Χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα αυτοκινήτου για iPod χωρίς κεντρική μονάδα

Ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν προσαρμογέα αυτοκινήτου για iPod χωρίς κεφαλή;

Η κεφαλή μου είναι σπασμένη και δεν θέλω να την αντικαταστήσω. Μέχρι στιγμής έχουμε κολλήσει με ακουστικά. Τι είδους προσαρμογέας αυτοκινήτου iPod χρειάζομαι για να παρακάμψω την κεφαλή μου εντελώς;

Απάντηση:

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να παρακάμψετε την κύρια συσκευή σας, συνδέστε το iPod (ή οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής MP3, για αυτό το θέμα) απευθείας στα ηχεία σας και να λειτουργήσει με τον τρόπο που πιθανώς θέλετε. Ενώ είναι τεχνικά εφικτό, δεν υπάρχει στην αγορά ένας προσαρμογέας αυτοκινήτου για iPod που θα κάνει τη δουλειά του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάμπτετε κάτι μαζί σας, σε ποιο σημείο θα ήταν καλύτερα να αγοράσετε απλώς μια φτηνή κεφαλή με βοηθητική είσοδο. Για λίγο περισσότερο, θα έχετε ακόμα καλύτερο ήχο αν βρείτε μια νέα μονάδα κεφαλιού που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, που περιλαμβάνει μια θύρα USB ή οποιοδήποτε είδος άμεσου ελέγχου iPod .

Όταν μια επικεφαλής μονάδα δεν είναι απλά μια κεντρική μονάδα

Το πρόβλημα με τη χρήση ενός iPod χωρίς μονάδα κεφαλής και ο λόγος που δεν υπάρχει ένας προσαρμογέας που έχει σχεδιαστεί για να το κάνει είναι ότι τα iPods δεν έχουν σχεδιαστεί για να οδηγούν τα ηχεία. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά. Μπορείτε να συνδέσετε τα ακουστικά ή τα ακουστικά και λειτουργεί καλά και μπορείτε να συνδέσετε το iPod στο αυτοκίνητο ή στο στερεοφωνικό σπίτι σας χωρίς πρόβλημα, έτσι ποια είναι η μεγάλη υπόθεση;

Η ουσία του θέματος είναι ότι απαιτεί πολύ περισσότερη ισχύ για να οδηγήσει ηχεία από ό, τι για να οδηγεί ακουστικά ή ακουστικά και το iPod σας δεν είναι μόνο στο καθήκον. Όταν συνδέετε ένα iPod σε μια κεντρική μονάδα, συμβαίνει ένα από τα δύο πράγματα. Είτε η κεντρική μονάδα μεταβιβάζει το ηχητικό σήμα μέσω ενός εσωτερικού ενισχυτή πριν την αποστείλει στα ηχεία είτε μεταδίδει το μη ενισχυμένο σήμα σε έναν εξωτερικό ενισχυτή ισχύος . Εάν διαθέτετε ένα ηχητικό σύστημα αυτοκινήτων αποθεμάτων, τότε είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι έχετε να κάνετε με το πρώτο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ακόμη πιο περίπλοκο από αυτό. Για παράδειγμα, εάν συνδέσετε το iPod σας μέσω USB ή ιδιόκτητου καλωδίου, μπορεί να στέλνει ψηφιακές πληροφορίες στη μονάδα κεφαλής αντί για σήμα ήχου. Αυτό επιτρέπει στο ενσωματωμένο DAC της μονάδας κεφαλής να μετατρέψει το ψηφιακό αρχείο σε αναλογικό σήμα και, στη συνέχεια, είτε να το ενισχύσει εσωτερικά είτε να προωθήσει το σήμα σε εξωτερικό ενισχυτή.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τα βασικά στοιχεία ήχου αυτοκινήτου

Τι είναι λοιπόν οι προσαρμογείς αυτοκινήτου iPod;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί προσαρμογείς αυτοκινήτου για iPod εκεί έξω, αλλά όλοι κάνουν το ίδιο βασικό πράγμα: να περάσουν ένα ηχητικό σήμα σε μια μονάδα κεφαλής ώστε να μπορούν να ενισχυθούν και να σταλούν στα ηχεία. Είτε χρησιμοποιείτε προσαρμογέα κασέτας , υποδοχή σύνδεσης σε βύσμα 3,5mm ή ακόμα και εξειδικευμένο απευθείας καλώδιο ελέγχου iPod, αυτό είναι όλο που πραγματικά εργάζεται.

Αν θέλετε "προσαρμογέα αυτοκινήτου iPod" που θα παρακάμψει την κύρια μονάδα σας και θα λειτουργήσει πραγματικά, τότε θα πρέπει να έχετε έναν ενισχυτή κάπου στην εξίσωση. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε απλά έναν ενισχυτή ισχύος που έχει εισόδους RCA. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο 3,5 mm TRS σε RCA, το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε ένα πρόγραμμα οδήγησης γραμμής ανάλογα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ανάλογα με το αν έχετε ήδη ενισχυτή με εισόδους RCA στο αυτοκίνητό σας και αν μπορείτε να ξεφύγετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης γραμμής, τότε αυτή είναι στην πραγματικότητα μια επιλογή χαμηλού κόστους που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Διαφορετικά, πιθανότατα θα έχετε καλύτερα την τύχη (και ξοδεύετε λιγότερα χρήματα) παίρνοντας μια φτηνή κεντρική μονάδα που έχει μια βοηθητική είσοδο.

Δείτε επίσης: Οδηγός αγοραστή κεφαλίδας