Η Χρήση των Οκτετ σε Υπολογιστές και Δικτύωση

Στην τεχνολογία υπολογιστών και δικτύων, ένα oct oct αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε ποσότητα 8- bit . Τα μάτια κυμαίνονται σε μαθηματική τιμή από 0 έως 255.

Ο όρος octet χρησιμοποιείται επίσης σε άλλα πλαίσια, όπως μουσικές επιδόσεις, για να αναφέρεται σε ομάδα οκτώ ατόμων ή τμημάτων.

Οκτάδες εναντίον απομακρυσμένων

Όλα τα σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών εφαρμόζουν ένα byte ως μια ποσότητα 8-bit. Τα οκτάνια και τα byte είναι τα ίδια από αυτή την οπτική γωνία. Για το λόγο αυτό, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους δύο όρους εναλλακτικά. Ιστορικά, ωστόσο, οι υπολογιστές έχουν υποστηρίξει bytes που έχουν διαφορετικό αριθμό bits? οκτάδες και bytes σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε αυτό το πλαίσιο. Οι επαγγελματίες του δικτύου άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο όχθη πριν από πολλά χρόνια για να διατηρήσουν αυτή τη διάκριση.

Οι μηχανικοί συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιούν συχνά τον όρο nibble όταν αναφέρουν μια ποσότητα τεσσάρων δυαδικών ψηφίων (μισή από μια οκτάδα ή byte) αντί να την ονομάζουν «μισή οκτάδα» (ή «κουαρτέτο», όπως συνηθίζεται στη μουσική).

Επαρχίες αλυσίδας σε διευθύνσεις IP και πρωτόκολλα δικτύου

Ο όρος οκτάδος συμβολοσειράς αναφέρεται σε μια συλλογή οποιουδήποτε αριθμού σχετικών οκτάδων. Οι χορδές οπτεΐτων εντοπίζονται συνήθως στην διεύθυνση IP (Internet Protocol) , στην οποία τα 4 bytes μιας διεύθυνσης IPv4 αποτελούνται από 4 οκτάδες. Στη σημείωση με διακεκομμένα δεκαδικά ψηφία, μια διεύθυνση IP εμφανίζεται ως εξής:

[οκτάτη]. [οκτάτη]. [οκτάτη]. [οκτάτη]

Για παράδειγμα:

192.168.0.1

Μια διεύθυνση IPv6 περιέχει 16 οκτάδες παρά τέσσερις. Ενώ η σημείωση IPv4 διαχωρίζει κάθε μεμονωμένη οκτάτη με τελεία (.), Η συμβολισμός IPv6 χωρίζει ζεύγη οκτάδων με κόλον, ως εξής:

[octet] [octet]: [octet] [octet] :::::: [οκτάτη] [οκτάτη]

Τα octets μπορούν επίσης να αναφέρονται σε μεμονωμένες μονάδες byte μέσα στις κεφαλίδες πρωτοκόλλου δικτύου ή τα υποσέλιδα. Οι μηχανικοί δικτύων μερικές φορές ταξινομούν τα πρωτόκολλα ως πλήρωση οκτάδων ή μέτρηση οκτάδων . Ένα πρωτόκολλο παρεμβολής οκτάδας υποστηρίζει μονάδες μηνυμάτων με ειδικές (σκληρά κωδικοποιημένες) ακολουθίες bit (μία ή περισσότερες οκτάδες) που έχουν εισαχθεί για να σημαίνουν το τέλος του μηνύματος. Ένα πρωτόκολλο μέτρησης οκτάδων υποστηρίζει μονάδες μηνυμάτων με τα μεγέθη τους (αριθμός οκτάδων) που κωδικοποιούνται στην κεφαλίδα του πρωτοκόλλου. Και οι δύο προσεγγίσεις επιτρέπουν στους παραλήπτες μηνυμάτων να προσδιορίζουν πότε τελειώνουν με την επεξεργασία των εισερχόμενων δεδομένων, αν και το καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του ανάλογα με την προοριζόμενη χρήση του πρωτοκόλλου. (Μια τρίτη μέθοδος, που ονομάζεται ανατίναξη σύνδεσης , ο αποστολέας του μηνύματος τερματίζει το τέλος της σύνδεσης, δηλώνοντας ότι δεν αποστέλλονται περισσότερα δεδομένα).

Octet Stream

Στα προγράμματα περιήγησης ιστού, η εφαρμογή τύπου / octet-stream τύπου MIME αναφέρεται σε ένα δυαδικό αρχείο που παραδίδεται από το διακομιστή μέσω σύνδεσης HTTP . Οι πελάτες Web συνήθως χρησιμοποιούν ροές οκτάδων όταν εργάζονται με πολλαπλούς τύπους δυαδικών αρχείων και όταν δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον τύπο με το όνομα του αρχείου τους ή να αναλάβουν κάποια συγκεκριμένη μορφή.

Τα προγράμματα περιήγησης συχνά προτρέπουν τον χρήστη να προσδιορίσει τον τύπο αρχείου μιας ροής οκτάδων αποθηκεύοντας το αρχείο με μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου.