Στρογγυλοποίηση Αριθμών στο Excel

Στρογγυλοποιήστε τους αριθμούς σε συγκεκριμένο αριθμό ψηφίων

Στο Excel, η λειτουργία ROUND χρησιμοποιείται για να στρογγυλοποιήσει αριθμούς σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ψηφίων. Μπορεί να στρογγυλοποιηθεί από κάθε πλευρά ενός δεκαδικού σημείου. Όταν το κάνει αυτό, αλλάζει την τιμή των δεδομένων στις κυψέλες- αντίθετες ρυθμίσεις μορφοποίησης που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τον αριθμό των δεκαδικών θέσεων που εμφανίζονται χωρίς στην πραγματικότητα να αλλάξετε την τιμή στο κελί. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής στα δεδομένα, η συνάρτηση ROUND επηρεάζει τα αποτελέσματα των υπολογισμών στο υπολογιστικό φύλλο.

01 από 02

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης ROUND

© Ted French

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία ROUND είναι:

= ROUND (Αριθμός, Num_digits)

Τα επιχειρήματα για τη λειτουργία είναι Αριθμοί και Num_digits:

Ο αριθμός είναι την τιμή που πρέπει να στρογγυλοποιηθεί. Αυτό το επιχείρημα μπορεί να περιέχει τα πραγματικά δεδομένα για στρογγυλοποίηση ή μπορεί να είναι αναφορά κυψέλης στη θέση των δεδομένων στο φύλλο εργασίας. Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο.

Num_digits είναι ο αριθμός των ψηφίων που θα στρογγυλοποιηθεί στο όρισμα Αριθμός . Απαιτείται επίσης.

Σημείωση: Αν θέλετε πάντα να στρογγυλοποιήσετε τους αριθμούς, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ROUNDUP. Εάν θέλετε πάντα να στρογγυλάτε αριθμούς κάτω, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ROUNDDOWN.

02 του 02

ROUND Παράδειγμα λειτουργίας

Η εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο εμφανίζει παραδείγματα για έναν αριθμό αποτελεσμάτων που επιστρέφονται από τη λειτουργία ROUND του Excel για δεδομένα στη στήλη Α ενός φύλλου εργασίας.

Τα αποτελέσματα, που φαίνονται στη στήλη C, εξαρτώνται από την τιμή του argument Num_digits .

Επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας ROUND

Για παράδειγμα, για να μειώσετε τον αριθμό 17.568 στο κελί A5 της εικόνας σε δύο δεκαδικά ψηφία χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ROUND, οι επιλογές για την εισαγωγή της συνάρτησης και τα επιχειρήματά της περιλαμβάνουν:

Αν και είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε την πλήρη λειτουργία με το χέρι, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο διαλόγου για να εισάγουν τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου

Για αυτό το παράδειγμα, ανοίξτε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel και εισαγάγετε τις τιμές στη στήλη Α της εικόνας στην αντίστοιχη στήλη και τις σειρές του υπολογιστικού φύλλου.

Για να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο διαλόγου για να εισάγετε τη λειτουργία ROUND στο κελί C5:

  1. Κάντε κλικ στο κελί C5 για να γίνει το ενεργό κελί. Εδώ εμφανίζονται τα αποτελέσματα της λειτουργίας ROUND.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας .
  3. Επιλέξτε Math & Trig από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο ROUND στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή Αριθμός .
  6. Κάντε κλικ στο κελί A5 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου.
  7. Κάντε κλικ στη γραμμή Num_digits .
  8. Πληκτρολογήστε a 2 για να μειώσετε την τιμή στο Α5 σε δύο δεκαδικά ψηφία.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.

Η απάντηση 17.57 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C5. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C5, η πλήρης λειτουργία = ROUND (A5,2) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

Γιατί η επιστροφή της λειτουργίας ROUND 17.57

Η ρύθμιση της τιμής του argument Num_digits στο 2 μειώνει τον αριθμό των δεκαδικών ψηφίων στην απάντηση από τρία σε δύο. Επειδή το Num_digits έχει οριστεί σε 2, το 6 στον αριθμό 17.568 είναι το ψηφίο στρογγυλοποίησης.

Δεδομένου ότι η τιμή στα δεξιά του ψηφίου στρογγυλοποίησης - ο αριθμός 8 - είναι μεγαλύτερη από 4, το ψηφίο στρογγυλοποίησης αυξάνεται κατά ένα με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα 17,57.