Κάρτες ασύρματου προσαρμογέα και προσαρμογείς ασύρματου δικτύου

01 από 05

PCI ασύρματη κάρτα προσαρμογέα για επιτραπέζιους υπολογιστές

Linksys WMP54G ασύρματο προσαρμογέα PCI. linksys.com

Το PCI σημαίνει "Peripheral Component Interconnect", ένα βιομηχανικό πρότυπο για τη σύνδεση συσκευών στον κεντρικό επεξεργαστή του υπολογιστή. Η λειτουργία PCI δημιουργεί μια κοινή διασύνδεση που ονομάζεται λεωφορείο που όλες οι συνδεδεμένες συσκευές μοιράζονται για επικοινωνία. Η PCI είναι η συνηθέστερη διασύνδεση που χρησιμοποιείται στους επιτραπέζιους προσωπικούς υπολογιστές.

Μια ασύρματη κάρτα προσαρμογέα PCI συνδέεται με τον δίαυλο PCI του επιτραπέζιου υπολογιστή. Επειδή ο δίαυλος PCI βρίσκεται μέσα στον υπολογιστή, η μονάδα πρέπει να ανοιχτεί και ο προσαρμογέας ασύρματου δικτύου να είναι εγκατεστημένος μέσα.

Ένα παράδειγμα μιας ασύρματης κάρτας προσαρμογέα PCI, το Linksys WMP54G, φαίνεται παραπάνω. Αυτή η μονάδα έχει μήκος μεγαλύτερο από 8 ίντσες (200 χιλ.) Για να προσαρμόσει την τυποποιημένη λωρίδα σύνδεσης που απαιτείται για την ηλεκτρική σύνδεση στον δίαυλο. Η μονάδα συνδέεται και ταιριάζει άνετα μέσα στο PCI, αν και η κεραία της κάρτας ασύρματης προσαρμογής προεξέχει στο πίσω μέρος του υπολογιστή.

Αγοράστε από την Amazon

02 του 05

Ασύρματο προσαρμογέα κάρτας PC για φορητούς υπολογιστές

Προσαρμογέας κάρτας γραφικών Linksys WPC54G. linksys.com

Ένας προσαρμογέας PC Card συνδέει έναν φορητό υπολογιστή με το δίκτυο. Η κάρτα PC είναι μια συσκευή περίπου το πλάτος και το ύψος μιας πιστωτικής κάρτας συμβατής με το πρότυπο διεπαφής υλικού PCMCIA .

Το Linksys WPC54G που φαίνεται παραπάνω είναι ένας τυπικός προσαρμογέας δικτύου PC Card για φορητούς υπολογιστές. Αυτός ο προσαρμογέας περιέχει μια πολύ μικρή ενσωματωμένη κεραία Wi-Fi που παρέχει ασύρματες δυνατότητες. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένες λυχνίες LED που εμφανίζουν την κατάσταση της συσκευής.

Οι συσκευές καρτών PC εισάγονται σε μια υποδοχή στο πλάι ενός φορητού υπολογιστή. Ασύρματοι προσαρμογείς όπως αυτός που φαίνεται συνήθως προεξέχουν μια μικρή ποσότητα από την πλευρά του υπολογιστή. αυτό επιτρέπει στις κεραίες Wi-Fi να μεταδίδουν χωρίς παρεμβολές. Αντίθετα, οι ενσύρματοι προσαρμογείς κάρτας Ethernet PC εισάγονται πλήρως μέσα στον υπολογιστή.

Δεδομένου του μικρού χώρου που χωρούν, οι προσαρμογείς PC Card γίνονται πολύ ζεστοί κατά την κανονική λειτουργία. Αυτό δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι προσαρμογείς έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στη θερμότητα. Ωστόσο, οι φορητοί υπολογιστές παρέχουν ένα μηχανισμό εξαγωγής για την αφαίρεση των προσαρμογέων της κάρτας PC όταν δεν χρησιμοποιούνται για να προστατευτούν και ενδεχομένως να παρατείνουν τη ζωή τους.

Αγοράστε από την Amazon

03 του 05

Ασύρματο προσαρμογέα δικτύου USB

Ασύρματο προσαρμογέα δικτύου USB Linksys WUSB54G. linksys.com

Το Linksys WUSB54G που παρουσιάζεται παραπάνω είναι ένας τυπικός ασύρματος προσαρμογέας δικτύου USB WiFi. Αυτοί οι προσαρμογείς συνδέονται με μια τυπική θύρα USB που είναι διαθέσιμη στο πίσω μέρος των περισσότερων νεότερων υπολογιστών. Σε γενικές γραμμές, οι προσαρμογείς δικτύου USB δεν είναι πολύ μεγαλύτεροι σε μέγεθος από τους προσαρμογείς PC Card. Δύο λυχνίες LED στον προσαρμογέα υποδεικνύουν την ισχύ της και την κατάσταση σύνδεσης δικτύου.

Η εγκατάσταση ασύρματου προσαρμογέα USB είναι απλή. Ένα σύντομο καλώδιο USB (συνήθως περιλαμβάνεται στη μονάδα) συνδέει τον προσαρμογέα στον υπολογιστή. Αυτοί οι προσαρμογείς δεν απαιτούν ξεχωριστό καλώδιο τροφοδοσίας, καθώς το ίδιο καλώδιο USB αντλεί ενέργεια από τον κεντρικό υπολογιστή. Η ασύρματη κεραία και το κύκλωμα του προσαρμογέα USB παραμένουν πάντα εκτός του υπολογιστή. Σε ορισμένες μονάδες, η κεραία μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα για να βελτιωθεί η λήψη WiFi. Το λογισμικό προγράμματος οδήγησης συνοδευτικής συσκευής εξυπηρετεί μια ισοδύναμη λειτουργία όπως και σε άλλους τύπους προσαρμογέων δικτύου.

Μερικοί κατασκευαστές εμπορεύονται δύο είδη ασύρματων προσαρμογέων USB, ένα "βασικό" μοντέλο και ένα "συμπαγές" μοντέλο σχεδιασμένο για ταξιδιώτες. Το μικρό μέγεθος και η εύκολη ρύθμιση τους καθιστούν τους προσαρμογείς μια ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν να απλοποιήσουν τη ρύθμιση του δικτύου τους.

Αγοράστε από την Amazon

04 του 05

Γέφυρα ασύρματου Ethernet

Γέφυρα ασύρματου δικτύου Ethernet Linksys WET54G. linksys.com

Μια ασύρματη γέφυρα Ethernet μετατρέπει μια ενσύρματη συσκευή Ethernet για χρήση σε ασύρματο δίκτυο υπολογιστών. Οι ασύρματες γέφυρες Ethernet και οι προσαρμογείς USB καλούνται και οι δύο κάποιες φορές ασύρματοι προσαρμογείς πολυμέσων, καθώς επιτρέπουν συσκευές WiFi που χρησιμοποιούν φυσικά μέσα Ethernet ή USB. Οι ασύρματες γέφυρες Ethernet υποστηρίζουν κονσόλες παιχνιδιών, ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο και άλλες συσκευές καταναλωτών που βασίζονται σε Ethernet, καθώς και συνηθισμένους υπολογιστές.

Η ασύρματη γέφυρα Ethernet Linksys WET54G φαίνεται παραπάνω. Είναι μόνο λίγο μεγαλύτερο από τον ασύρματο προσαρμογέα USB της Linksys.

Οι πραγματικές συσκευές γέφυρας δικτύου, όπως το WET54G, δεν απαιτούν εγκατάσταση λογισμικού προγράμματος οδήγησης συσκευής προκειμένου να λειτουργούν, απλοποιώντας την εγκατάσταση. Αντίθετα, οι ρυθμίσεις δικτύου για το WET54G μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω μιας διεπαφής διαχείρισης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Όπως οι προσαρμογείς USB, οι ασύρματες γέφυρες Ethernet μπορούν να αντλήσουν την τροφοδοσία τους από το κύριο καλώδιο που είναι συνδεδεμένο στη συσκευή κεντρικού υπολογιστή. Οι γέφυρες Ethernet απαιτούν έναν εξειδικευμένο μετατροπέα Power over Ethernet (PoE) για να κάνουν αυτό το έργο, ωστόσο, ενώ αυτή η λειτουργία είναι αυτόματη με USB. Χωρίς πρόσθετο PoE, οι ασύρματες γέφυρες Ethernet χρειάζονται ξεχωριστό καλώδιο τροφοδοσίας.

Οι γέφυρες Ethernet Wirelss διαθέτουν συνήθως φώτα LED. Το WET54G, για παράδειγμα, εμφανίζει λυχνίες για ισχύ, κατάσταση Ethernet και Wi-Fi.

Αγοράστε από την Amazon

05 του 05

Ασύρματος προσαρμογέας κάρτας CompactFlash για PDA

Linksys WCF54G ασύρματο συμπαγές φλας. linksys.com

Οι κάρτες Wireless CompactFlash (CF) όπως το Linksys WCF54G που παρουσιάζονται παραπάνω είναι σχεδιασμένες για χρήση σε συσκευές Pocket PC που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows CE. Αυτοί οι προσαρμογείς επιτρέπουν συσκευές PDA για τυπική δικτύωση Wi-Fi.

Όπως και οι προσαρμογείς PC Card για φορητούς υπολογιστές, οι ασύρματες κάρτες CompactFlash τοποθετούνται σε μια υποδοχή στο πλάι ή στο πίσω μέρος ενός PDA. Το τμήμα της συσκευής που περιέχει την κεραία Wi-Fi και οι λυχνίες LED προεξέχουν από το PDA.

Οι προσαρμογείς δικτύου καρτών CompactFlash λαμβάνουν την ισχύ τους από τις μπαταρίες PDA και έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας της μονάδας.

Αγοράστε από την Amazon