Πώς να αποτρέψετε το Facebook να πάρει την τοποθεσία σας

Το Facebook μπορεί να δίνει περισσότερες πληροφορίες από ό, τι σκοπεύατε

Το Facebook έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση και την κοινή χρήση της τοποθεσίας. Χρησιμοποιεί πληροφορίες τοποθεσίας από τις φωτογραφίες σας και τα "check-in" σας για να δείξει πού βρίσκεστε και πού βρίσκεστε. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορεί να παρέχουν αυτές τις πληροφορίες στους φίλους σας ή ακόμα και σε ένα ευρύτερο κοινό, εάν το επιτρέπουν οι ρυθμίσεις σας.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με το Facebook να εγκαταλείψει την τοποθεσία σας, τότε πρέπει να κάνετε κάτι γι 'αυτό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποτρέψετε το Facebook από το να αποκαλύψει τον τόπο διαμονής σας:

Εκφορτώστε τις ετικέτες τοποθεσίας φωτογραφιών σας

Κάθε φορά που τραβήξετε μια φωτογραφία με το κινητό σας τηλέφωνο, ενδέχεται να αποκαλύπτετε την τοποθεσία σας μέσω του γεωγραφικού πεδίου που καταγράφεται στα μεταδεδομένα της εικόνας.

Για να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτά τα δεδομένα δεν παρέχονται στο Facebook, ίσως να θέλετε να μην καταγράψετε ποτέ την καταγραφή των πληροφοριών θέσης από την πρώτη θέση. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται με την απενεργοποίηση της ρύθμισης των υπηρεσιών τοποθεσίας στην εφαρμογή κάμερας του smartphone σας έτσι ώστε οι πληροφορίες geotag να μην καταγράφονται στα μεταδεδομένα EXIF ​​της εικόνας.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να καταργήσετε τις πληροφορίες γεωγραφικού μήκους των εικόνων που έχετε ήδη τραβήξει. Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε το deGeo (iPhone) ή το Photo Privacy Editor (Android) για να αφαιρέσετε τα δεδομένα γεωγραφικών δεδομένων από τις φωτογραφίες σας πριν τα μεταφορτώσετε στο Facebook ή σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων.

Απενεργοποιήστε την πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας του Facebook στη συσκευή σας κινητής τηλεφωνίας

Όταν εγκαταστήσατε το Facebook στο τηλέφωνό σας για πρώτη φορά, πιθανόν να ζητήσατε άδεια χρήσης των υπηρεσιών τοποθεσίας του τηλεφώνου σας, ώστε να σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε check-in σε διαφορετικές τοποθεσίες, να επισημάνετε φωτογραφίες με πληροφορίες τοποθεσίας κ.λπ. 't θέλουν το Facebook να γνωρίζει από όπου αποστέλλει κάτι, τότε θα πρέπει να ανακαλέσετε αυτήν την άδεια στην περιοχή ρυθμίσεων των υπηρεσιών εντοπισμού του τηλεφώνου σας.

Σημείωση: αυτό θα σας εμποδίσει να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε check-in και να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως "Κοντινοί Φίλοι". Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ξανά τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Ελέγξτε τις ετικέτες τοποθεσίας πριν αυτές δημοσιευθούν

Το Facebook έκανε πρόσφατα μια προσπάθεια να πάει από μια υπερ-κοκκώδη δομή ρυθμίσεων απορρήτου σε μια υπερ-απλή. Φαίνεται πλέον ότι δεν μπορείτε να αποτρέψετε την προσθήκη ετικετών σε μια τοποθεσία, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκόπησης ετικετών, η οποία σας επιτρέπει να ελέγξετε οτιδήποτε έχετε επισημάνει, είτε πρόκειται για εικόνα είτε για επιτόπιο έλεγχο. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε αν οι ετικέτες θα καταχωρούνται πριν δημοσιεύονται, αλλά μόνο αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία επισκόπησης ετικετών.

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αναθεώρησης ετικετών στο Facebook:

1. Συνδεθείτε στο Facebook και επιλέξτε το εικονίδιο λουκέτου δίπλα στο κουμπί "Αρχική σελίδα" στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις" από το κάτω μέρος του μενού "Συντομεύσεις απορρήτου".

3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Χρονολόγιο και ετικέτες" στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

4. Στην ενότητα "Πώς μπορώ να διαχειριστώ τις ετικέτες που προσθέτουν οι χρήστες και τις ετικέτες με ετικέτες;" στο μενού "Ρυθμίσεις χρονοδιαγράμματος και ετικετών", κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Επεξεργασία" δίπλα στην επιλογή "Εξετάστε τις ετικέτες που προσθέτουν τα άτομα στις δικές σας αναρτήσεις πριν εμφανιστούν οι ετικέτες στο Facebook;"

5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Disabled" και αλλάξτε τη ρύθμιση σε "Enabled".

6. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Κλείσιμο".

Μετά την ενεργοποίηση της παραπάνω ρύθμισης, οποιαδήποτε δημοσίευση στην οποία έχετε επισημανθεί, είτε πρόκειται για φωτογραφία, είτε για check-in, κ.λπ., θα πρέπει να κερδίσει την ψηφιακή σας σφραγίδα έγκρισης προτού αναρτηθεί στο χρονικό σας πλαίσιο. Αυτό θα εμποδίσει αποτελεσματικά οποιονδήποτε να δημοσιεύσει την τοποθεσία σας χωρίς την άδειά σας.