Τι είναι Acquia; Πώς συνδέεται το Acquia Relate με το Drupal;

Το Drupal είναι ένα δωρεάν CMS . Η Acquia είναι μια εταιρεία που προσφέρει πληρωμένες υπηρεσίες Drupal και επίσης συνεισφέρει ελεύθερα σημαντικό κώδικα στην κοινότητα του Drupal.

Η σύγχυση προκύπτει επειδή ο ίδιος άνθρωπος, ο Dries Buytaert, ξεκίνησε και τα δύο έργα. Αλλά η ιστορία είναι πραγματικά πολύ απλή. Το 2001, η Buytaert κυκλοφόρησε το Drupal ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Από τότε, αυτός και χιλιάδες άλλοι έχουν εργαστεί για να δημιουργήσουν το Drupal σε ένα από τα κορυφαία CMS του πλανήτη.

Μπορείτε να κατεβάσετε, να χρησιμοποιήσετε και να τροποποιήσετε το Drupal και χιλιάδες Drupal modules, εξ ολοκλήρου δωρεάν.

Η ιστορία της Acquia

Το 2007, μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης του Drupal στον ελεύθερο χρόνο του, η Buytaert ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια εταιρεία Drupal: Acquia. Ήταν κοντά στο τέλος των διδακτορικών σπουδών του, και αποφάσισε να κάνει το πάθος του για το Drupal σε ένα βιοπορισμό:

Τι λείπει λοιπόν; Είναι δύο πράγματα: (i) μια εταιρεία που με υποστηρίζει στην παροχή ηγεσίας στην κοινότητα του Drupal ... και (ii) μια εταιρεία που είναι στο Drupal τι είναι το Ubuntu ή το RedHat στο Linux. Εάν θέλουμε το Drupal να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10 παράγοντες, διατηρώντας το Drupal ένα έργο χόμπι όπως συμβαίνει σήμερα, και παίρνοντας μια κανονική δουλειά προγραμματισμού σε μια μεγάλη βελγική τράπεζα, δεν πρόκειται να το κόψει.

Σήμερα, η Acquia παρέχει ένα μείγμα υπηρεσιών Drupal. Ουσιαστικά, η Acquia δεν έχει κλειδώσει το Drupal σε ιδιόκτητο λογισμικό. Όπως λέει η Buytaert:

Το Acquia δεν πρόκειται να πεταχτεί ή να κλείσει την πηγή του Drupal.

Αντ 'αυτού, η Acquia προσφέρει πληρωμένες υπηρεσίες του Drupal, όπως η εξειδικευμένη φιλοξενία του Drupal, η μετάβαση στο Drupal, η υποστήριξη και η εκπαίδευση.

Φυσικά, η Acquia απασχολεί μερικά από τα ροκ αστέρια στον κόσμο του Drupal. Αυτά είναι τα είδη των ανθρώπων που βοήθησαν τη μετακίνηση του Λευκού Οίκου ή του Οικονομολόγου στις ιστοσελίδες του Drupal.

Αλλά η Acquia επενδύει επίσης γενικά στην ανάπτυξη του Drupal και απελευθερώνει αυτό το έργο πίσω στην κοινότητα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε δωρεάν λήψη του Acquia Dev Desktop και να εκτελέσετε ιδιωτικούς ιστότοπους του Drupal στον προσωπικό σας υπολογιστή με Windows ή Mac. Πολλές δωρεάν ενότητες στο drupal.org τηρούνται από την Acquia. Είναι επίσης πίσω από πολλές διανομές Drupal ποιότητας, όπως (ναι) το Acquia Drupal.

Έτσι, όταν βλέπετε το "Acquia Drupal", αυτό δεν σημαίνει ότι η Acquia ισχυρίζεται ότι έχει "δικό" Drupal, ή ότι έχουν διαπεράσει κάποια ειδική έκδοση του Drupal που πρέπει να ανησυχείς. Αντ 'αυτού, μπορείτε να απολαύσετε απογοητευτικά την επιτυχία της Buytaert τόσο στην κορυφαία ανάπτυξη ενός ελεύθερου έργου ανοιχτού κώδικα όσο και στην καλή διαβίωση σε αυτήν.