Πώς να χρησιμοποιήσετε το Alexa για να ελέγξετε την τηλεόραση Amazon Fire

Οι συσκευές με δυνατότητα Alexa του Amazon, όπως τα έξυπνα ηχεία Echo και Tap σας επιτρέπουν να ελέγχετε πολλά πράγματα μόνο με τον ήχο της φωνής σας, συμπεριλαμβανομένων συνδεδεμένων συσκευών σε όλο το σπίτι και το γραφείο σας. Έχει μόνο νόημα, λοιπόν, ότι θα μπορούσατε επίσης να στείλετε εντολές στη σειρά προϊόντων της Fire TV της εταιρείας χρησιμοποιώντας επίσης τη Alexa.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ελέγξετε τη συσκευή Fire TV με αυτόν τον τρόπο είναι μια υποστηριζόμενη συσκευή με δυνατότητα Alexa και μια κοινόχρηστη σύνδεση Wi-Fi .

Συνδέστε την τηλεόραση πυρκαγιάς σας με την Alexa

Για να ελέγξετε την τηλεόρασή σας Fire TV, Fire TV Stick ή Fire TV Edition μέσω της συσκευής με δυνατότητα Alexa, πρέπει πρώτα να τα συνδέσετε. Ορισμένες εφαρμογές και συσκευές με δυνατότητα Alexa δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της Fire TV σας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Alexa, της εφαρμογής Amazon Shopping ή άλλων δισκίων Amazon Fire .

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Alexa στη συσκευή σας Android ή iOS.
  2. Αγγίξτε το κουμπί μενού , που απεικονίζεται με τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Μουσική, Βίντεο & Βιβλία .
  4. Επιλέξτε την επιλογή fireTV που βρίσκεται στο τμήμα Βίντεο .
  5. Αγγίξτε τη σύνδεση της συσκευής σας ALEXA .
  6. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται μια λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές Fire TV, κάθε μία συνοδευόμενη από ένα κουμπί επιλογής. Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να συνδέσετε με την Alexa και πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
  7. Εμφανίζεται τώρα μια λίστα με τις συσκευές με δυνατότητα Alexa, οι οποίες συνοδεύονται από ένα πλαίσιο ελέγχου. Επιλέξτε μία ή περισσότερες συσκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την τηλεόραση Fire που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα. Αφού ικανοποιήσετε τις επιλογές σας, πατήστε το κουμπί LINK DEVICES .
  8. Μια ενημερωμένη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών σας θα εμφανιστεί τώρα μέσα στην εφαρμογή. Από αυτή την οθόνη μπορείτε να αποσυνδέσετε μια συσκευή ή να συνδέσετε μια άλλη τηλεόραση πυρκαγιάς στην Alexa, αν το επιθυμείτε.

Βρείτε και παρακολουθήστε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές

Amazon.com

Υπάρχουν πολλές χρήσιμες φωνητικές εντολές που κατανοεί η Alexa όταν πρόκειται για τον έλεγχο της Fire TV σας, συμπεριλαμβανομένης της ακόλουθης ομάδας που σας επιτρέπει να αναζητάτε και να αναπαράγετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με τίτλο, ηθοποιό ή είδος.

Εάν η συσκευή σας με δυνατότητα Alexa είναι εξοπλισμένη με οθόνη βίντεο, όπως το Echo Show, τότε θα πρέπει να προσδιορίσετε ποσοτικά τις παρακάτω εντολές προσθέτοντας τις λέξεις στην Fire TV στο τέλος κάθε μιας από αυτές. Εάν όχι, η ταινία ή η τηλεοπτική εκπομπή μπορεί να λήξει στη συσκευή σας αντί για την τηλεόρασή σας.

Έλεγχος της αναπαραγωγής βίντεο με την Alexa

Getty Images (YasnaTen # 451357401)

Αφού βρείτε τη σκηνή ή την ταινία που θέλετε να παρακολουθήσετε, μπορείτε επίσης να ελέγξετε την αναπαραγωγή της, μιλώντας τις ακόλουθες εντολές προς την κατεύθυνση του έξυπνου ηχείου ή άλλης συσκευής με δυνατότητα Alexa. Στην περίπτωση των τηλεοράσεων Fire TV Edition, αυτή θα ήταν η ίδια η τηλεόραση.

Διάφορες εντολές

Amazon.com

Οι ακόλουθες εντολές Alexa μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της Fire TV σας.

Ελέγξτε την τηλεόραση πυρκαγιάς σας

Amazon.com

Οι ακόλουθες εντολές Alexa είναι συγκεκριμένες μόνο για τις τηλεοράσεις Fire TV Edition. Η πλειοψηφία των ήδη αναφερθέντων παραπάνω θα δουλέψει και στις εν λόγω τηλεοράσεις.