Εργαλείο σφράγισης κλωνοποίησης Paint.NET

Μάθετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο σφράγισης κλώνων για να βελτιώσετε τις εικόνες σας

Το Paint.NET είναι ένα δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για υπολογιστές με Windows. Έχει ένα αξιοσημείωτο φάσμα χαρακτηριστικών για το ελεύθερο λογισμικό. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το εργαλείο σφραγίδας κλωνοποίησης. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το εργαλείο κλωνοποιεί εικονοστοιχεία από ένα τμήμα μιας εικόνας και τα εφαρμόζει σε άλλη περιοχή. Είναι βασικά ένα πινέλο που χρησιμοποιεί ένα τμήμα μιας εικόνας ως παλέτα της. Οι περισσότεροι επαγγελματίες και ελεύθεροι επεξεργαστές εικονοστοιχείων έχουν ένα παρόμοιο εργαλείο, όπως τα Photoshop , GIMP και Serif PhotoPlus SE .

Το εργαλείο "Κλωνοποίηση σφραγίδων" μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις, όπως η προσθήκη στοιχείων σε μια εικόνα, η αφαίρεση αντικειμένων και η βασική εκκαθάριση μιας φωτογραφίας.

01 από 04

Προετοιμασία για τη χρήση του εργαλείου σφραγίδας κλωνοποίησης

alvarez / Getty Images

Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο > Άνοιγμα για να πλοηγηθείτε σε μια φωτογραφία και να την ανοίξετε.

Μεγέθυνση στην εικόνα για να κάνετε πιο σαφέστερες και ευκολότερες τις περιοχές που θέλετε να εργαστείτε. Στη μπάρα στο κάτω μέρος της διεπαφής του Paint.NET υπάρχουν δύο εικονίδια μεγεθυντικού φακού. Κάνοντας κλικ σε αυτό με το σύμβολο + προσελκύει μερικά βήματα.

Όταν κάνετε μεγέθυνση κοντά, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές κύλισης προς τα αριστερά και το κάτω μέρος του παραθύρου για να μετακινήσετε την εικόνα ή να επιλέξετε το εργαλείο Χέρι στην παλέτα Εργαλεία και στη συνέχεια να κάνετε κλικ απευθείας στην εικόνα και να την σύρετε γύρω.

02 από 04

Επιλέξτε το εργαλείο σφράγισης κλωνοποίησης

Επιλέγοντας το εργαλείο σφραγίδας κλονισμού από την παλέτα εργαλείων, οι επιλογές εργαλείων είναι διαθέσιμες στη γραμμή πάνω από το παράθυρο του εγγράφου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια ρύθμιση πλάτους βούρτσας από το αναπτυσσόμενο μενού. Το μέγεθος που χρειάζεστε εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής που θέλετε να κλωνοποιήσετε. Αφού ορίσετε ένα πλάτος, αν σύρετε το δρομέα πάνω από την εικόνα, εμφανίζεται ένας κύκλος γύρω από τις σταυρωτές τρίχες του δρομέα που δείχνουν το επιλεγμένο πλάτος της βούρτσας.

Όταν το πλάτος είναι κατάλληλο, επιλέξτε ένα τμήμα της εικόνας που θέλετε να αντιγράψετε. Επιλέξτε την περιοχή που θέλετε να κλωνοποιήσετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάνοντας κλικ στο κουμπί του ποντικιού. Θα δείτε ότι αυτό σηματοδοτεί την περιοχή πηγής με κύκλο με το μέγεθος του πλάτους της Βούρτσας.

03 του 04

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο σφράγισης κλωνοποίησης

Όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο Σφράγιση κλώνων για να αντιγράψετε περιοχές εικονοστοιχείων από μια τοποθεσία σε άλλη, η περιοχή πηγής και η περιοχή προορισμού ενδέχεται να βρίσκονται στο ίδιο στρώμα ή σε διαφορετικά επίπεδα.

  1. Επιλέξτε το εργαλείο σφράγισης κλώνων από τη γραμμή εργαλείων.
  2. Μεταβείτε στην περιοχή της εικόνας από την οποία θέλετε να αντιγράψετε. Κάντε κλικ στην περιοχή ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Ctrl για να ρυθμίσετε το σημείο προέλευσης.
  3. Πηγαίνετε στην περιοχή της εικόνας όταν θέλετε να βάψετε με τα εικονοστοιχεία. Κάντε κλικ και σύρετε το εργαλείο για να βάψετε με τα αντιγραμμένα εικονοστοιχεία. Θα δείτε έναν κύκλο τόσο στην πηγή όσο και στις περιοχές προορισμού για να υποδείξετε την κλωνοποίηση και τη ζωγραφική. Αυτά τα δύο σημεία συνδέονται καθώς εργάζεστε. Η μετατόπιση της σφραγίδας στην περιοχή προορισμού μετακινεί επίσης τη θέση κλωνοποίησης στην περιοχή πηγής. Έτσι, η διαδρομή του εργαλείου αντιγράφεται, όχι μόνο στο εσωτερικό του κύκλου.

04 του 04

Συμβουλές για τη χρήση του εργαλείου σφράγισης κλώνων