Συμβατότητα υπηρεσιών VPN και δορυφορικού Internet

Η χρήση του VPN μέσω της υπηρεσίας δορυφορικού Internet σας έρχεται με προκλήσεις

Οι τεχνολογίες εικονικής ιδιωτικής δικτύωσης και δορυφορικού διαδικτύου δεν σχεδιάστηκαν για να συνεργάζονται. Δύο τεχνικοί περιορισμοί της υπηρεσίας δορυφορικής σύνδεσης στο διαδίκτυο - μεγάλη καθυστέρηση και αργή ταχύτητα φόρτωσης - επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση ενός VPN.

Τεχνικοί Περιορισμοί Δορυφορικής Υπηρεσίας για VPN

Προκλήσεις για δορυφορική και VPN συμβατότητα

Παρά τους περιορισμούς αυτούς, είναι τεχνικά δυνατή η χρήση των περισσότερων λύσεων VPN με τις περισσότερες υπηρεσίες δορυφορικού internet. Ισχύουν οι ακόλουθες προειδοποιήσεις:

Για να προσδιορίσετε αν ένας συγκεκριμένος πελάτης ή πρωτόκολλο VPN λειτουργεί με μια δεδομένη δορυφορική υπηρεσία, συμβουλευτείτε τον παροχέα δορυφόρων. Αν και ενδέχεται να μην προσφέρουν τεχνική υποστήριξη, οι πάροχοι συνήθως παραθέτουν γενικές πληροφορίες συμβατότητας σχετικά με τα VPN στους ιστοτόπους τους. Σημειώστε ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το πακέτο στο οποίο έχετε εγγραφεί. Οι υπηρεσίες "Business" ή "Telecommuter", για παράδειγμα, τείνουν να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη VPN από τις υπηρεσίες "Residential".