Δίκτυα ματιών για οικιακό αυτοματισμό

Το δίκτυο mesh είναι ένας φανταχτερός τρόπος να λέτε ότι κάθε συσκευή είναι σε θέση να μιλήσει σε κάθε άλλη συσκευή. Το πλεονέκτημα του αυτοματισμού στο σπίτι είναι πολλαπλές διαδρομές προς τη συσκευή προορισμού.

Φανταστείτε ότι θέλετε να οδηγήσετε σε όλη την πόλη για να εργαστείτε. Εάν υπάρχει μόνο μία πιθανή διαδρομή για να φτάσετε εκεί, θα καθυστερήσετε αν η κίνηση είναι βαριά ή χειρότερη, έχει συμβεί ένα ατύχημα και έχει σταματήσει η κυκλοφορία. Ωστόσο, εάν διαθέτετε πολλαπλές εναλλακτικές διαδρομές τότε θα πάτε πάντα εκεί έγκαιρα, ανεξάρτητα από τις οδικές συνθήκες. Αυτό είναι ένα δίκτυο ματιών.

Δίκτυα ματιών αυξάνουν τη αξιοπιστία

Τα περισσότερα δίκτυα υπολογιστών και επικοινωνιών αποτελούνται από κάποια μορφή τοπολογίας πλέγματος. Ορισμένα δίκτυα περιέχουν σημεία συμφόρησης και όσο λιγότερα σημεία συμφόρησης έχει ένα δίκτυο, τόσο πιο αξιόπιστο είναι. Τα συνηθισμένα παραδείγματα δικτύων δικτύων είναι τα δίκτυα επιχειρησιακών υπολογιστών, το Διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα και τα δίκτυα αυτοματισμού.

Τα ασύρματα δίκτυα είναι δίκτυα ματιών

Τα ασύρματα δίκτυα είναι αναγκαστικά δίκτυα ματιών. Το πλεονέκτημα (και το πρόβλημα) με τις ασύρματες συσκευές είναι η φορητότητα τους. Οι ασύρματες συσκευές μετακινούνται συχνά ελεύθερα και μερικές φορές πρέπει να επανασυνδεθούν με πρόσθετες ασύρματες συσκευές για να διατηρήσουν τη δικτυακή τους σύνδεση. Εάν έχετε μιλήσει ποτέ στο κινητό σας τηλέφωνο και έχετε μετακινηθεί σε νεκρή ζώνη, γνωρίζετε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει όταν μια ασύρματη συσκευή χάνει τη σύνδεσή της .

Ασύρματη οικιακή αυτοματοποίηση

Οι ασύρματες συσκευές οικιακής αυτοματοποίησης που επικοινωνούν μέσω δικτύων δικτύων είναι INSTEON, Z-Wave και ZigBee . Αυτές οι συσκευές αυτοματισμού οικιακής επικοινωνίας επικοινωνούν με κάθε άλλη συσκευή εντός εμβέλειας. Αυτό αυξάνει την αξιοπιστία του δικτύου επειδή το σύστημα βρίσκει μια διαδρομή προς τον προορισμό. Επειδή η υποβάθμιση του σήματος μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα με ασύρματα σήματα, οι ασύρματες συσκευές οικιακού αυτοματισμού ενισχύουν το σήμα καθώς περνούν την επόμενη συσκευή (που ονομάζεται hop).

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη δικτύωση δικτύου στο σπίτι είναι ότι εάν μια συσκευή είναι απενεργοποιημένη στη διαδρομή σήματος (εικόνα του ατυχήματος στη συνήθη διαδρομή σας προς εργασία), το δίκτυο απλά βρίσκει μια εναλλακτική διαδρομή προς τον προορισμό. Για να αυξήσετε την αξιοπιστία του δικτύου , απλά προσθέστε περισσότερες ασύρματες συσκευές και μειώστε τον αριθμό πιθανών σημείων συμφόρησης στο σύστημά σας.