Δημιουργία κειμένου "βλέπουμε" με στοιχεία του Photoshop

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε ένα εφέ διεύθυνσης κειμένου με το Photoshop Elements . Σε αυτό το σεμινάριο για αρχάριους θα δουλέψετε με το εργαλείο τύπου, το εργαλείο μετακίνησης, την παλέτα εφέ, τα στρώματα, τις μορφές ανάμειξης και τα στυλ επιπέδων.

Έχω χρησιμοποιήσει το Photoshop Elements 6 για αυτές τις οδηγίες, αλλά αυτή η τεχνική θα πρέπει να λειτουργεί σε παλαιότερες εκδόσεις επίσης. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση, η παλέτα σας μπορεί να ρυθμιστεί λίγο διαφορετικά από αυτά που εμφανίζονται εδώ.

01 του 06

Ρύθμιση του εργαλείου τύπου

© Sue Chastain

Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να προσθέσετε κείμενο προβολής στη λειτουργία πλήρους επεξεργασίας του Photoshop Elements. Για απλότητα, χρησιμοποιώ ένα από τα δωρεάν πρότυπα που προσφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Επιλέξτε το εργαλείο τύπου από την εργαλειοθήκη.

Στη γραμμή επιλογών, επιλέξτε μια τολμηρή γραμματοσειρά. Χρησιμοποιώ το Playbill.

Συμβουλή: Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος των προεπισκοπήσεων μενού γραμματοσειρών μεταβαίνοντας στην επιλογή Επεξεργασία> Προτιμήσεις> Πληκτρολογήστε και ρυθμίστε το μέγεθος προεπισκόπησης γραμματοσειράς.

Στη γραμμή επιλογών, ορίστε το μέγεθος της γραμματοσειράς στο 72, η ευθυγράμμιση στο κέντρο και το χρώμα γραμματοσειράς στο 50% γκρίζο.

02 του 06

Προσθέστε το κείμενό σας

© Sue Chastain

Κάντε κλικ στο κέντρο της εικόνας και πληκτρολογήστε κάποιο κείμενο. Κάντε κλικ στο πράσινο σημάδι επιλογής στη γραμμή επιλογών ή πατήστε Enter στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για να αποδεχθείτε το κείμενο.

03 του 06

Αλλαγή μεγέθους και τοποθέτηση του κειμένου

© Sue Chastain

Επιλέξτε το εργαλείο μετακίνησης από την εργαλειοθήκη. Πιάστε μια γωνία του κειμένου και σύρετε έξω για να κάνετε το κείμενο μεγαλύτερο. Αλλάξτε το μέγεθος και τοποθετήστε το κείμενο με το εργαλείο μετακίνησης έως ότου είστε ικανοποιημένοι με την τοποθέτηση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο πράσινο σημάδι επιλογής για να αποδεχτείτε τις αλλαγές.

04 του 06

Προσθέστε ένα εφέ κωνικό

© Sue Chastain

Μεταβείτε στην παλέτα Εφέ (παράθυρο> Εφέ εάν δεν είναι ήδη στην οθόνη). Κάντε κλικ στο δεύτερο κουμπί για στυλ επιπέδων και ορίστε το μενού στις κλίσεις. Επιλέξτε ένα εφέ κοπής που σας αρέσει από τις μικρογραφίες και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να το εφαρμόσετε στο κείμενό σας. Χρησιμοποιώ απλή εσωτερική κλίση.

05 του 06

Αλλάξτε τη λειτουργία Blending

© Sue Chastain

Μεταβείτε στην παλέτα "Επίπεδα" (Παράθυρο> Στρώματα αν δεν υπάρχει ήδη στην οθόνη). Ρυθμίστε τη λειτουργία ανάμειξης στρώσεων σε Επικάλυψη . Τώρα μπορείτε να δείτε το κείμενο!

06 του 06

Αλλάξτε το στυλ του αποτελέσματος

© Sue Chastain

Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του αποτελέσματος κειμένου επιλέγοντας διαφορετική κλίση. Μπορείτε να το αλλάξετε περαιτέρω, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις στυλ. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις στυλ κάνοντας διπλό κλικ στο σύμβολο fx για το αντίστοιχο στρώμα στην παλέτα στρώσεων.

Εδώ άλλαξα το σφηνοειδές ύφος στο Scalloped Edge από την παλέτα Effects και άλλαξα τις ρυθμίσεις στυλ για την λοξή γραμμή από "πάνω" σε "κάτω", έτσι φαίνεται ότι το κείμενο έχει χαραγμένο στο ξύλο από ένα δρομολογητή.

Λάβετε υπόψη ότι το κείμενό σας εξακολουθεί να είναι επεξεργάσιμο αντικείμενο, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο, να το μετακινήσετε ή να αλλάξετε το μέγεθος του χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσετε πάλι και με πλήρη ποιότητα.