Τα 10 πιο κοινά λάθη παρουσίασης

Αποφύγετε αυτά τα Προβλέψιμα Σφάλματα Παρουσίασης

Ποια σφάλματα παρουσίασης είναι σίγουροι τρόποι να θέσει το ακροατήριό σας να κοιμάται ή να το στείλει να τρέχει για τις πόρτες; Ακόμη και η καλύτερη παρουσίαση μπορεί να καταστραφεί από έναν κακό παρουσιαστή - από το πρόσωπο που μπερδεύει, σε εκείνο που μιλάει πάρα πολύ γρήγορα, σε εκείνον που μόλις δεν ήταν έτοιμος. Αλλά ίσως τίποτα δεν είναι τόσο ενοχλητικό όσο το άτομο που καταχρώνει και κακοποιεί το λογισμικό παρουσίασης . Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη παρουσίασης.

01 από 10

Παρουσίαση λάθος # 1 - Δεν ξέρετε το θέμα σας!

Μάρκα Νέες Εικόνες / Iconica / Getty Images

Μπορείτε να απομνημονεύσετε το περιεχόμενο (και αυτό δείχνει, παρεμπιπτόντως). Κάποιος έχει μια ερώτηση. Ο πανικός μπαίνει. Ποτέ δεν προετοιμάσατε για ερωτήσεις και όλα όσα γνωρίζετε για αυτό το θέμα είναι αυτό που είναι γραμμένο στις διαφάνειες.

Ένα καλύτερο σενάριο
Γνωρίστε το υλικό σας τόσο καλά , ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε την παρουσίαση χωρίς ηλεκτρονική βελτίωση όπως το PowerPoint. Τίποτα δεν θα καταστρέψει την αξιοπιστία σας ως παρουσιαστής ταχύτερα, από ό, τι μη γνωρίζετε τα πάντα για το θέμα σας. Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά και φράσεις και συμπεριλάβετε μόνο σημαντικές πληροφορίες για να κρατήσετε το κοινό εστιασμένο και ενδιαφέρον. Να είστε έτοιμοι για ερωτήσεις και να γνωρίζετε τις απαντήσεις .

02 από 10

Παρουσίαση λάθους # 2 - Οι διαφάνειες δεν είναι η παρουσίασή σας

Ένα μέλος ακροατηρίου λέει ότι δεν μπορεί να διαβάσει τις διαφάνειες. Της λέτε ευγενικά ότι θα τα διαβάσετε και θα προχωρήσετε, κάνοντας αναζήτηση στην οθόνη. Κάθε μία από τις διαφάνειες σας γεμίσει με το κείμενο της ομιλίας σας. Γιατί σας χρειάζονται;

Ένα καλύτερο σενάριο
Να θυμάστε πάντα ότι είστε η παρουσίαση. Η προβολή παρουσίασης θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως συνοδεία της ομιλίας σας. Απλοποιήστε το περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας σημεία με κουκκίδες για βασικές πληροφορίες. Διατηρήστε τα πιο σημαντικά σημεία κοντά στην κορυφή της διαφάνειας για εύκολη ανάγνωση στις πίσω σειρές. Εστίαση σε μια ενιαία θεματική περιοχή για αυτήν την παρουσίαση και χρήση όχι περισσότερο από τέσσερις κουκκίδες ανά διαφάνεια. Μιλήστε στο κοινό , όχι στην οθόνη.

03 από 10

Παρουσίαση λάθους # 3 - TMI (πάρα πολύ πληροφορίες)

Ξέρετε τόσο πολύ για το θέμα, ότι πηδάς από εδώ σε εκεί και πάλι μιλάμε για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ολοκαίνουργιο σας widget και κανείς δεν μπορεί να ακολουθήσει το νήμα της παρουσίασης.

Ένα καλύτερο σενάριο
Χρησιμοποιήστε την αρχή KISS (Keep it Simple Silly) όταν σχεδιάζετε μια παρουσίαση. Παρακολουθήστε τρία ή το πολύ τέσσερα σημεία σχετικά με το θέμα σας και εξηγήστε τα. Το κοινό θα είναι πιο πιθανό να διατηρήσει τις πληροφορίες.

04 από 10

Παρουσίαση Λάθος # 4 - Κακώς εκλεγμένο πρότυπο σχεδίασης ή σχεδιασμού θέμα

Ακούσατε το μπλε ήταν καλό χρώμα για ένα πρότυπο σχεδίασης ή ένα θέμα σχεδίασης . Βρήκατε ένα πραγματικά δροσερό πρότυπο / θέμα στο διαδίκτυο, με σκηνή στην παραλία. Το νερό είναι μπλε, σωστά; Δυστυχώς, η παρουσίασή σας είναι για μερικά χρήσιμα νέα εργαλεία που θα εμφανίζονται σε μια συνδιάσκεψη του Woodcarvers.

Ένα καλύτερο σενάριο
Επιλέξτε ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για το κοινό. Μια καθαρή, ευδιάκριτη διάταξη είναι η καλύτερη για επιχειρηματικές παρουσιάσεις. Τα μικρά παιδιά ανταποκρίνονται σε παρουσιάσεις που είναι γεμάτες χρώμα και περιέχουν μια ποικιλία σχημάτων .

05 από 10

Παρουσίαση σφάλματος # 5 - Ηλεκτροπαραγωγικές επιλογές χρωμάτων

Δεν αρέσει στα ακροατήρια ασυνήθιστοι χρωματικοί συνδυασμοί. Ορισμένοι είναι ανησυχητικοί και οι κόκκινοι και πράσινοι συνδυασμοί δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν από αυτούς με χρωματική τύφλωση.

Ένα καλύτερο σενάριο
Η καλή αντίθεση με το φόντο είναι απαραίτητη για να γίνει ευκολότερη η ανάγνωση του κειμένου σας.

06 από 10

Παρουσίαση λάθους # 6 - Κακή επιλογές γραμματοσειρών

Οι μικρές γραμματοσειρές τύπου script ενδέχεται να φαίνονται εξαιρετικές όταν κάθεστε 18 ίντσες μακριά από την οθόνη. Δεν θεωρήσατε ότι η κυρία κάθεται 200 ​​μέτρα μακριά από την οθόνη και δεν μπορεί να τα διαβάσει.

Ένα καλύτερο σενάριο
Προσέχετε στις εύχρηστες γραμματοσειρές όπως Arial ή Times New Roman. Αποφύγετε τις γραμματοσειρές τύπου δέσμης ενεργειών που είναι δύσκολο να διαβαστούν στην οθόνη. Χρησιμοποιήστε όχι περισσότερες από δύο διαφορετικές γραμματοσειρές - μία για επικεφαλίδες, άλλη για περιεχόμενο και όχι λιγότερο από 30 γραμματοσειρές έτσι ώστε οι άνθρωποι στο πίσω μέρος του δωματίου να μπορούν να τις διαβάσουν εύκολα.

07 από 10

Παρουσίαση λάθους # 7 - Εξωτερικές φωτογραφίες και γραφήματα

Σκέφτηκα ότι κανείς δεν θα παρατηρήσει ότι δεν κάνατε πολύ έρευνα στο θέμα σας εάν προσθέσετε πολλές φωτογραφίες και περίπλοκα γραφικά.

Ένα καλύτερο σενάριο
«Ο χρόνος είναι χρήμα» είναι πραγματικά αλήθεια στον σημερινό κόσμο. Κανείς δεν θέλει να σπαταλήσει το χρόνο τους καθιστώντας μια παρουσίαση χωρίς ουσία. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες, διαγράμματα και διαγράμματα μόνο για να τονίσετε τα βασικά σημεία της παρουσίασής σας. Προσθέτουν ένα ωραίο σπάσιμο στο υλικό, και όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να ενισχύσει μόνο την προφορική παρουσίασή σας. Εικονογραφείτε, μην διακοσμείτε.

08 από 10

Παρουσίαση λάθους # 8 - WAY πάρα πολλές διαφάνειες

Η κρουαζιέρα διακοπών σας ήταν τόσο φανταστική που πήρατε 500 φωτογραφίες και τις βάζετε σε ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας. Μετά τις πρώτες 100 διαφάνειες, ακούστηκαν στο δωμάτιο.

Ένα καλύτερο σενάριο
Βεβαιωθείτε ότι το κοινό σας παραμένει συγκεντρωμένο κρατώντας τον αριθμό των διαφανειών στο ελάχιστο. 10 έως 12 είναι άφθονο. Ορισμένες παραχωρήσεις μπορούν να γίνουν για ένα άλμπουμ φωτογραφιών, αφού οι περισσότερες εικόνες θα εμφανιστούν στην οθόνη για μικρό χρονικό διάστημα. Να είστε καλοί. Σκεφτείτε πόσο απολαμβάνετε τις φωτογραφίες των διακοπών όλων των άλλων!

09 από 10

Παρουσίαση σφάλματος # 9 - Διαφορετικές κινήσεις σε κάθε διαφάνεια

Βρήκατε όλα τα πραγματικά δροσερά κινούμενα σχέδια και ήχους και χρησιμοποιούσατε το 85% από αυτά στην παρουσίασή σας, για να εντυπωσιάσετε όλους με τη διάθεση σας. Εκτός - το κοινό δεν ξέρει πού να κοιτάξει και έχει χάσει εντελώς το μήνυμα της παρουσίασής σας.

Ένα καλύτερο σενάριο
Οι κινούμενες εικόνες και οι ήχοι , που χρησιμοποιούνται καλά, μπορούν να αυξήσουν το ενδιαφέρον, αλλά να μην αποσπά την προσοχή του κοινού με πάρα πολύ καλό πράγμα. Σχεδιάστε την παρουσίασή σας με τη φιλοσοφία "λιγότερο είναι περισσότερο". Μην αφήσετε το ακροατήριό σας να υποφέρει από υπερφόρτωση animation.

10 από 10

Σφάλμα παρουσίασης # 10 - Βλάβες υλικού

Το κοινό είναι διευθετημένο. Όλοι είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την παρουσίασή σας και - μαντέψετε τι; Ο προβολέας δεν λειτουργεί. Δεν τον ενοχλήσατε να το ελέγξετε νωρίτερα.

Ένα καλύτερο σενάριο
Ελέγξτε όλο τον εξοπλισμό και δοκιμάστε την παρουσίασή σας, χρησιμοποιώντας αυτό το βιντεοπροβολέα πολύ πριν έρθει η ώρα σας για παρουσίαση. Φέρτε επιπλέον λαμπτήρα προβολέα. Εάν είναι δυνατόν, ελέγξτε το φωτισμό στο δωμάτιο στο οποίο θα εμφανίζετε, πριν από το χρόνο που έχετε στο προσκήνιο. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να μειώσετε τις φωτεινές ενδείξεις αν το δωμάτιο είναι πολύ φωτεινό.