Τι είναι το αρχείο PSF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PSF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PSF είναι πιθανότατα ένα αρχείο ρυθμίσεων της Adobe Photoshop Proof Settings. Αυτά τα είδη αρχείων αποθηκεύουν συγκεκριμένες προτιμήσεις χρώματος, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πώς θα προβληθεί μια εικόνα πριν την εκτυπώσετε.

Ένα αρχείο PhotoStudio είναι μια μορφή εικόνας που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .PSF επίσης. Αυτά τα αρχεία μπορούν να περιέχουν κείμενο, στρώματα και σχήματα.

Άλλα προγράμματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη μορφή αρχείου PSF, όπως το αρχείο υποστήριξης πρόβλεψης GPS, το αρχείο AutoCAD PostScript, το αρχείο Portable Sound, το αρχείο PID Script ή το αρχείο προδιαγραφών προϊόντος HP-UX.

Σημείωση: Το PSF είναι επίσης μια συντομογραφία για τη λειτουργία εξάπλωσης σημείων και προοδευτικού κατακερματισμένου πλαισίου, αλλά ούτε ο όρος έχει κάποια σχέση με τις μορφές αρχείων που μιλάω εδώ.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PSF

Τα αρχεία PSF που είναι αρχεία ρυθμίσεων της Adobe Photoshop Proof μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop μέσω της επιλογής Προβολή> Έλεγχος εγκατάστασης> Προσαρμοσμένη .... Απλά επιλέξτε το κουμπί Load ... για να εισάγετε το αρχείο PSF.

Το δωρεάν πρόγραμμα XnView θα ανοίξει αρχεία PSF που σχετίζονται με το PhotoStudio της ArcSoft. Το πρόγραμμα PhotoStudio μπορεί να τα ανοίξει επίσης, αλλά το λογισμικό έχει διακοπεί (αν και υπάρχει ακόμα μια δοκιμή που μπορείτε να κάνετε λήψη).

Συμβουλή: Αν και αυτή η μέθοδος δεν ισχύει για τους περισσότερους άλλους τύπους αρχείων, μπορείτε απλά να μετονομάσετε την επέκταση .PSF του αρχείου PhotoStudio σε .JPG και στη συνέχεια να την ανοίξετε στο Adobe Photoshop (και ίσως σε άλλους επεξεργαστές / θεατές εικόνας).

Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες για τα άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούν αρχεία PSF:

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PSF, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PSF, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PSF

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω, υπάρχουν πολλές πιθανές πηγές για το αρχείο PSF. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πρώτα τι χρησιμοποιείται το αρχείο PSF για να μπορέσετε να καταλάβετε πώς να το μετατρέψετε.

Ένα αρχείο ρυθμίσεων Adobe Proof Settings, για παράδειγμα, πιθανώς δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε άλλη χρησιμοποιήσιμη μορφή. Ένα αρχείο PhotoStudio, ωστόσο, είναι ένα αρχείο εικόνας που μπορεί να μετατραπεί σε JPG και άλλες παρόμοιες μορφές χρησιμοποιώντας το XnView.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για τους άλλους τύπους αρχείων PSF που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο PSF στο πρόγραμμα που το δημιούργησε και στη συνέχεια να προσπαθήσει να εξαγάγει ή να αποθηκεύσει το αρχείο σε κάποια άλλη μορφή.

Σημείωση: Το PSF σημαίνει επίσης κιλά ανά τετραγωνικό πόδι, το οποίο είναι ένα μέτρο πίεσης. Μπορείτε να μετατρέψετε το PSF σε kPa, Pa, kN / m 2 και σε άλλες μονάδες πίεσης στο Convert-me.com.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία PSF

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PSF και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.