Ο προεντατήρας / επεξεργαστής AV Yamaha AVENTAGE CX-A5100 στον προβολέα

Το μοντέλο Yamaha CX-A5100 - A χωρίζει την προσέγγιση για τη ρύθμιση του home theatre

Το Yamaha AVENTAGE CX-A5100 είναι ένας επεξεργαστής προενισχυτή AV. Αυτό σημαίνει ότι το CX-A5100 παρέχει τον ίδιο τύπο πηγών εισόδου, εναλλαγής και επεξεργασίας ήχου / εικόνας και λειτουργίες δικτύου που θα βρείτε σε πολλούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, σε αντίθεση με έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου, το CX-A5100 δεν διαθέτει δικούς του ενσωματωμένους ενισχυτές ή ακροδέκτες ηχείων.

Με άλλα λόγια, για να συνδέσετε και να τροφοδοτήσετε τα ηχεία σε μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου που περιλαμβάνει έναν προπαρασκευαστή / επεξεργαστή AV, όπως το CX-A5100, πρέπει να προσθέσετε έναν εξωτερικά ενισχυτή πολλαπλών καναλιών ή μεμονωμένους ενισχυτές ισχύος για κάθε κανάλι. Αν και η επιλογή των ενισχυτών εξαρτάται από τον χρήστη, για να συμπληρώσει το CX-A5100, η ​​Yamaha προσφέρει ως επιλογή τον ενισχυτή ισχύος 11 καναλιών MX-A5000.

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικών ήχου

Για να ξεκινήσετε από την πλευρά του ήχου, μέσω της σύνδεσης RCA ή XLR προενίσχυσης με εξωτερικούς ενισχυτές, το CX-A5100 παρέχει μέχρι και 11,2 καναλιού (11 κανάλια πλήρους εμβέλειας και δύο κανάλια subwoofer).

Το CX-A5100 ενσωματώνει αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου για τις περισσότερες μορφές ήχου Dolby και DTS , όπως Dolby Atmos ( μέχρι 7.1.4 καναλιών ), Dolby TrueHD , DTS: X (μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού) και DTS-HD Master Audio .

Ορισμένες από τις πρόσθετες λειτουργίες επεξεργασίας ήχου της CX-A5100 περιλαμβάνουν:

Για την υποστήριξη υλικού επεξεργασίας ήχου, εκτός από τα τσιπ που χρειάζονται για αποκωδικοποίηση Dolby / DTS και πρόσθετες δυνατότητες επεξεργασίας ήχου της Yamaha, το CX-A5100 ενσωματώνει επίσης ESA Technology ES9016S SABRE32 ™ Ultra και ES9006A SABER ™ Premier Audio DACs (ψηφιακός-αναλογικός ήχος μετατροπείς)

AirPlay, Bluetooth, Hi-Res Audio

Οι δυνατότητες Apple Airplay και Bluetooth είναι ενσωματωμένες. Η λειτουργία Bluetooth στο CX-A5100 είναι αμφίδρομη. Αυτό σημαίνει ότι το CX-A5100 δεν μπορεί μόνο να μεταδίδει μουσική απευθείας από συσκευές πηγής Bluetooth, όπως smartphones, αλλά μπορείτε επίσης να μεταδώσετε μουσική από το CX-A5100 σε συμβατά ακουστικά και ηχεία.

Το CX-A5100 είναι επίσης Hi-Res Audio: συμβατό. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο προεντατήρας / επεξεργαστής AV μπορεί να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία ήχου υψηλής ποιότητας από CD, τα οποία μεταφορτώνονται και αποθηκεύονται σε συνδεδεμένους σε δίκτυο υπολογιστές ή μονάδες USB flash

Πολλαπλή Ζώνη

Εκτός από τη ρύθμιση του ήχου surround στο κεντρικό σας δωμάτιο (Ζώνη 1), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CX-A5100 για να συνδέσετε και να ελέγξετε έως και 2 επιπλέον στερεοφωνικούς ενισχυτές / ηχεία δύο καναλιών τοποθετημένα σε έως 3 δωμάτια Ζώνη 2 και 3). Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου ρύθμισης είναι ότι μπορείτε να στείλετε και να ελέγξετε το ίδιο, ή μέχρι 2 διαφορετικές πηγές που είναι όλες συνδεδεμένες με το CX-A5100.

MusicCast

Εκτός από τη φυσική διασύνδεση και τον έλεγχο πολλών ζωνών, το CX-A5100 ενσωματώνει επίσης την ασύρματη πλατφόρμα ήχου πολλαπλών δωματίων του MusicCast της Yamaha . Αυτό επιτρέπει στο CX-A5100 να στέλνει, να λαμβάνει και να μοιράζεται μουσικό περιεχόμενο από / προς / ανάμεσα σε μια ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων της Yamaha που θα περιλαμβάνουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικούς δέκτες, ασύρματα ηχεία, γραμμές ήχου και τροφοδοτημένα ασύρματα ηχεία. Αυτό καθιστά το CX-A5100 όχι μόνο ένα κεντρικό κομμάτι ελέγχου για ένα home theater ή παραδοσιακή ενσύρματη εγκατάσταση πολλαπλών ζωνών, αλλά και για ένα ασύρματο ακουστικό σύστημα ολόκληρου του σπιτιού.

Κύρια χαρακτηριστικά του βίντεο

Για βίντεο, το CX-A5100 παρέχει μετατροπή από αναλογικό σε HDMI, καθώς και διαμόρφωση 3D 1080p και 4K , καθώς και μεταφορά 4K με υποστήριξη HDR και προστασία από αντιγραφή HDCP 2.2 (απαραίτητη για συμβατότητα πηγών ροής 4K Netflix και επικείμενη Μορφή Ultra HD Blu-ray Disc ).

Συνδεσιμότητα

Από την άποψη της φυσικής συνδεσιμότητας, το CX-A5100 περιλαμβάνει 8 είσοδοι HDMI και δύο έξοδοι HDMI, μαζί με εισόδους και εξόδους συνιστωσών και σύνθετου βίντεο, ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές εισόδους, διάφορα σετ αναλογικών εισόδων δύο καναλιών, ένα σύνολο αναλογικών εισόδων 5.1 καναλιών , Αναλογική προενίσχυση 11,2 καναλιών, αφιερωμένη ειδική είσοδο phono και θύρα USB για πρόσβαση σε μουσικό περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε iPod, iPhone ή USB flash drives.

Το CX-A5100 προσθέτει επίσης περισσότερη ευελιξία σύνδεσης για ρυθμίσεις υψηλών προδιαγραφών με τη συμπερίληψη ενός συνόλου αναλογικών εισόδων XLR δύο καναλιών και εξόδων προενίσχυσης XLR 11,2 καναλιών.

Το CX-A5100 παρέχει επίσης ολοκληρωμένες δυνατότητες δικτύωσης ( DLNA ) και streaming μέσω διαδικτύου (όπως ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου) μέσω ενσύρματου Ethernet ή WiFi.

Ομιλητής και Ρύθμιση συστήματος

Μόλις συνδεθεί με ενισχυτή και τους ενισχυτές, με τη σειρά τους, συνδεδεμένο με ηχεία, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων YAMAHA / σύστημα διόρθωσης δωματίων στο CX-A5100 για να καθορίσετε τις αποστάσεις των ηχείων και την κατάλληλη εξίσωση και ήχο επίπεδα για κάθε κανάλι / ηχείο για την καλύτερη εμπειρία ακρόασης.

Εκτός από το ενσωματωμένο σύστημα ρύθμισης των ομιλητών YPAO, η Yamaha παρέχει επίσης πρόσβαση σε έναν πρόσθετο Οδηγό ρύθμισης AV για να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τις άλλες δυνατότητες σύνδεσης και λειτουργίας του CX-A5100 που μπορείτε να μεταφορτώσετε σε συμβατές συσκευές iOS και Android.

Χαρακτηριστικά ελέγχου

Οι προσαρμοσμένες λειτουργίες ελέγχου περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου RS232, είσοδο / έξοδο αισθητήρα IR, HDMI-CEC και δύο ενεργοποιητές 12 volt.

Για πιο βασικό έλεγχο, το CX-A5100 μπορεί να λειτουργήσει με ένα τυπικό τηλεχειριστήριο ή μέσω της εφαρμογής ελεγκτή AV της Yamaha για συμβατές iOS και συσκευές Android.

Κατασκευή βαρέων οχημάτων

Το Yamaha AVENTAGE CX-A5100 προσφέρει όχι μόνο λειτουργίες υψηλής ευκρίνειας ήχου και εικόνας, αλλά είναι επίσης στερεά κατασκευασμένο με πλευρική και εσωτερική κατασκευή πάνελ από αλουμίνιο, καθώς και ένα κεντρικό πόδι σφήνας για μειωμένη ευαισθησία στις κραδασμούς. Ως αποτέλεσμα, η μονάδα αυτή σίγουρα δεν είναι ελαφριά, ζυγίζοντας περίπου 30 λίβρες.

Η κατώτατη γραμμή

Αν και δεν διαθέτει ενσωματωμένους ενισχυτές, το Yamaha CX-A5100 διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν σχεδόν όλες τις ανάγκες οικιακού κινηματογράφου - με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορούν να γεμίσουν το ρόλο ως κεντρικό στοιχείο για ασύρματο ήχο πολλαπλών δωματίων Σύστημα.

Φυσικά, στην κάτω πλευρά, στην πραγματικότητα, για να έχετε ήχο από τα ηχεία σας, όχι μόνο πρέπει να αγοράσετε το CX-A5100, αλλά και τον επιπρόσθετο εξωτερικό ενισχυτή (ή ενισχυτές).

Ο προενισχυτής / επεξεργαστής Yamaha CX-A5100 A / V φέρει προτεινόμενη τιμή $ 2.499,95.