπορούν να επιβαρύνουν τα δίκτυά τους. Για να βοηθηθούν οι χρήστες κοινής χρήσης αρχείων να παραμείνουν εντός εύλογων ορίων χρήσης, όλες οι δημοφιλείς εφαρμογές P2P περιλαμβάνουν επιλογές για τη μείωση του εύρους ζώνης που καταναλώνουν.

Άλλοι τύποι καπακιών εύρους ζώνης

Οι παλιές, χαμηλής ταχύτητας κλήσεις μέσω διαδικτύου μέσω τηλεφώνου δεν είναι εύρος ζώνης θρομβωμένο αλλά αντ 'αυτού είναι εγγενώς περιορισμένο από την τεχνολογία του μόντεμ τους σε ταχύτητες 56 Kbps .

Τα άτομα μπορούν να έχουν προσωρινά, προσωπικά όρια εύρους ζώνης που εφαρμόζονται στους λογαριασμούς τους ως πειθαρχικά μέτρα από τους παρόχους.