Τρόπος ρύθμισης παραμέτρων των φακέλων που φορτώνονται με άνοιξη

Ρυθμίστε το χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσετε πριν οι φακέλοι που φορτώνονται με ελατήριο ξεπεραστούν

Οι φάκελοι που είναι φορτωμένοι με άνοιξη είναι ένα από τα πολλά κόλπα που έχει ο Mac Finder να έχει το μανίκι του για να διευκολύνει τη διαχείριση των αρχείων. Ένα από τα πιο συνηθισμένα καθήκοντα που πρέπει να αναλάβετε είναι η αντιγραφή ή η μεταφορά αρχείων σε νέες τοποθεσίες. Χρησιμοποιώντας το Finder, πολλοί από εμάς θα οδηγήσουν στο άνοιγμα πολλαπλών παραθύρων Finder, το ένα που περιέχει τα αρχεία ή τους φακέλους προέλευσης που πρόκειται να μετακινηθούν και ένα δεύτερο παράθυρο που περιέχει τον προορισμό. Σε αυτό το σημείο, η κίνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεταφορά του αρχείου ή του φακέλου από το παράθυρο προέλευσης στο παράθυρο προορισμού.

Φάκελοι φορτωμένοι με άνοιξη

Αλλά υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος, ένας από τους οποίους δεν χρειάζεται να ανοίξετε πολλά παράθυρα Finder ή να διαδώσετε τα παράθυρα γύρω στην οθόνη σας, ώστε να μπορείτε να τα δείτε καθαρά. Αντ 'αυτού, οι φάκελοι που είναι φορτωμένοι με άνοιξη, οι οποίοι αποτελούν τμήμα του Mac OS από πριν από το OS X , σας επιτρέπουν να κάνετε κλικ και να σύρετε αρχεία ή φακέλους. Όταν αφήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα φάκελο, ο φάκελος θα ανοίξει για να εμφανίσει τα περιεχόμενά του. Μπορείτε να κάνετε γρήγορη και εύκολη ανάλυση των φακέλων για να εντοπίσετε έναν συγκεκριμένο φάκελο ή αρχείο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε το αρχείο ή τον φάκελο στον προορισμό-στόχο του.

Ο χρόνος που ο δείκτης του ποντικιού πρέπει να περάσει πάνω από ένα φάκελο ή ένα παράθυρο προτού ανοίξει άνοιγμα διέπεται από μια προτίμηση χρήστη.

Ρυθμίστε την Καθυστέρηση Φόρτωσης από το Spring-Loaded Folder (OS X Yosemite και νωρίτερα)

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock ή κάνοντας κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας .
  2. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Finder .
  3. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις αναζήτησης", κάντε κλικ στο κουμπί " Γενικά ".
  4. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να ρυθμίσετε την ώρα καθυστέρησης φακέλου με ελατήριο .
  5. Όταν τελειώσετε, κλείστε το παράθυρο "Προτιμήσεις".

Ρυθμίστε την Καθυστέρηση Καθυστέρησης Φόρτωσης από Άνοιξη (OS X El Capitan και αργότερα)

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock είτε επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple .
  2. Επιλέξτε το παράθυρο Προτίμηση προσβασιμότητας στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Στην αριστερή πλαϊνή μπάρα του παραθύρου προσβασιμότητας, επιλέξτε το στοιχείο Mouse & Trackpad . Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα για να το βρείτε.
  4. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να ρυθμίσετε το χρόνο καθυστέρησης με φορτίο ελατηρίου .
  5. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Φάκελος με ελατήριο, μπορείτε να αφαιρέσετε το σημάδι επιλογής δίπλα στο ρυθμιστικό .

Συμβουλές για φακέλους με ελατήριο

Κανονικά θα πρέπει να περιμένετε τον χρόνο καθυστέρησης φόρτωσης ελατηρίου που έχετε ρυθμίσει. Αν απλά κινείστε μέσα από ένα φάκελο που περιμένει την καθυστέρηση δεν είναι πολύ μια δοκιμασία. Αν όμως διασχίζετε πολλούς φακέλους, μπορείτε να επιταχύνετε τα πράγματα κρατώντας πατημένο το πλήκτρο διαστήματος όταν ο κέρσορας επισημαίνει έναν φάκελο. Αυτό θα αναγκάσει το φάκελο να ανοίξει αμέσως χωρίς να περιμένει για την καθυστέρηση με ελατήριο.

Αν κατά τη διάρκεια της μεσαίας κίνησης αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πραγματικά να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε αυτό το στοιχείο σε μια νέα θέση, μπορείτε να ακυρώσετε τη μετακίνηση με ελατήριο, απλώς δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας στην αρχική θέση. Μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από την αρχική θέση του στοιχείου και η κίνηση θα ακυρωθεί.