Τρόπος αναπαραγωγής αρχείων FLAC στο Windows Media Player 12

Κάντε το WMP πιο χρήσιμο αυξάνοντας τη συμβατότητα μορφής

Το media player της Microsoft ενσωματωμένο στα Windows μπορεί να είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για την αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής, αλλά όταν πρόκειται για υποστήριξη μορφοποίησης, μπορεί να είναι μάλλον απαρχαιωμένο. Σε σύγκριση με άλλα προγράμματα λογισμικού jukebox , η υποστήριξη μορφής ήχου είναι αρκετά αραιή.

Από το κουτί, το Windows Media Player 12 δεν είναι συμβατό με το δημοφιλές format lossless, FLAC . Ωστόσο, εγκαθιστώντας έναν κωδικοποιητή FLAC, μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα υποστήριξη όχι μόνο στο WMP αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό αναπαραγωγής μουσικής στον υπολογιστή σας, το οποίο μπορεί να μην είναι FLAC.

Για αυτό το σεμινάριο πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ένα δημοφιλές πακέτο codec που συνοδεύει ένα ευρύ φάσμα κωδικοποιητών ήχου και βίντεο. Αν σκοπεύετε να μείνετε με το WMP 12, τότε η προσθήκη περισσότερων μορφών θα επεκτείνει τη χρησιμότητά του ως κύριας συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων.

Τρόπος προσθήκης υποστήριξης FLAC στο Windows Media Player 12

  1. Κατεβάστε το πακέτο Codec Pack Media Player. Θα πρέπει να γνωρίζετε ποια έκδοση των Windows εκτελείτε για να επιλέξετε τον σωστό σύνδεσμο λήψης στη συγκεκριμένη σελίδα λήψης.
  2. Κλείστε το WMP 12 αν εκτελείται και στη συνέχεια ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης του Packet Codec Pack.
  3. Επιλέξτε την λεπτομερή εγκατάσταση στην πρώτη οθόνη του εγκαταστάτη. Θα δείτε σύντομα γιατί αυτό είναι σημαντικό.
  4. Πατήστε / πατήστε Επόμενο> .
  5. Διαβάστε τη συμφωνία άδειας χρήσης τελικού χρήστη (EULA) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί I Agree .
  6. Στην οθόνη "Επιλέξτε στοιχεία" εμφανίζεται μια λίστα κωδικοποιητών που επιλέγονται αυτόματα για εγκατάσταση. Εάν θέλετε την υποστήριξη μέγιστης μορφής, είναι προτιμότερο να αφήσετε αυτές τις προεπιλεγμένες επιλογές. Ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε μόνο για την εγκατάσταση κωδικοποιητών ήχου, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή των παρακάτω: Πρόσθετος Παίκτης; Κωδικοποιητές βίντεο και φίλτρα. Διαχωριστές πηγών και φίλτρα. Άλλα φίλτρα; Συσχετισμός αρχείων βίντεο. και χειριστής δίσκων.
  7. Επιλέξτε Επόμενο> .
  8. Όπως πολλά ελεύθερα λογισμικά, το Media Player Codec Pack έρχεται με ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα (PUP). Για να αποφύγετε την εγκατάσταση αυτού του πρόσθετου λογισμικού (συνήθως μιας γραμμής εργαλείων), αφαιρέστε το πλαίσιο ελέγχου στην οθόνη "Εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού".
  1. Επιλέξτε Επόμενο> .
  2. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.
  3. Στην οθόνη "Ρυθμίσεις βίντεο" που εμφανίζει τις ρυθμίσεις CPU και GPU, κάντε κλικ ή επιλέξτε Επόμενο .
  4. Στην οθόνη "Ρυθμίσεις ήχου", διατηρήστε την προεπιλεγμένη επιλογή, εκτός αν έχετε λόγο να τις αλλάξετε, και στη συνέχεια πατήστε / αγγίξτε ξανά το κουμπί Επόμενο .
  5. Επιλέξτε Όχι στο αναδυόμενο μήνυμα, εκτός εάν θέλετε να διαβάσετε τον οδηγό σύνδεσης αρχείων .
  6. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να διασφαλίσετε ότι θα ισχύσουν όλες οι αλλαγές.

Μόλις ξαναρχίσει η λειτουργία των Windows, δοκιμάστε ότι μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία FLAC . Το Windows Media Player 12 θα πρέπει ήδη να συσχετίζεται με αρχεία που τελειώνουν με την επέκταση αρχείου .FLAC, οπότε το διπλό κλικ ή η διπλή πτώση στο αρχείο θα πρέπει να εμφανίζουν αυτόματα το WMP.