Τι είναι ένα ντουλάπι καλωδίωσης;

Πολλοί εξειδικευμένοι ενθουσιώδες αυτοματισμού δημιουργούν ντουλάπες καλωδίωσης για να στεγάσουν κεντρικά τους εγκεφάλους των συστημάτων τους.

Τι φυλάσσεται σε ένα ντουλάπι καλωδίωσης;

Τα προηγμένα οικιακά νοικοκυριά αυτοματισμού περιλαμβάνουν συνήθως τη δικτύωση οικιακών υπολογιστών, ένα σύστημα ασφαλείας, φωτισμό σκηνών, σύστημα οικιακού κινηματογράφου και ήχο ολόκληρου του σπιτιού . Η δημιουργία μιας κεντρικής θέσης για την παρακολούθηση των καλωδίων και η αποθήκευση συσκευών υλικού, όπως οι δρομολογητές και οι ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο, κάνει ευκολότερη την αλλαγή του συστήματός σας και διατηρεί το υπόλοιπο του σπιτιού απαλλαγμένο από περιττές και αντιαισθητικές ακαταστασίες.

Μια τυπική ντουλάπα καλωδίων περιλαμβάνει: πίνακες patch υπολογιστή CAT5 και CAT6 για τη διαχείριση του δικτύου υπολογιστών σας, τηλεφωνικές μονάδες διανομής για διαχωρισμό τηλεφωνικών γραμμών, διαχωριστές βίντεο, διαχωριστές ήχου, διακόπτες Ethernet ή / και δρομολογητές ενσύρματου / ασύρματου δικτύου , συσκευές εγγραφής και αποθήκευσης βίντεο και ήχου , και περιφράξεις και ράφια για να τα κρατήσει όλα οργανωμένα.

Σχεδιάστε το ντουλάπι καλωδίωσης

Δεν υπάρχουν δύο ντουλάπες καλωδίωσης οι ίδιες και συνήθως το ντουλάπι σας θα εξελιχθεί όσο αυξάνεται το σύστημά σας. Έχοντας μια μικρή πρόβλεψη μπορεί να σας εξοικονομήσει πονοκεφάλους στο μέλλον.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι κατά το σχεδιασμό μιας ντουλάπας καλωδίων είναι να τοποθετήσουν τα μπροστινά πάνελ ελέγχου του εξοπλισμού με εύκολη πρόσβαση και να κρύψουν τα καλώδια μακριά όπου δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα πάντα έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε τους πίνακες στους τοίχους. Πάντοτε να επιτρέπετε τον επαρκή αερισμό των ηλεκτρονικών συσκευών και να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρες εάν είναι απαραίτητο. Μια καλοσχεδιασμένη ντουλάπα καλωδίων παρέχει πρόσβαση στο μπροστινό και στο πίσω μέρος σε όλο τον εξοπλισμό. Κρατώντας τα πάντα οργανωμένα και προσβάσιμα θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια ντουλάπα καλωδίωσης που σας αρέσει να εργάζεστε και κάποιος που φοβάσαι.

Υλικό για τη σπονδυλική στήλη του ντουλαπιού σας

Ο βασικός εξοπλισμός για την εσωτερική διάταξη των ντουλαπιών έχει αναπτυχθεί με τα χρόνια για να υποστηρίξει τους λάτρεις του αυτοματισμού στο σπίτι. Αρκετοί κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένου του Μέσου Ατλαντικού και του Avrak, παράγουν διαφορετικούς τύπους συστημάτων ραφιών και ράφι για την αποθήκευση συσκευών υλικού. Για την καλωδίωση, τόσο η Leviton όσο και η Elk κατασκευάζουν αξιόπιστες δομημένες συναρμολογήσεις καλωδίων και πάνελ.