Κρατήστε τις παρουσιάσεις του PowerPoint από την αλλαγή

Ενσωματώστε τις γραμματοσειρές για να αποφύγετε τις απρόσμενες αντικαταστάσεις

Σε όλες τις εκδόσεις του Microsoft PowerPoint, οι γραμματοσειρές ενδέχεται να αλλάζουν όταν προβάλετε μια παρουσίαση σε διαφορετικό υπολογιστή. Εμφανίζεται όταν οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στην προετοιμασία της παρουσίασης δεν είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή που εκτελεί την παρουσίαση.

Όταν εκτελείτε μια παρουσίαση του PowerPoint σε έναν υπολογιστή που δεν διαθέτει τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στην παρουσίαση, ο υπολογιστής αντικαθιστά αυτό που αποφασίζει να είναι μια παρόμοια γραμματοσειρά, συχνά με απροσδόκητα και μερικές φορές καταστροφικά αποτελέσματα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια γρήγορη λύση για αυτό: Ενσωματώστε τις γραμματοσειρές στην παρουσίαση όταν την αποθηκεύετε. Στη συνέχεια, οι γραμματοσειρές περιλαμβάνονται στην ίδια την παρουσίαση και δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν σε άλλους υπολογιστές.

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Η ενσωμάτωση λειτουργεί μόνο με γραμματοσειρές TrueType. Οι γραμματοσειρές Postscript / Type 1 και OpenType δεν υποστηρίζουν καθόλου την ενσωμάτωση.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να ενσωματώσετε γραμματοσειρές στο PowerPoint για Mac.

Ενσωμάτωση γραμματοσειρών στο PowerPoint για Windows 2010, 2013 και 2016

Η διαδικασία ενσωμάτωσης γραμματοσειρών είναι απλή σε όλες τις εκδόσεις του PowerPoint.

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο ή στο μενού του PowerPoint, ανάλογα με την έκδοση σας και επιλέξτε Επιλογές .
  2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, επιλέξτε Αποθήκευση .
  3. Στο κάτω μέρος της λίστας επιλογών στον δεξιό πίνακα, τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο με την ένδειξη Ενσωμάτωση γραμματοσειρών στο αρχείο .
  4. Επιλέξτε είτε να ενσωματώσετε μόνο τους χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται στην παρουσίαση ή να ενσωματώσετε όλους τους χαρακτήρες . Οι πρώτες επιλογές επιτρέπουν σε άλλα άτομα να προβάλλουν την παρουσίαση αλλά να μην την επεξεργάζονται. Η δεύτερη επιλογή επιτρέπει την προβολή και επεξεργασία, αλλά αυξάνει το μέγεθος του αρχείου.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Εκτός αν έχετε περιορισμούς μεγέθους, η επιλογή "Ενσωμάτωση όλων των χαρακτήρων" είναι η προτιμώμενη επιλογή.

Ενσωμάτωση γραμματοσειρών στο PowerPoint 2007

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Office .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές του PowerPoint .
  3. Επιλέξτε Αποθήκευση στη λίστα Επιλογές.
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο για Ενσωμάτωση γραμματοσειρών στο αρχείο και κάντε μία από τις ακόλουθες επιλογές:
    • Από προεπιλογή, η επιλογή είναι Ενσωμάτωση μόνο των χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται στην παρουσίαση, η οποία είναι η καλύτερη επιλογή για τη μείωση του μεγέθους αρχείου .
    • Η δεύτερη επιλογή, Ενσωμάτωση όλων των χαρακτήρων, είναι καλύτερη όταν η παρουσίαση μπορεί να γίνει από άλλα άτομα.

Ενσωμάτωση γραμματοσειρών στο PowerPoint 2003

  1. Επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση ως .
  2. Από το μενού Εργαλεία στο επάνω μέρος του πλαισίου διαλόγου Αποθήκευση ως , επιλέξτε Αποθήκευση επιλογών και επιλέξτε το πλαίσιο για να ενσωματώσετε τις γραμματοσειρές True Type .
  3. Αφήστε την προεπιλεγμένη επιλογή να είναι Ενσωμάτωση όλων των χαρακτήρων (καλύτερα για επεξεργασία από άλλους) εκτός αν έχετε αφήσει λίγο χώρο στον υπολογιστή σας. Η ενσωμάτωση γραμματοσειρών στην παρουσίαση αυξάνει το μέγεθος του αρχείου.