Τι είναι η πειρατεία;

Hacking και Cracking είναι κακόβουλες επιθέσεις στα δίκτυα υπολογιστών

Στη δικτύωση υπολογιστών, η hacking είναι οποιαδήποτε τεχνική προσπάθεια για να χειριστείτε την κανονική συμπεριφορά των συνδέσεων δικτύου και των συνδεδεμένων συστημάτων. Ένας χάκερ είναι κάθε άτομο που ασχολείται με την πειρατεία. Ο όρος hacking ιστορικά αναφέρεται σε εποικοδομητική, έξυπνη τεχνική εργασία που δεν συνδέεται κατ 'ανάγκη με τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σήμερα, όμως, οι hackers και οι χάκερ συνηθίζουν να συνδέονται με κακόβουλες προγραμματιστικές επιθέσεις σε δίκτυα και υπολογιστές μέσω του Διαδικτύου.

Προέλευση της πειρατείας

Οι μηχανικοί του MIT στη δεκαετία του 1950 και στη δεκαετία του 1960 διαφήμισαν για πρώτη φορά τον όρο και την έννοια της πειρατείας. Ξεκινώντας από το μοντέλο του αμαξοστοιχίας και αργότερα στις αίθουσες υπολογιστών κεντρικών υπολογιστών, οι αμυχές που διαπράχθηκαν από αυτούς τους χάκερ προορίζονταν να είναι αβλαβή τεχνικά πειράματα και δραστηριότητες διασκέδασης.

Αργότερα, εκτός του MIT, άλλοι άρχισαν να εφαρμόζουν τον όρο σε λιγότερο αξιέπαινες αναζητήσεις. Πριν το διαδίκτυο γίνει δημοφιλές, για παράδειγμα, αρκετοί χάκερ στις ΗΠΑ πειραματίστηκαν με μεθόδους για την παράνομη τροποποίηση των τηλεφώνων, ώστε να μπορούν να κάνουν δωρεάν υπεραστικές κλήσεις μέσω του τηλεφωνικού δικτύου.

Καθώς η δικτύωση υπολογιστών και το διαδίκτυο εξερράγη σε δημοτικότητα, τα δίκτυα δεδομένων έγιναν μακράν ο πιο κοινός στόχος των χάκερ και της πειρατείας.

Καλά γνωστοί χάκερ

Πολλοί από τους πιο διάσημους χάκερ του κόσμου ξεκίνησαν τις εκμεταλλεύσεις τους σε νεαρή ηλικία. Κάποιοι καταδικάστηκαν για σοβαρά εγκλήματα και υπηρετούσαν χρόνο για τα αδικήματα τους. Για την πίστη τους, ορισμένοι από αυτούς αποκατέστησαν και άλλαξαν τις δεξιότητές τους σε παραγωγικές σταδιοδρομίες.

Δεν περνάει μια μέρα που δεν ακούτε κάτι για έναν hack ή έναν χάκερ στις ειδήσεις. Τώρα, όμως, οι hacks επηρεάζουν εκατομμύρια υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο και οι χάκερ είναι συχνά εξελιγμένοι εγκληματίες.

Hacking εναντίον Cracking

Ενώ η αληθινή hacking εφαρμόζεται μόνο σε δραστηριότητες που έχουν καλές προθέσεις και οι κακόβουλες επιθέσεις στα δίκτυα υπολογιστών ήταν επίσημα γνωστές ως ρωγμές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν πλέον αυτή τη διάκριση. Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε τον όρο hack να αναφέρεται σε δραστηριότητες γνωστές μόλις γνωστές ως ρωγμές.

Κοινές τεχνικές πειρατείας δικτύου

Η πειρατεία σε δίκτυα υπολογιστών γίνεται συχνά μέσω σεναρίων και άλλων λογισμικών δικτύου. Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα λογισμικού χειρίζονται γενικά τα δεδομένα που περνούν μέσω μιας σύνδεσης δικτύου με τρόπους σχεδιασμένους να αποκτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα στόχου. Πολλά τέτοια προσυσκευασμένα σενάρια δημοσιεύονται στο διαδίκτυο για οποιονδήποτε, συνήθως εισερχόμενο σε επίπεδο χάκερ, για χρήση. Οι προηγμένοι χάκερ μπορούν να μελετήσουν και να τροποποιήσουν αυτά τα σενάρια για να αναπτύξουν νέες μεθόδους. Μερικοί εξειδικευμένοι χάκερ εργάζονται για εμπορικές επιχειρήσεις, που έχουν προσληφθεί για να προστατεύσουν το λογισμικό των εταιρειών και τα δεδομένα από εξωτερική πειρατεία.

Οι τεχνικές ρωγμών στα δίκτυα περιλαμβάνουν τη δημιουργία σκουληκιών , την εκκίνηση επιθέσεων άρνησης εξυπηρέτησης (DoS) και τη δημιουργία μη εξουσιοδοτημένων συνδέσεων απομακρυσμένης πρόσβασης σε μια συσκευή. Η προστασία ενός δικτύου και των υπολογιστών που συνδέονται με αυτό από κακόβουλο λογισμικό, phishing, trojans και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης και ζωτικής σημασίας.

Hacking Skills

Η αποτελεσματική hacking απαιτεί συνδυασμό τεχνικών δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών προσωπικότητας:

Κυβερνασφάλεια

Η Cybersecurity είναι μια σημαντική επιλογή σταδιοδρομίας καθώς η οικονομία μας βασίζεται όλο και περισσότερο στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο προσπαθούν να εντοπίσουν κακόβουλο κώδικα και να αποτρέψουν την πρόσβαση των χάκερ σε δίκτυα και υπολογιστές. Εκτός αν εργάζεστε στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπου έχετε έναν καλό λόγο να είστε εξοικειωμένοι με τις αμυχές και τις ρωγμές, είναι καλύτερο να μην δοκιμάσετε τις ικανότητές σας για hacking. Η επίθεση δικτύων και υπολογιστών είναι παράνομη και οι ποινές είναι σοβαρές.