6 Εφαρμογές φίλτρου με μπλε φως για τη μείωση του στελέχους των ψηφιακών ματιών

Η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών προκαλείται από παρατεταμένη έκθεση σε συσκευές εκπομπής μπλε φωτός όπως οθόνες επιτραπέζιων υπολογιστών, φορητοί υπολογιστές, tablet και smartphones. Κοιτάζοντας σε οθόνες για πολύ καιρό χωρίς περιόδους ανάπαυσης μπορεί να οδηγήσει σε σωματική δυσκολία στα μάτια που μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, θολή όραση, ξηροφθαλμία και πόνο στο λαιμό και τους ώμους.

Εκτός από την άσκηση πίεσης στα μάτια σας, η υπερβολική έκθεση σε μπλε φως μπορεί επίσης να απορρίψει τον κιρκαδιανό ρυθμό σας, καθιστώντας δύσκολη την παραμονή σας στον ύπνο και τον ύπνο σας. Ο κιρκαδικός ρυθμός επηρεάζεται από το μπλε φως, οπότε κοιτάζοντας τις μπλε συσκευές εκπομπής φωτός που μιμούνται το φυσικό φως της ημέρας κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών πριν από τον ύπνο, μπορεί να ξεγελάσει το σώμα να σκέφτεται ότι είναι ακόμα και την ημέρα, καθυστερώντας έτσι την έναρξη του ύπνου.

Η λήψη αποσπασμάτων από το να κοιτάζετε τις οθόνες καθώς και ο περιορισμός της χρήσης αυτών των συσκευών τις βραδινές ώρες είναι μια καλή ιδέα, αλλά η εγκατάσταση μιας εφαρμογής που αποχρωματίζει την οθόνη σας για να εξουδετερώσει το μπλε φως είναι μια άλλη γρήγορη και αποτελεσματική επιλογή που πρέπει να μειώσετε άμεσα την έκθεση στο μπλε φως. Μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πάρετε πάρα πολλά διαλείμματα ή όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές σας κατά τις βραδινές ώρες.

Εδώ είναι έξι εργαλεία που αξίζει τον έλεγχο ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε σε συμβατές συσκευές για να μειώσετε την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπουν.

01 του 06

ροή

Στιγμιότυπο οθόνης του f.lux

Το F.lux είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για τη μείωση της έκθεσης σε μπλε φως και, καλύτερα από όλα, είναι εντελώς δωρεάν για λήψη. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με την ποσότητα του φωτός σύμφωνα με την ώρα της ημέρας, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική σας θέση , την ημέρα του έτους και φυσικά το χρόνο. Με αυτές τις πληροφορίες, η εφαρμογή καθορίζει πότε προγραμματίζεται ο ήλιος να ρυθμίσει και προσαρμόζει την οθόνη σας σε μια πιο ζεστή, ελαφρώς πορτοκαλί απόχρωση που ελαχιστοποιεί το μπλε φως.

Καθώς χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το χρώμα της οθόνης σας αλλάζει αυτόματα καθώς το f.lux μπαίνει σε μια συγκεκριμένη ώρα βράδυ.

Συμβατότητα με το F.lux

Περισσότερο "

02 του 06

Redshift

Η Redshift είναι μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή που μειώνει την ένταση του μπλε φωτός και προσαρμόζει το χρώμα της οθόνης σας ανάλογα με τη θέση του ήλιου. Τις πρώτες πρωινές ώρες, θα δείτε την οθόνη σας να αρχίσει να μεταβαίνει από το χρώμα της νύχτας στο ημερήσιο πολύ αργά για να βοηθήσει τα μάτια σας να προσαρμοστούν. Όταν φτάσει η νύχτα, το χρώμα θα αναμορφωθεί αργά και πάλι έτσι ώστε να ταιριάζει με το φως από τους λαμπτήρες και άλλο τεχνητό φωτισμό από το δωμάτιο που βρίσκεστε.

Ο πηγαίος κώδικας για το Redshift διατίθεται στο GitHub. Ακολουθεί ο τρόπος εγκατάστασης του λογισμικού, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση του GitHub.

Συμβατότητα με το Redshift

Περισσότερο "

03 του 06

SunsetScreen

Στιγμιότυπο οθόνης του Skytopia.com

Το SunsetScreen μπορεί να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του f.lux-διατηρεί την οθόνη πιο φωτεινή στους χειμερινούς μήνες παρά να μεταβαίνει πολύ νωρίς στον ήλιο. Παρόλο που αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όλους, μερικοί άνθρωποι μπορεί να επωφεληθούν από την έκθεση σε φωτεινότερο μπλε φως στις 5 ή 6 το βράδυ κατά τους χειμερινούς μήνες, ακόμη και μετά την πτώση του ήλιου.

Με το SunsetScreen, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ώρες ανατολής και ηλιοβασιλέματος, να επιλέξετε ένα ακριβές χρώμα που θέλετε για την οθόνη σας, να απενεργοποιήσετε προσωρινά την εφαρμογή εάν χρειάζεστε και πολλά άλλα.

Συμβατότητα SunsetScreen

Περισσότερο "

04 του 06

Ίρις

Στιγμιότυπο οθόνης του IrisTech.co

Το Iris είναι μια εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει εάν είναι η ημέρα ή η νύχτα και να προσαρμόσει ανάλογα το χρώμα της οθόνης για να μειώσει το μπλε φως. Το εργαλείο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προσαρμόσιμων επιλογών όπως θερμοκρασία χρώματος, φωτεινότητα, χειροκίνητες / αυτόματες ρυθμίσεις και πολλά άλλα. Δυστυχώς, ο Ίρις δεν είναι εντελώς δωρεάν. Για να έχετε όλες τις προηγμένες λειτουργίες, δυστυχώς, θα χρειαστεί να πληρώσετε μια μικρή τιμή. Ευτυχώς, αυτό το εργαλείο δεν είναι τρομερά ακριβό σε μόλις $ 5 για το Iris Mini Pro ή $ 10 για το Iris Pro.

Εκτός από όλες τις εκπληκτικές προσαρμόσιμες επιλογές που διατίθενται από την Iris, ίσως το καλύτερο πράγμα για αυτό το εργαλείο είναι ότι είναι διαθέσιμο για τις περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες για υπολογιστές και κινητά.

Συμβατότητα με Iris

Περισσότερο "

05 του 06

Λυκόφως

Στιγμιότυπο οθόνης του UrbanDroid.com

Αν έχετε smartphone ή tablet Android, έχετε τύχη! Υπάρχει μια μεγάλη εφαρμογή εκεί που είναι κατασκευασμένη για να εξουδετερώνει το μπλε φως που προέρχεται από την οθόνη της συσκευής σας, και ονομάζεται Twilight. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος, την ένταση και την ένταση της οθόνης ώστε να απενεργοποιείται και να ενεργοποιείται αυτόματα όποτε θέλετε. Ρυθμίστε το για ενεργοποίηση από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, σύμφωνα με τον συναγερμό σας ή από μια προσαρμοσμένη ρύθμιση.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για περισσότερες από τις επιστήμες σχετικά με το πώς το μπλε φως επηρεάζει το σώμα σας και τον ύπνο σας, ώστε να μπορείτε να έχετε καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η χρήση της συσκευής επηρεάζει την υγεία σας.

Συμβατότητα λυκόφωτος

Περισσότερο "

06 του 06

Βραδινή βάρδια

Στιγμιότυπο οθόνης του Night Shift για iOS

Η Night Shift δεν είναι ακριβώς μια εφαρμογή που μπορείτε να κάνετε λήψη, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό iOS που αξίζει να μάθετε αν χρησιμοποιείτε τακτικά το iPhone ή το iPad σας το βράδυ. Εάν η συσκευή σας εκτελείται σε iOS 9.3 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε απλά να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω από το κάτω μέρος για να δείτε το κέντρο ελέγχου και στη συνέχεια να πατήσετε το εικονίδιο ηλιο / φεγγάρι για να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή μετατόπιση. Μπορείτε να επιλέξετε να την ενεργοποιήσετε μέχρι την επόμενη πρωινή ώρα μέχρι τις 7 το πρωί ή να προγραμματίσετε τις ρυθμίσεις σας ώστε να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται αυτόματα σε συγκεκριμένες ώρες κάθε βράδυ.

Εκτός από τον προγραμματισμό συγκεκριμένων χρόνων για τη λειτουργία Night Shift για ενεργοποίηση, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη ζεστασιά της απόχρωσης της οθόνης, το επίπεδο φωτεινότητας και άλλα. Οποτεδήποτε θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Night Shift, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω για πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου και αγγίξτε το εικονίδιο ηλιο / φεγγάρι, ώστε να μην τονίζεται πλέον.

Συμβατότητα με τη μετατόπιση της νύχτας

Περισσότερο "