Πώς επηρεάζει το Sibilance τον ήχο σας

Ακούστε αρκετή μουσική με την πάροδο του χρόνου και τελικά θα συναντήσετε καταστάσεις όπου τα φωνητικά που ακούτε μπορεί να ακούγονται λίγο. Λίγο ακατέργαστο, δάγκωμα ή σκληρό. Ίσως λίγο σαν κάποιος έριξε ένα αναστατωμένο, φίδι στα ηχογραφήματα. Και δεν χρειάζεται πολύ για να αισθανθεί η μουσική λίγο στραγγιστική, προκαλώντας γενική κόπωση από εκτεταμένες συνεδρίες ακρόασης. Αν κάποια από αυτά ακούγεται οικεία, τότε έχετε βιώσει τα ανεπιθύμητα και συχνά δυσάρεστα αποτελέσματα της sibilance.

Το Sibilance είναι ένας ήχος που χαρακτηρίζεται από την έκφραση συφωνιών, συλλαβών ή λέξεων ε το γρά α 's' (και ενίοτε ένα 't' ή 'z'). Συχνά αναφέρεται στα φωνητικά σε σχέση με άλλες πτυχές της μουσικής (π.χ. όργανα, παραμόρφωση, κλπ.). Στην αναπαραγωγή του ήχου, το γράμμα 's' πρέπει να ακούγεται καθαρό και ξεχωριστό, να μην καταστρέφεται, να υπερβάλλεται ή να παραμορφώνεται όπως στο 'sh' ή 'ch. ' Αν το γράμμα 's' ακούγεται σαν να είναι σαγηνευμένο αντί να τραγουδιέται, τότε η sibilance είναι πιθανότατα ο ένοχος.

Το Sibilance είναι ένα φυσικό μέρος της ανθρώπινης ομιλίας και αναπόσπαστο με τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι λέξεις, σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Επαναλάβετε, " Sally πωλεί κοχύλια από την παραλία ", μερικές φορές γρήγορα, και θα έχετε μια καλή ιδέα για το είδος του θορύβου που δημιουργεί ηρεμία. Ωστόσο, οι ήχοι αυτού του είδους μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα αιχμηρές, φωτεινές ή ακόμα και διατρήσεις όταν αναπαράγονται από ηχητικά συστήματα. Μπορεί να συμβεί σπάνια ή από το στόμα, αν η μουσική ακούγεται από ακουστικά ή ηχεία. Η οπισθοδρόμηση εμφανίζεται συχνά στην άνω μεσαία περιοχή και πάνω.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση ανεπιθύμητης οργής. Μια εύκολη λύση είναι να απενεργοποιήσετε τη μουσική. Ο υπερβολικός όγκος τείνει να επιδεινώνει την επίδραση της ορατότητας μέσω παραμόρφωσης όταν το ηχητικό σήμα γίνεται υπερβολικά υψηλό για οδηγούς ή εξαρτήματα. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να ρυθμίσετε τις συχνότητες χρησιμοποιώντας έναν ισοσταθμιστή , διορθώνοντας μόνο τις επηρεαζόμενες περιοχές αντί για όλους τους ήχους μαζί. Ενώ αυτό μπορεί να βοηθήσει, θα αλλάξει επίσης τη συνολική παρουσίαση της μουσικής.

Ο εξοπλισμός είναι θέμα. Τα μικρότερα ηχεία, τα ακουστικά και τα εξαρτήματα (π.χ. ενισχυτές, δέκτες, καλώδια κλπ.) Δεν θα είναι τόσο ικανά ούτε ακριβή όσο τα καλύτερα εργαλεία από τους σεβαστούς κατασκευαστές. Και η πηγή έχει σημασία. Ακόμη και ο κορυφαίος εξοπλισμός ήχου δεν μπορεί να αντισταθμίσει ψηφιακά αρχεία ήχου χαμηλής ποιότητας. Επομένως, εάν εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει ακούγοντας 128 kbps MP3, ίσως είναι μια καλή στιγμή να εξετάσετε άλλες μορφές ή / και να επανα-ψηφιοποιήσετε σε υψηλότερη ποιότητα . Αλλά μερικές φορές η πηγή της sibilance προέρχεται από την ίδια τη διαδικασία εγγραφής. Η ποιότητα και η τοποθέτηση των μικροφώνων, η εκφωνία των τραγουδιών, τα εργαλεία εγγραφής και πολλά άλλα μπορούν να διαδραματίσουν ένα ρόλο στο πόσο υπερευαισθησία υπάρχει στο τελικό αποτέλεσμα.