Αναγνωρίστε την επιτυχία με τη σωστή διατύπωση πιστοποιητικού

Να καρφώσετε τους τίτλους και τη διατύπωση για να κάνετε τα πιστοποιητικά και τα βραβεία εννοιολογικά

Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τη διατύπωση πιστοποιητικού απονομής, αλλά οι περισσότερες ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές. Αν χρησιμοποιείτε αυτές τις οδηγίες, το πιστοποιητικό σας θα φαίνεται γυαλισμένο και επαγγελματικό.

Υπάρχουν επτά τμήματα διατύπωσης στα περισσότερα πιστοποιητικά. Μόνο τα τμήματα τίτλου και παραλήπτη είναι απολύτως απαραίτητα, αλλά τα περισσότερα πιστοποιητικά περιέχουν και τα επτά τμήματα:

  1. Τίτλος
  2. Γραμμή παρουσίασης
  3. Όνομα παραλήπτη
  4. Από
  5. Περιγραφή
  6. Ημερομηνία
  7. Υπογραφή

Η επικεφαλίδα πιστοποίησης

Αυτές οι γενικές επικεφαλίδες πιστοποίησης που παρουσιάζονται παρακάτω μπορούν να εφαρμοστούν σε τεράστιο αριθμό καταστάσεων με τον ειδικό λόγο για την αναγνώριση που εξηγείται στο περιγραφικό κείμενο. Εναλλακτικά, η φράση Πιστοποιητικό ή Βραβείο μπορεί να είναι το πρόθεμα ή το επίθημα για έναν πιο συγκεκριμένο τίτλο, όπως Πιστοποιητικό Τέλειας Συμμετοχής ή Υπάλληλος του Μήνα Βραβείο . Το όνομα του οργανισμού που απονέμει το βραβείο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως μέρος του τίτλου όπως το Dunham Elementary School Classroom of the Month Award .

Όσον αφορά τη μορφοποίηση του τίτλου, ο καθορισμός κειμένου σε μια καμπύλη διαδρομή μπορεί να γίνει σε λογισμικό γραφικών, αλλά ένας τίτλος ευθείας γραμμής είναι επίσης πολύ καλός. Είναι κοινό να ορίσετε τον τίτλο σε μεγαλύτερο μέγεθος και μερικές φορές ακόμη και με διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο κείμενο. Για τους μακρινούς τίτλους, στοιβάζετε τις λέξεις και ευθυγραμμίστε τις προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, αλλάζοντας το μέγεθος των λέξεων για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ρύθμιση.

Η Γραμμή Παρουσίασης

Μετά τον τίτλο είναι συνηθισμένο να συμπεριλάβετε μία από αυτές τις φράσεις ή μια παραλλαγή:

Παρόλο που ο τίτλος του βραβείου μπορεί να πει Πιστοποιητικό Εκτίμησης, μπορεί να ξεκινήσει η ακόλουθη γραμμή με το παρόν πιστοποιητικό παρουσιάζεται σε ή παρόμοια διατύπωση.

Το τμήμα παραλήπτη

Είναι κοινό να υπογραμμίζουμε με κάποιο τρόπο το όνομα του παραλήπτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αποδέκτης μπορεί να μην είναι ένα άτομο. θα μπορούσε να είναι μια ομάδα, μια οργάνωση ή μια ομάδα.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα της διατύπωσης του τίτλου με το όνομα του παραλήπτη. Σε αυτά τα παραδείγματα, τα τολμηρά στοιχεία συνήθως ορίζονται σε μεγαλύτερη γραμματοσειρά ή διαχωρίζονται με κάποιο άλλο τρόπο, όπως με επιλογή γραμματοσειράς ή χρώμα. Το όνομα του παραλήπτη (που εμφανίζεται με πλάγια γράμματα στα παραδείγματα) μπορεί επίσης να εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ή διακοσμητική γραμματοσειρά. Συνήθως, όλες αυτές οι γραμμές είναι κεντροθετημένες στο πιστοποιητικό.

Πιστοποιητικό επίτευξης

χορηγείται στον

Τζον Σμιθ

σε αναγνώριση της [περιγραφής]

Υπάλληλος του μήνα

Τζον Σμιθ

χορηγείται αυτό

Πιστοποιητικό Αναγνώρισης

για [περιγραφή]

Πιστοποιητικό Αριστείας

Αυτό το βραβείο παρουσιάζεται στο

Τζον Σμιθ

για [περιγραφή]

Το όνομα του παραλήπτη μπορεί επίσης να τοποθετηθεί πριν από τον τίτλο της χορηγούμενης απόφασης ή πιστοποιητικού. Σε περιπτώσεις όπως αυτό, η διατύπωση μπορεί να μοιάζει με αυτό:

Τζέιν Τζόουνς

χορηγείται αυτό

Πιστοποιητικό Εκτίμησης

για [περιγραφή]

Τζέιν Τζόουνς

αναγνωρίζεται ως

Ιανουάριος Υπάλληλος του Μήνα

Ποιος δίνει το βραβείο

Ορισμένα πιστοποιητικά περιλαμβάνουν μια γραμμή που λέει ποιος απονέμει το βραβείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι μέρος ενός ονόματος εταιρείας ή μπορεί να συμπεριληφθεί στην περιγραφή. Η γραμμή από τη γραμμή είναι πιο κοινή όταν το πιστοποιητικό προέρχεται από ένα συγκεκριμένο άτομο, όπως ένας γιος δίνοντας ένα πιστοποιητικό "Best Dad" στον πατέρα του.

Πιστοποιητικό Εκτίμησης

παρουσιάζεται στο

Κ. KC Jones

από την Rodbury Co. 2nd Shift

σε αναγνώριση της [περιγραφής]

Βραβείο αγαπημένου δασκάλου

δίνεται σε

Κυρία O'Reilly

από την Jennifer Smith

Η Περιγραφή του Βραβείου

Μια περιγραφική παράγραφος που παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες για το λόγο ότι ένα άτομο ή μια ομάδα λαμβάνει το πιστοποιητικό είναι προαιρετική. Στην περίπτωση ενός βραβείου Perfect Attendance, ο τίτλος είναι αυτονόητος. Για άλλους τύπους πιστοποιητικών, ειδικά όταν παρουσιάζονται πολλά για διαφορετικά επιτεύγματα, είναι συνηθισμένο να περιγραφεί ο λόγος για τον οποίο ένα άτομο αποκτά την αναγνώριση. Αυτό το περιγραφικό κείμενο μπορεί να ξεκινήσει με τέτοιες φράσεις όπως:

Το κείμενο που ακολουθεί μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια λέξη ή δύο ή μπορεί να είναι μια πλήρη παράγραφο που περιγράφει τα επιτεύγματα του παραλήπτη που του απέκτησε αυτό το πιστοποιητικό. Για παράδειγμα:

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου σε ένα πιστοποιητικό έχει οριστεί με κεντρική ευθυγράμμιση, όταν το περιγραφικό κείμενο είναι περισσότερες από δύο ή τρεις γραμμές κειμένου, φαίνεται συνήθως καλύτερα να είναι ομοιόμορφο αριστερό ή πλήρως αιτιολογημένο .

Ημέρα απονομής

Οι μορφές για τις ημερομηνίες ενός πιστοποιητικού μπορούν να λάβουν πολλές μορφές. Η ημερομηνία μπορεί να έρθει πριν ή μετά την περιγραφή του λόγου για το βραβείο. Η ημερομηνία είναι συνήθως η ημερομηνία κατά την οποία γίνεται η κατακύρωση, ενώ οι συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις οποίες ισχύει η κατακύρωση μπορούν να αναγράφονται στον τίτλο ή στο περιγραφικό κείμενο. Μερικά παραδείγματα:

Η επίσημη υπογραφή

Οι υπογραφές καθιστούν ένα πιστοποιητικό νόμιμο. Αν γνωρίζετε προηγουμένως ποιος θα υπογράψει το πιστοποιητικό, μπορείτε να προσθέσετε ένα τυπωμένο όνομα κάτω από τη γραμμή υπογραφής.

Για μια γραμμή υπογραφής, κεντραρισμένη ή ευθυγραμμισμένη στη δεξιά πλευρά του πιστοποιητικού, φαίνεται ωραία. Ορισμένα πιστοποιητικά μπορούν να έχουν δύο γραμμές υπογραφής, όπως μια υπογραφή από τον άμεσο επόπτη ενός υπαλλήλου και εκείνη ενός υπαλλήλου της εταιρείας. Τοποθετώντας τα στα αριστερά και τα δεξιά με ένα διάστημα μεταξύ των εργασιών λειτουργεί καλά. Γραφικά ή σφράγιση, εάν χρησιμοποιείται, μπορούν να τοποθετηθούν σε μία από τις κάτω γωνίες. Προσαρμόστε τη γραμμή υπογραφής για να διατηρήσετε καλή οπτική ισορροπία .