Γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην τιμολόγηση του iTunes Store

Αν έχετε αγοράσει κάτι από το iTunes Store , ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η Apple δεν αποστέλλει αμέσως την απόδειξή σας. Κοιτάξτε προσεκτικά την τραπεζική δήλωσή σας και πιθανότατα θα δείτε ότι η αγορά σας στο iTunes δεν χρεώθηκε μέχρι μία ή δύο ημέρες αφού αγοράσατε κάτι.

Είναι λίγο ασυνήθιστο ότι ένα κατάστημα δεν παίρνει πραγματικά τα χρήματά σας κατά τη στιγμή της αγοράς. Τι δίνει; Γιατί η καθυστέρηση στην τιμολόγηση του iTunes Store;

Γιατί οι λογαριασμοί iTunes σας ημέρες μετά την αγορά σας: Τέλη

Υπάρχουν δύο λόγοι: τα τέλη πιστωτικών καρτών και η ψυχολογία των καταναλωτών.

Οι περισσότεροι επεξεργαστές πιστωτικών καρτών χρεώνουν τους πελάτες τους (στην περίπτωση αυτή, την Apple) ένα ανά συναλλαγή ή μηνιαίο τέλος και ένα ποσοστό της αγοράς. Σε ένα στοιχείο υψηλότερης τιμής - για παράδειγμα ένα iPhone X ή ένας νέος φορητός υπολογιστής, ο λιανοπωλητής μπορεί να απορροφήσει αυτά τα τέλη χωρίς πολύ κόπο. Αλλά για ένα πολύ μικρό κομμάτι - ένα τραγούδι των $ 0.99 στο iTunes, για παράδειγμα - η Apple χρεώνεται περισσότερο εάν σας χρεώσει κάθε φορά που αγοράζετε ένα τραγούδι ή μια εφαρμογή. Εάν η Apple το έκανε αυτό, τα κέρδη του iTunes Store θα πνίγονταν σε μια θάλασσα από αμοιβές και εφάπαξ χρεώσεις.

Για να εξοικονομήσει τέλη, η Apple συχνά ομαδοποιεί τις συναλλαγές μαζί. Η Apple ξέρει ότι αν έχετε αγοράσει ένα πράγμα, είναι πιθανό να αγοράσετε ένα άλλο - συχνά πολύ σύντομα μετά. Εξαιτίας αυτού, η Apple περιμένει να χρεώσει την κάρτα σας για μία ή δύο ημέρες σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αγορές που μπορεί να συγκεντρωθούν μαζί. Είναι φθηνότερο και αποτελεσματικότερο να σας χρεώνουμε μία φορά για την αγορά 10 αντικειμένων από το να σας χρεώνουμε 10 φορές για 10 μεμονωμένες αγορές.

Μπορείτε να δείτε πώς η Apple ομαδοποιεί τις αγορές σας μαζί στο iTunes κάνοντας αυτό:

  1. Ανοίξτε το iTunes σε έναν υπολογιστή
  2. Κάντε κλικ στο μενού Λογαριασμός
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή του λογαριασμού μου
  4. Συνδεθείτε στο αναγνωριστικό της Apple σας
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Ιστορικό αγορών και κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση όλων
  6. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα σε μια παραγγελία για να δείτε τα περιεχόμενά του. Μπορεί να μην έχετε αγοράσει αυτά τα στοιχεία την ίδια στιγμή, αλλά είναι ομαδοποιημένα εδώ σαν να το κάνατε.

Αν η Apple δεν χρεώσει την κάρτα σας αμέσως, πώς ξέρει ότι η κάρτα θα λειτουργήσει όταν προσπαθήσει αργότερα; Όταν πραγματοποιείτε την αρχική αγορά, το iTunes Store λαμβάνει προκαταρκτική έγκριση για το ποσό της πληρωμής στην κάρτα σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα χρήματα θα είναι εκεί. στην πραγματικότητα φόρτιση έρχεται αργότερα.

Ο ψυχολογικός λόγος της καθυστερημένης χρέωσης του iTunes

Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι ο μόνος λόγος για την καθυστέρηση στη χρέωση. Υπάρχει μια άλλη, πιο λεπτή, πτυχή της συμπεριφοράς των πελατών στο παιχνίδι εδώ, σύμφωνα με το Wired . Αυτό το άρθρο εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες προσπαθούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Προτείνει ότι με χρεώσεις σε ώρες ή ημέρες μετά την αγορά σας, οι πράξεις αγοράς και πληρωμής αρχίζουν να αισθάνονται σαν ξεχωριστά πράγματα. Επειδή αισθάνονται διαφορετικά, η αγορά μπορεί σχεδόν να φαίνεται ελεύθερη. Ποιος δεν συμπαθεί να πάρει κάτι για τίποτα (ή τουλάχιστον αισθάνεται σαν να είναι);

Αυτές οι τεχνικές δεν λειτουργούν πάντα - πολλοί άνθρωποι αγοράζουν μόνο περιστασιακά ή παρακολουθούν πιστά το τι ξοδεύουν - αλλά, προφανώς, δουλεύουν συχνά αρκετά ώστε να βοηθήσουν την Apple να εξοικονομήσει χρήματα και να αυξήσει τις πωλήσεις.

Πώς το iTunes σας χρεώνει: Πιστώσεις, Τότε κάρτες δώρων, Στη συνέχεια χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες

Ας σκάψουμε ακόμη πιο βαθιά στα μυστήρια του πώς η iTunes σας χρεώνει για τις αγορές σας. Ποιες μέθοδοι πληρωμής θα χρεώνονται με ποια σειρά εξαρτάται από το τι υπάρχει στο λογαριασμό σας.

Αν έχετε στο λογαριασμό σας πιστώσεις περιεχομένου, αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που χρησιμοποιούνται όταν αγοράζετε (αν υποτεθεί ότι η πίστωση ισχύει για την αγορά).

Αν δεν έχετε πιστώσεις ή αφού χρησιμοποιηθούν, τα χρήματα στο λογαριασμό σας από μια δωροκάρτα iTunes χρεώνονται στη συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο, τα χρήματα από τη δωροκάρτα σας χρησιμοποιούνται πριν από τα χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Μόνο μετά την εξάντληση αυτών των δύο πηγών, τα πραγματικά χρήματα χρεώνονται στη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, ωστόσο: