Πώς να εγγραφείτε σε ασύρματο δίκτυο από οποιαδήποτε συσκευή

Αν καταλαβαίνετε τα βασικά της πραγματοποίησης συνδέσεων ασύρματου δικτύου , η σύνδεση με ένα ασύρματο δίκτυο πρέπει να είναι εύκολη. Ωστόσο, ισχύουν ειδικές εκτιμήσεις ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε.

Υπολογιστές Microsoft Windows

Για να ενώσετε ασύρματα δίκτυα στα Windows, ξεκινήστε από την πλοήγηση στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης των Windows. Ένα μικρό εικονίδιο δικτύου (εμφανίζοντας μια σειρά από πέντε λευκές γραμμές) στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών των Windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει αυτό το παράθυρο ή μπορεί να αποκτηθεί πρόσβαση από τον Πίνακα Ελέγχου των Windows. Τα Windows υποστηρίζουν τη ρύθμιση των προφίλ δικτύου που επιτρέπουν στο λειτουργικό σύστημα να θυμάται τις απαραίτητες παραμέτρους διαμόρφωσης του δικτύου, έτσι ώστε το δίκτυο να μπορεί να ανιχνευθεί και να συνδεθεί αυτόματα στο μέλλον εάν το επιθυμείτε.

Οι υπολογιστές ενδέχεται να αποτύχουν να συμμετάσχουν σε δίκτυα εάν οι ασύρματοι οδηγοί τους δεν είναι ενημερωμένοι. Ελέγξτε τις αναβαθμίσεις του προγράμματος οδήγησης στο βοηθητικό πρόγραμμα Microsoft Windows Update. Οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης μπορούν επίσης να εγκατασταθούν μέσω του Διαχειριστή συσκευών των Windows.

Apple Macs

Παρόμοια με τα Windows, το παράθυρο διαμόρφωσης ασύρματου δικτύου της Mac μπορεί να εκκινηθεί από δύο μέρη, είτε στο εικονίδιο Network (Δικτύωση) στη σελίδα System Preference (Προτίμηση συστήματος) είτε στο εικονίδιο δικτύου AirPort (εμφανίζοντας τέσσερις καμπύλες γραμμές) στη γραμμή μενού.

Το λειτουργικό σύστημα Mac (OSX) θυμάται τα πρόσφατα συνδεδεμένα δίκτυα και από προεπιλογή προσπαθεί αυτόματα να συνδεθεί με αυτά. Το OSX επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τη σειρά με την οποία πραγματοποιούνται αυτές οι προσπάθειες σύνδεσης. Για να αποτρέψετε την αυτόματη σύνδεση των Macs σε ανεπιθύμητα δίκτυα, ορίστε την επιλογή "Ask Before An Integrated Open Network" στις προτιμήσεις δικτύου.

Οι ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης δικτύου Mac μπορούν να εγκατασταθούν μέσω της Ενημέρωσης λογισμικού της Apple.

Ταμπλέτες και Smartphones

Σχεδόν όλα τα smartphones και τα tablet διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα κυψελοειδούς δικτύου και ασύρματες τεχνολογίες τοπικής εμβέλειας, όπως Wi-Fi και / ή Bluetooth . Αυτές οι συσκευές συνδέονται αυτόματα στην υπηρεσία κυψελών όταν είναι ενεργοποιημένες. Μπορούν επίσης να ρυθμιστούν ώστε να συνδέονται ταυτόχρονα και να χρησιμοποιούν δίκτυα Wi-Fi , χρησιμοποιώντας Wi-Fi όταν είναι διαθέσιμη ως η προτιμώμενη επιλογή μεταφοράς δεδομένων και να επιστρέφουν αυτόματα στη χρήση της κυψελοειδούς ζεύξης εάν είναι απαραίτητο.

Τα τηλέφωνα και τα tablet Apple ελέγχουν ασύρματες συνδέσεις μέσω της εφαρμογής "Ρυθμίσεις". Η επιλογή της ενότητας Wi-Fi στο παράθυρο Ρυθμίσεις ενεργοποιεί τη συσκευή για να σαρώσει τα κοντινά δίκτυα και να τα εμφανίσει σε μια λίστα στην επικεφαλίδα "Επιλέξτε ένα δίκτυο ...". Μετά την επιτυχή ένταξη σε ένα δίκτυο, εμφανίζεται ένα σύμβολο ελέγχου δίπλα στην καταχώρηση λίστας αυτού του δικτύου.

Τα τηλέφωνα και τα tablet Android διαθέτουν μια οθόνη ρυθμίσεων ασύρματου δικτύου που ελέγχει τις ρυθμίσεις Wi-Fi, Bluetooth και κελιών. Άλλες εφαρμογές Android για τη διαχείριση αυτών των δικτύων είναι επίσης διαθέσιμες από πολλές πηγές.

Εκτυπωτές και τηλεοράσεις

Οι ασύρματες εκτυπωτές δικτύου μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ενώνουν οικιακά και γραφικά δίκτυα παρόμοια με άλλες συσκευές. Οι περισσότεροι ασύρματοι εκτυπωτές διαθέτουν μια μικρή οθόνη LCD που εμφανίζει μενού για την επιλογή επιλογών σύνδεσης Wi-Fi και μερικά κουμπιά για την εισαγωγή φράσεων πρόσβασης στο δίκτυο.
Περισσότερα - Πώς να συνδέσετε έναν εκτυπωτή

Οι τηλεοράσεις που μπορούν να ενταχθούν σε ασύρματα δίκτυα γίνονται όλο και συχνότερες. Ορισμένοι χρειάζονται να συνδέσουν έναν ασύρματο προσαρμογέα δικτύου USB στην τηλεόραση, ενώ άλλοι έχουν ενσωματώσει τσιπ επικοινωνίας Wi-Fi. Τα μενού επί της οθόνης επιτρέπουν τη ρύθμιση τοπικής διαμόρφωσης δικτύου Wi-Fi. Αντί να συνδέουν απευθείας τις τηλεοράσεις σε οικιακό δίκτυο , οι ιδιοκτήτες σπιτιών μπορούν εναλλακτικά να ρυθμίζουν συσκευές γέφυρας, όπως DVR, που συνδέονται στο δίκτυο μέσω Wi-Fi και μεταδίδουν βίντεο στην τηλεόραση μέσω καλωδίου.

Άλλες Καταναλωτικές Συσκευές

Οι κονσόλες παιχνιδιών όπως το Microsoft Xbox 360 και το Sony PlayStation διαθέτουν τα δικά τους συστήματα μενού επί της οθόνης για τη διαμόρφωση και την ένταξη ασύρματων δικτύων Wi-Fi. Οι νεώτερες εκδόσεις αυτών των κονσολών έχουν ενσωματωμένο Wi-Fi, ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις απαιτούν τη δημιουργία εξωτερικού προσαρμογέα ασύρματου δικτύου συνδεδεμένου σε θύρα USB ή θύρα Ethernet .

Το ασύρματο οικιακό σύστημα αυτοματισμού και ασύρματα οικιακά συστήματα ήχου δημιουργούν τυπικά ιδιόκτητα ασύρματα τοπικά δίκτυα στο εσωτερικό δίκτυο. Αυτές οι ρυθμίσεις χρησιμοποιούν μια συσκευή πύλης που συνδέεται με το δρομολογητή του οικιακού δικτύου μέσω καλωδίου και συνδέει όλους τους πελάτες της στο δίκτυο μέσω ιδιόκτητων πρωτοκόλλων δικτύου.