Τι χρώμα είναι το Vermilion;

Το Vermilion (που λέγεται επίσης "vermillion"), το οποίο μερικές φορές αναφέρεται ως κιννάβαρο, ή η Κίνα ή το κινέζικο κόκκινο, είναι ένας τόνος πλούσιου κόκκινου χρώματος με λίγο πορτοκάλι σε αυτό, σαν κόκκινο. Μπορεί να παραχθεί με φυσικό τρόπο από το μεταλλικό κινοβιανό καθώς και τεχνητά.

Το Vermilion θεωρείται το χρώμα της ζωής, που σχετίζεται με το αίμα λόγω του κόκκινου χρώματος και της αιωνιότητας. Φέρνει μαζί του τον ίδιο συμβολισμό με τον κόκκινο - ένα χρώμα ισχύος που σχετίζεται επίσης με την αγάπη, το γάμο και τη θρησκεία.

Ιστορία του Βερμιλίων

Το Cinnabar περιέχει υδράργυρο, οπότε η εξόρυξη και η δημιουργία του κιννάβαρου που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή χρωστικής ουσίας ήταν επικίνδυνη λόγω της τοξικότητας του υδραργύρου. Η απόχρωση του κόκκινου χρώματος εξαρτάται από το μέγεθος των σωματιδίων των σουλφιδίων του υδραργύρου και όσο μικρότερα είναι τα σωματίδια το φωτεινότερο και πιο πορτοκαλί το χρώμα.

Το χρώμα του βερμόλιου έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε όλη την ιστορία, με το πρώτο αναγνωρισμένο που χρησιμοποιείται από το 7000 έως 8000 π.Χ. Το Cinnabar εξορύσσεται στην Ισπανία και χρησιμοποιείται από τους αρχαίους Ρωμαίους, μεταξύ των οποίων ήταν μια πολύτιμη και ακριβή χρωστική ουσία. Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σε καλλυντικά, τοιχογραφίες και άλλα έργα τέχνης. Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης χρησιμοποιήθηκε σε έργα ζωγραφικής.

Το Vermilion χρησιμοποιήθηκε επίσης στην αρχαία Κίνα. Το Cinnabar αναμειγνύεται με το χυμό ενός δέντρου που σχετίζεται με το σουμάκι για να δημιουργήσει το χαρακτηριστικό κόκκινο βερνίκι που έδωσε το εναλλακτικό όνομα "κινεζικό κόκκινο". Η ρητίνη είναι τοξική, αλλά όταν ζωγραφίζεται σε ξύλο ή μέταλλο σκληραίνει. Χρησιμοποιήθηκε στην αγγειοπλαστική και μελάνι για την καλλιγραφία, και για παράδειγμα στολισμένους ναούς και καροτσάκια.

Οι έγγαμες γυναίκες στην Ινδία παραδοσιακά χρησιμοποίησαν καλλυντικά σκόνης vermilion για να χρωματίσουν τα μαλλιά τους όπου χωρίστηκαν, μια πρακτική γνωστή ως sindoor. Όταν μια γυναίκα πλένεται από το μέρος της, το σκόρδο, δηλώνει χήρα. Το παραδοσιακό sindoor χρησιμοποίησε το κουρκούμη για να δώσει την κοκκινωπό-πορτοκαλί απόχρωση, αλλά κάποιες εμπορικά παραγόμενες σκόνες sindoor έγιναν από χημικά.

Χρήση χρώματος Vermilion σε αρχεία σχεδίασης

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδίασης που θα εκτυπωθεί με μελάνι σε χαρτί, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για vermilion στο λογισμικό διάταξης σελίδας ή επιλέξτε ένα spot spot Pantone.

Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τιμές RGB . Χρησιμοποιήστε εξάγωνες ονομασίες όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG.

Οι αποχρώσεις Vermilion επιτυγχάνονται καλύτερα με τις ακόλουθες πληροφορίες:

Επιλέγοντας χρώματα Pantone πιο κοντά στο Vermilion

Όταν εργάζεστε με τυπωμένα κομμάτια, μερικές φορές ένα στερεό χρώμα vermilion, αντί για ένα μίγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Το Σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα spot χρωμάτων. Εδώ είναι τα χρώματα Pantone που προτείνεται ως καλύτεροι αγώνες σε χρώματα βερμούλια.