Οδηγός ιδιοκτητών αυτοκινήτων για την αγορά μιας κεντρικής μονάδας

Αν δεν είστε βέβαιοι για το τι είναι ακόμη μια μονάδα head, είναι βασικά ένας πιο ακριβής τρόπος αναφοράς στο στοιχείο που πιθανώς γνωρίζετε ως ραδιόφωνο αυτοκινήτου ή στερεοφωνικό αυτοκινήτου. Η κεντρική μονάδα βρίσκεται στον πυρήνα του ηχοσυστήματος αυτοκινήτου, οπότε είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί αυτό το στοιχείο είναι τόσο δημοφιλές υποψήφιο για αναβάθμιση. Όχι μόνο η κύρια μονάδα υπαγορεύει τη λειτουργικότητα και, σε κάποιο βαθμό, την απόδοση του ηχοσυστήματος αυτοκινήτου σας, είναι επίσης το πιο ορατό συστατικό.

Όταν κάποιος κάθεται στο αυτοκίνητο ή στο φορτηγό σας, η κεφαλή σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουν και αυτό είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη πίσω από τις καλλυντικές και αισθητικές αναβαθμίσεις. Από την άλλη πλευρά, η κύρια μονάδα σας χρησιμεύει επίσης ως διασύνδεση για το ηχοσύστημα σας, επομένως η χρηστικότητα είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας.

01 από 07

Τι να ψάξει σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου

Ακόμα κι αν το μόνο που γνωρίζετε για το ηχοσύστημα αυτοκινήτου είναι ότι έχετε κάνει κασέτες, η αγορά μιας νέας μονάδας κεφαλής δεν χρειάζεται να είναι σκληρή. Jernej Turinek / EyeEm / Getty

Ο τεράστιος αριθμός μονάδων παραγωγής εξαρτημάτων στην αγορά είναι συγκλονιστικός και μια ολόκληρη νέα καλλιέργεια απελευθερώνεται κάθε χρόνο, οπότε είναι εύκολο να υποφέρετε από την παράλυση των επιλογών. Για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τη σωστή μονάδα κεφαλής, υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που θα θελήσετε να καταλάβετε τις απαντήσεις.

Οι πέντε πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε όταν ήρθε η ώρα να αγοράσετε μια νέα μονάδα είναι:

  1. Ποιες κεφαλές θα χωρέσουν πραγματικά στο αυτοκίνητό σας;
  2. Είναι πιο σημαντικός ο προϋπολογισμός ή η ποιότητα;
  3. Ποια είναι τα γενικά σας σχέδια για το στερεοφωνικό σας σύστημα αυτοκινήτου;
  4. Πώς χρησιμοποιείτε τώρα την κεφαλή σας;
  5. Πώς θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε την κύρια μονάδα σας;

Μέχρι τη στιγμή που έχετε απαντήσει σε αυτές τις πέντε, ζωτικής σημασίας ερωτήσεις και μάθετε για όλα τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά και επιλογές, θα διαπιστώσετε ότι η αγορά για μια κεντρική μονάδα μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο και διασκεδαστική.

02 του 07

Μεγιστοποίηση των στερεοφωνικών σας επιλογών αυτοκινήτου

Αν έχετε διπλό στερεοφωνικό αυτοκινήτου DIN, μπορείτε να το αντικαταστήσετε είτε με μία μόνο είτε με διπλή κεφαλή. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Luke Jones, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να θέσετε την ερώτηση: "Τι στερεοφωνικό θα χωρέσει στο αυτοκίνητό μου;" Εάν είστε σε θέση να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, το πεδίο των πιθανών επιλογών της κύριας μονάδας θα πέσει μακριά και θα σας αφήσει με τίποτα, θα λειτουργήσει πραγματικά στο όχημά σας.

Οι δύο βασικοί τύποι επικεφαλής μονάδων είναι:

Τα περισσότερα στερεοφωνικά σήματα αυτοκινήτων είναι μονής ή διπλής DIN, αλλά υπάρχουν και άλλοι μορφοποιητικοί παράγοντες. Το πιο συνηθισμένο μη τυποποιημένο μέγεθος ραδιοφώνου που θα συναντήσετε είναι 1,5 DIN, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτόν τον τύπο μονάδας κεφαλής με μία μονάδα DIN ή μια μονάδα άμεσης προσαρμογής.

Το άλλο πράγμα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι μια εντελώς μη τυποποιημένη μονάδα επικεφαλής που αψηφά τον ορισμό. Μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε μια μη τυποποιημένη μονάδα κεφαλής , αλλά μπορεί να είναι περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζει.

03 του 07

Στερεοφωνικό αυτοκίνητο ποιότητας Vs. Ο προϋπολογισμός σου

Εάν περιγράφετε την τιμή, ίσως χρειαστεί να παραιτηθείτε από χρήσιμες λειτουργίες όπως μια θύρα USB που βρίσκεται μπροστά. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Dave Parker, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Ο καθένας έχει διαφορετικές προτεραιότητες και είναι άκρως βιώσιμο να κατασκευάσει ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου είτε για προϋπολογισμό είτε για ποιότητα. Υπάρχουν πολλά καλά κεφάλια έξω εκεί που δεν θα σπάσει την τράπεζα, αλλά θα πρέπει να χαλαρώσετε τις χορδές πορτοφολιών λίγο αν θέλετε πραγματικά να πάρετε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Με αυτό κατά νου, είναι απολύτως επιτακτικό να αναρωτηθείτε: "Είναι η ποιότητα πιο σημαντική ή η τιμή είναι ο αποφασιστικός παράγοντας;" πριν αρχίσετε να ψωνίζετε για μια κύρια μονάδα.

Ορισμένες σημαντικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν:

04 του 07

Πάρτε το απόθεμα του υπάρχοντος στερεοφωνικού αυτοκινήτου σας

Πριν να πετάξετε την παλιά σας μονάδα, προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι που πραγματικά σας αρέσει. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα αποτελέσουν τη γραμμή αναφοράς για αυτό που αναζητάτε σε αντικατάσταση. Η εικόνα προσφέρθηκε από το lanyap, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις για να απαντήσετε σχετικά με το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας και πού πηγαίνετε με το ηχοσύστημα σας, είναι:

05 του 07

Πώς χρησιμοποιείτε την κύρια μονάδα σας;

Αν θέλετε να ακούσετε το iPod σας στο δρόμο, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει μια νέα μονάδα κεφαλής που θα είναι έτοιμη για την εργασία. Χορηγία εικόνας από την MIKI Yoshihito, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Αφού σκεφτήκατε λίγο για το τι θα χωρέσει στο αυτοκίνητό σας, ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας και καταλάβετε πού πηγαίνετε με αυτό το όλο θέμα αναβάθμισης, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε πραγματικά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που η νέα σας κύρια μονάδα πρέπει να έχει. Εξετάστε πώς χρησιμοποιείτε τη μονάδα κεφαλής σας - ακούτε πολύ το ραδιόφωνο; Θα προτιμούσατε να συνδέσετε το iPod ή την ουρά στο αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό Pandora Internet;

Ακολουθεί μια ανασκόπηση ορισμένων από τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε να έχει η κύρια μονάδα σας:

06 του 07

Επιπλέον λειτουργικότητα στερεοφωνικού αυτοκινήτου μπορεί επίσης να είναι σημαντική

Δεν χρειάζεται να οδηγείτε ένα Tesla Model S για να επωφεληθείτε από τα χαρακτηριστικά όπως μια είσοδο USB, αλλά σίγουρα βοηθάει. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Steve Jurvetson, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Η μουσική είναι μεγάλη και τα πάντα, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσετε τα άλλα πράγματα που τα σύγχρονα στερεοφωνικά αυτοκινήτων είναι σε θέση. Εάν απαντήσατε ναι στην παραπάνω ερώτηση, τότε ίσως θελήσετε να εξετάσετε μερικές από τις παρακάτω επιλογές στην επόμενη κύρια μονάδα:

07 του 07

Τι πρέπει να ακολουθήσετε για την αγορά μιας κεντρικής μονάδας;

Η εύρεση της σωστής μονάδας κεφαλής είναι μόνο η αρχή και η φαντασία σας είναι το μόνο όριο όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός ηχοσυστήματος αυτοκινήτου. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Mark Roy, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Αφού απαντήσετε στις πέντε ζωτικής σημασίας ερωτήσεις σχετικά με την κύρια μονάδα και το στερεοφωνικό συγκρότημα αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το τι να ψάξετε όταν ξεκινάτε να ψωνίζετε. Εάν θέλετε να σκάψετε βαθύτερα, μπορείτε να δείτε μερικούς πόρους που εξηγούν άλλα στερεοφωνικά στοιχεία του αυτοκινήτου και να μεταβείτε στις παρακάτω επιλογές της κεφαλής , του ενισχυτή και των ηχείων σας .