Βασικά στοιχεία στερεοφωνικού αυτοκινήτου Bluetooth

Χειροκίνητη κλήση, Μουσική και άλλα

Το Bluetooth είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να βρεθεί τόσο σε στερεοφωνικά συστήματα αυτοκινήτου, όσο και σε αυτοκίνητα μετά την αγορά, και δεν περιορίζεται σε μονά ή διπλές μονάδες DIN. Αυτό το πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας επιτρέπει στις συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους σε αποστάσεις έως 30 ποδιών, γι 'αυτό είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός μικρού, προσωπικού δικτύου (PAN) μέσα σε ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό.

Οι λειτουργίες ασφάλειας, ευκολίας και ψυχαγωγίας που προσφέρονται από στερεοφωνικά συστήματα αυτοκινήτου Bluetooth είναι αρκετά διαφορετικές, αλλά δεν περιορίζονται σε μονάδες κεφαλής που έχουν ενσωματωμένη λειτουργικότητα. Ακόμη και αν η μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει Bluetooth, ίσως εξακολουθείτε να είστε σε θέση να επωφεληθείτε από λειτουργίες όπως η κλήση hands-free και η ροή ήχου με το σωστό κιτ πρόσθετου.

Χαρακτηριστικά στερεοφωνικού αυτοκινήτου Bluetooth

Το Bluetooth είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που επιτρέπει σε συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι μονάδες κεφαλής να μοιράζονται δεδομένα εμπρός και πίσω, αλλά ορισμένες συσκευές με δυνατότητα Bluetooth προσφέρουν περισσότερη λειτουργικότητα από άλλες. Τα ειδικά χαρακτηριστικά που κάθε συγκεκριμένο στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth προσφέρει εξαρτάται από τα προφίλ που έχει σχεδιαστεί για να κάνει χρήση, έτσι ώστε ορισμένες μονάδες κεφαλής προσφέρουν σημαντικά περισσότερη λειτουργικότητα από άλλες. Μερικά από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά που προσφέρονται από τα στερεοφωνικά αυτοκινήτου Bluetooth περιλαμβάνουν:

Κάθε δυνατότητα χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα προφίλ στη "στοίβα Bluetooth", έτσι ώστε η κεφαλή και οι οποιεσδήποτε συνδυασμένες συσκευές πρέπει όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα για να λειτουργούν σωστά τα πάντα.

Χειροκίνητη κλήση

Ενώ είναι παράνομο να χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο όταν οδηγείτε σε πολλές χώρες, οι περισσότεροι από αυτούς τους νόμους έχουν εξαιρέσεις για κλήσεις hands-free. Και παρόλο που πολλά κινητά τηλέφωνα προσφέρουν επιλογές ανοιχτής ακρόασης και ένα κινητό τηλέφωνο Bluetooth μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε ένα ακουστικό, ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth μπορεί να προσφέρει μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Υπάρχουν δύο προφίλ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στερεοφωνικά συστήματα αυτοκινήτου Bluetooth για να διευκολύνουν τις κλήσεις χωρίς χέρια:

Το HSP απαντάται πιο συχνά στα κιτ ανοικτής αγοράς hands-free, ενώ το HFP προσφέρει βαθύτερη λειτουργικότητα. Όταν συνδυάζετε το κινητό τηλέφωνό σας με ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth που υποστηρίζει το προφίλ ανοιχτής ακρόασης, η μονάδα κεφαλής συνήθως χαμηλώνει ή σβήνει την ένταση όταν αρχίζει μια κλήση. Επειδή αυτό σας εξοικονομεί από την ανάγκη να αφαιρέσετε τα χέρια σας από το τιμόνι για τη λειτουργία του στερεοφωνικού, αυτός ο τύπος ενσωμάτωσης Bluetooth προσφέρει ένα σημαντικό επίπεδο άνεσης και αυξημένης ασφάλειας.

Πρόσβαση σε αποθηκευμένες επαφές

Όταν ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth υποστηρίζει είτε το προφίλ ώθησης αντικειμένου (OPP) είτε το προφίλ πρόσβασης τηλεφωνικού καταλόγου (PBAP), θα σας επιτρέψει τυπικά να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα κεφαλής για να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες επαφών που είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνό σας. Το OPP στέλνει πληροφορίες επικοινωνίας στη μονάδα κεφαλής, όπου μπορεί να αποθηκευτεί στη μνήμη του στερεοφωνικού Bluetooth. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες για κλήσεις ανοιχτής ακρόασης, αλλά πρέπει να μεταφέρετε ξανά τις επαφές μετά την ενημέρωσή τους.

Το προφίλ πρόσβασης στο τηλεφωνικό κατάλογο είναι λίγο πιο προηγμένο, δεδομένου ότι η μονάδα κεφαλής είναι σε θέση να τραβήξει πληροφορίες επαφών από ένα ζευγαρωμένο κινητό τηλέφωνο ανά πάσα στιγμή. Αυτό διευκολύνει την ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας, αλλά μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα μια βελτιωμένη εμπειρία κλήσεων χωρίς χέρια.

Ροή ήχου

Οι κεφαλές που υποστηρίζουν τη ροή ήχου Bluetooth σας επιτρέπουν να στέλνετε ασύρματα μουσική και άλλα αρχεία ήχου από το τηλέφωνό σας στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου. Εάν διαθέτετε μουσική, ηχητικά βιβλία ή άλλο περιεχόμενο στο τηλέφωνό σας, θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου Bluetooth που υποστηρίζει το προηγμένο προφίλ διανομής ήχου (A2DP). Επιπλέον, μπορεί να μπορείτε να παίξετε ραδιόφωνο Internet όπως Pandora, Last.fm και Spotify. Και αν το στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth υποστηρίζει το προφίλ τηλεχειριστηρίου ήχου / βίντεο (AVRCP), μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε τον ήχο ροής από τη μονάδα κεφαλής.

Απομακρυσμένος έλεγχος εφαρμογής Bluetooth

Εκτός από τον έλεγχο των μέσων συνεχούς ροής μέσω του AVRCP, άλλα προφίλ Bluetooth μπορούν να παρέχουν τηλεχειριστήριο σε διάφορες άλλες εφαρμογές σε ένα ζευγαρωμένο τηλέφωνο. Χρησιμοποιώντας το προφίλ σειριακής θύρας (SPP), ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth μπορεί στην πραγματικότητα να ξεκινήσει από απόσταση εφαρμογές όπως το Pandora στο τηλέφωνό σας, μετά το οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα A2DP και AVRCP για τη λήψη και τον έλεγχο των μέσων συνεχούς ροής.

Στερεοφωνικά εναλλακτικά αυτοκινήτου Bluetooth

Εάν το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου δεν διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth, αλλά το τηλέφωνό σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από πολλές από αυτές τις ίδιες λειτουργίες. Η εμπειρία δεν θα είναι τόσο απρόσκοπτη όσο μπορεί να προσφέρει ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου Bluetooth, αλλά υπάρχουν διάφορα κιτ και άλλο υλικό που θα σας προσφέρει κλήσεις hands-free, streaming audio και άλλα χαρακτηριστικά. Ορισμένες από τις πιθανές εναλλακτικές επιλογές στερεοφωνικών αυτοκινήτων Bluetooth περιλαμβάνουν: