Μπαταρία αυτοκινήτου ή δεύτερη βοηθητική μπαταρία

Αν δεν θέλετε να ακούτε μουσική με τον κινητήρα σας μακριά, προσθέτοντας μια ειδική μπαταρία αυτοκινήτου ήχου δεν πρόκειται να σας κάνει κανένα καλό - και μπορεί πραγματικά να βλάψει. Αυτό μπορεί να φαίνεται αντίθετο, αλλά η συλλογιστική είναι πολύ απλή. Βασικά, η μπαταρία στο αυτοκίνητό σας είναι εκεί για να εξυπηρετήσει ένα σκοπό: να παρέχει αρκετή ένταση στροφάλου για να ξεκινήσει ο κινητήρας. Αφού ο κινητήρας σας λειτουργεί και ο εναλλάκτης περιστρέφεται, η μπαταρία λειτουργεί ως φορτίο. Εάν προσθέσετε μια δεύτερη μπαταρία, πρόκειται απλώς να λειτουργήσει ως δεύτερο φορτίο όταν ο κινητήρας λειτουργεί, λόγω του γεγονότος ότι ο εναλλάκτης πρέπει να κρατήσει και τις δύο μπαταρίες φορτισμένες.

Όταν η μπαταρία δεν αρκεί

Μια μπαταρία είναι καλή, οπότε δύο μπαταρίες πρέπει να είναι καλύτερες, σωστά; Λοιπόν, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου αυτό συμβαίνει. Όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί, τα αξεσουάρ που ενεργοποιείτε τραβάτε ρεύμα απευθείας από την μπαταρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα επιστρέψετε σε μια νεκρή μπαταρία εάν αφήσετε λάθος τους προβολείς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν προσθέσετε μια μεγαλύτερη μπαταρία ή ακόμα και μια δεύτερη μπαταρία, θα καταλήξετε με πολλή επιπλέον εφεδρική ισχύ.

Ο κύριος λόγος για να προσθέσετε μια δεύτερη μπαταρία σε ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό είναι εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα αξεσουάρ σας όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί. Εάν πάρετε το κάμπινγκ του αυτοκινήτου σας, αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα. Ίσως να είστε έξω για ένα Σαββατοκύριακο, ή περισσότερο, χωρίς να τρέξετε τον κινητήρα, και αυτό μπορεί να αποφορτίσει την μπαταρία κάτω πολύ γρήγορα. Αν προσθέσετε μια δεύτερη μπαταρία, θα μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο χωρίς να τρέξετε τον κινητήρα και να φορτίσετε ξανά.

Εάν κάνετε μια συνήθεια να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας και να χρησιμοποιήσετε το σύστημα ήχου για ώρες στο τέλος, τότε μια δεύτερη μπαταρία μπορεί να είναι σε τάξη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πιθανότατα δεν πρόκειται να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε.

Ακρόαση του στερεοφωνικού σας αυτοκινήτου με τον κινητήρα σβηστό

Είτε έχετε ένα σύστημα ήχου αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης που θέλετε να αναδείξετε, απλά θέλετε να ακούσετε μουσική με τον κινητήρα απενεργοποιημένο ή πρόκειται να κάμπινγκ και θέλετε να τροφοδοτείτε διάφορες συσκευές, η μπαταρία σας έχει περιορισμένη χωρητικότητα για να δουλέψω με. Στην πραγματικότητα, η μπαταρία με την οποία ήρθε το αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι σε θέση να τρέξει το στερεοφωνικό σας για περίπου μία ώρα με τον κινητήρα σβηστό.

Εάν θέλετε να υπολογίσετε πόσο χρόνο μπορείτε να εκτελέσετε το στερεοφωνικό σας με τον κινητήρα σβηστό ή να υπολογίσετε πόση εφεδρική ικανότητα να ψάξετε σε μια δεύτερη μπαταρία αυτοκινήτου ήχου, ο τύπος είναι αρκετά απλός.

10 x RC / Load = Χρόνος λειτουργίας

Στον τύπο αυτό, το RC αντιπροσωπεύει την εφεδρική χωρητικότητα, η οποία είναι ένας αριθμός, σε ώρες ανάδευσης, που δείχνει πόσο χυμό έχει η μπαταρία σας σε πλήρη φόρτιση. Το φορτίο μέρος της εξίσωσης αναφέρεται στην παρατεταμένη ισχύ φορτίου, που μετράται σε βατ, τραβηγμένη από το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου σας ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ας υποθέσουμε ότι το ηχοσύστημα αυτοκινήτου σας αντιπροσωπεύει φορτίο 300 watt και η μπαταρία σας έχει εφεδρική χωρητικότητα 70. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα αριθμούς που μοιάζουν με αυτό:

10 x 70/300 = 2.33 ώρες.

Εάν το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας διαθέτει ενισχυτή μετά την αγορά και αντίστοιχα υψηλότερο φορτίο, ο χρόνος που θα μπορείτε να εκτελέσετε το στερεοφωνικό σας με τον κινητήρα σβηστό θα μειωθεί. Αν προσθέσετε μια δεύτερη μπαταρία, ο χρόνος θα αυξηθεί.

Σε πολλές περιπτώσεις, μια μπαταρία θα παρουσιάσει εφεδρική χωρητικότητα σε λεπτά και όχι σε ώρες ενισχυτή. Εάν η μπαταρία σας δείξει ότι διαθέτει εφεδρική χωρητικότητα 70 λεπτών, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν 70 λεπτά για φορτίο 25 amp για την αποστράγγιση της μπαταρίας κάτω από τα 10,5 βολτ. Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός αριθμός θα διαφέρει ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και την κατάσταση της μπαταρίας.

Μπαταρίες ήχου αυτοκινήτου: Τι φορτίο

Ο λόγος που η προσθήκη μιας δεύτερης μπαταρίας μπορεί πραγματικά να προκαλέσει προβλήματα είναι ότι θα λειτουργήσει ως πρόσθετο φορτίο όποτε λειτουργεί ο κινητήρας. Με απλά λόγια, ένα ηλεκτρικό φορτίο είναι οτιδήποτε αντλεί ρεύμα. Όλα τα αξεσουάρ σας - από τους προβολείς μέχρι το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου - είναι φορτία και έτσι είναι και η μπαταρία σας. Ενώ η μπαταρία παρέχει ρεύμα στο μοτέρ εκκίνησης προκειμένου να κινηθεί ο κινητήρας, αντλεί ρεύμα από τον εναλλάκτη μετά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οδήγηση με μια νεκρή μπαταρία είναι τόσο σκληρή στο σύστημα φόρτισης - οι εναλλάκτες απλά δεν προορίζονται να δουλέψουν τόσο σκληρά.

Όταν προσθέτετε μια δεύτερη μπαταρία στο αυτοκίνητό σας, προσθέτετε βασικά έναν άλλο κάδο για το γεμιστήρα σας. Εάν η δεύτερη μπαταρία αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό, ίσως καταλήξετε να επιβαρύνετε υπερβολικά τον εναλλάκτη. Έτσι εάν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ζητήματα όπως ο φωτισμός των προβολέων όταν γυρίζετε τη μουσική σας, η προσθήκη μιας δεύτερης μπαταρίας μπορεί να κάνει το πρόβλημα χειρότερο.