Μάθετε τον ορισμό και τις χρήσεις για ένα πρότυπο σχεδίασης του PowerPoint

Ένα πρότυπο σχεδίασης του PowerPoint είναι ένα πρότυπο σχέδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδώσετε συνοχή, οπτική οργάνωση και να προσελκύσετε την παρουσίασή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο. το υπόλοιπο έχει ήδη σχεδιαστεί στο πρότυπο. Παρόλο που μεμονωμένες διαφάνειες μπορούν να έχουν διαφορετικές διατάξεις και γραφικά, τα πρότυπα βοηθούν ολόκληρη την παρουσίαση να συνοδεύεται ως ένα ελκυστικό πακέτο.

Πού να βρείτε πρότυπα σχεδίασης του PowerPoint

Η Microsoft προσφέρει χιλιάδες ελεύθερα, επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα σχεδίασης PowerPoint, όλα ταξινομημένα για να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Πολλές άλλες πηγές ποικίλης ποιότητας και τιμών διατίθενται επίσης στο διαδίκτυο.

Τρόπος χρήσης των προτύπων σχεδίασης του PowerPoint

Όταν επιλέγετε ένα πρότυπο που σας αρέσει από την αποθήκη της Microsoft, απλώς πατήστε Λήψη για να αποθηκεύσετε το πρότυπο στον υπολογιστή σας. Κάνοντας κλικ στο ληφθέν αρχείο θα ανοίξει το PowerPoint , με το πρότυπό σας ήδη φορτωμένο και έτοιμο προς χρήση. Εναλλακτικά, αν έχετε έναν έγκυρο λογαριασμό Microsoft, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης.

Επιλέγοντας το σωστό σχέδιο

Οι επιλογές σχεδίασης είναι σχεδόν απεριόριστες. Κατά τον έλεγχο των προτύπων, εξετάστε την τυπογραφία, το χρώμα, τα γραφικά φόντου, τη διάταξη και τη γενική αίσθηση. Εξετάστε πόσο καλά λειτουργούν με αυτούς τους παράγοντες:

Το κοινό σας: Αν παρουσιάζετε σε ένα πλήθος επιχειρήσεων, τα "ασφαλή" χρώματα όπως η μπλε και η μαύρη σταθερότητα και η αξιοπιστία. Οι παραδοσιακές διατάξεις λειτουργούν καλά σε αυτή την κατάσταση. Ομοίως, ένα πλήθος καλλιτεχνών μπορεί να εκτιμήσει περισσότερο το χρώμα και τις λιγότερο συνήθεις διατάξεις.

Το περιεχόμενό σας: Βεβαιωθείτε ότι το πρότυπο που έχετε επιλέξει σας παρέχει αρκετή ευελιξία για να φιλοξενήσει τα αντίγραφα και τα γραφικά σας. Εάν ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου σας είναι με κουκκίδες, για παράδειγμα, αναζητήστε ένα πρότυπο που εμφανίζει λίστες με τη μορφή που θεωρείτε κατάλληλη και ευχάριστη για το κοινό σας.

Η επωνυμία σας: Εάν το σχέδιό σας σχετίζεται με τις επιχειρήσεις, το branding είναι σημαντικό. Επιλέξτε ένα πρότυπο που εναρμονίζεται με το λογότυπο, τα γραφικά και το ύφος σας.

Η εικόνα σας: Η αντιστοίχιση του σχεδιασμού με την ταυτότητά σας φαίνεται σαν μια προφανής πρόταση, αλλά είναι εύκολο να το κάνετε λάθος. Για παράδειγμα, αν δημιουργείτε μια παρουσίαση σε ένα εξαιρετικά τεχνικό θέμα, αποφύγετε τα πρότυπα με απαλά χρώματα και γραφικά, ανεξάρτητα από το πόσο προσελκύονται προσωπικά από εσάς. Αντίθετα, πηγαίνετε για κάτι κομψό και μοντέρνο. Η αντίληψη του ακροατηρίου σας για την εικόνα σας θα επηρεάσει πόσο καλά τα μέλη της λαμβάνουν το μήνυμά σας.