Τι είναι το "Phubbing";

(Και η έκδοση του συζύγου της, 'PPhubbing';)

01 από 09

Το Phubbing είναι τηλεφωνικό με το άλλο άτομο

Phubbing = Σίγαση τηλεφώνου. Horrocks / Getty

Ναι, το phubbing είναι τηλεφωνικό. Αυτό συμβαίνει όταν ένα άτομο σκοντάφτει και αγνοεί σε κοινωνικό περιβάλλον υπέρ του smartphone. Είναι μια πολύ γνωστή κατάσταση: το πρόσωπο με το οποίο μιλάτε παίρνει ένα μήνυμα κειμένου ή μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό τους, ή ίσως ακόμη και μια εισερχόμενη κλήση, και η παρουσία σας τίθεται σε αναμονή για αρκετά λεπτά υπέρ του smartphone. Το επεισόδιο τελειώνει με ένα μπερδεμένο 'συγγνώμη γι' αυτό ', ακολουθούμενο από τσούξιμο ένταση για τουλάχιστον μερικά λεπτά.

Το phubbing είναι ιδιαίτερα αγενές όταν δεν είναι ειδοποίηση μηνύματος. όταν ο δράστης επιλέγει για μη επείγουσα πλοήγηση σε τηλέφωνο, όπως το να ελέγχει το Facebook ή το feed του Instagram, ουσιαστικά λένε ότι η παρουσία σου είναι λιγότερο σημαντική γι 'αυτούς τώρα.

02 του 09

PPhubbing = Τηλεφώνημα από το σύζυγό σας

PPHubbing = Κατάχρηση συζύγων ;. Wilkinson / Getty

Ο όρος phubbing έχει επίσης μια ειδική παραλλαγή, "pphubbing", γραμμένο με διπλό P.Phubbing είναι όταν ο σύντροφος της ζωής σας-σας σπάει . Και ναι, το pphubbing είναι μερικές φορές πιο συνηθισμένο από το κανονικό phubbing, ακριβώς επειδή ο σύντροφος της ζωής σας πιστεύει ότι έχουν περισσότερο κοινωνικό περιθώριο ως σύζυγος σας.

03 του 09

Προέλευση των εκφράσεων Phubbing και PPhubbing

Το phone snubbing είναι ένα θλιβερό σύμπτωμα της διαδικτυακής κουλτούρας. Φωτογραφία της Jennifer / Getty

Η έκφραση phubbing είναι ταυτόχρονα ένα portmanteau (συνδυασμός δύο λέξεων) και ένας νεολογισμός (μια σχετικά νέα λέξη που αρχίζει να γίνεται κοινή). Ανιχνεύει σε ένα αυστραλιανό διαφημιστικό πρακτορείο, την McCann Melbourne και την εκστρατεία «Stop Phubbing» το 2012.

04 του 09

Πόσο κακό είναι το τηλέφωνο που χτυπάει τον κόσμο;

Το Phubbing είναι πανδημία. Screenshot, McCann Μελβούρνη

Είναι κακό. Οι άνθρωποι παντού εξακολουθούν να μαθαίνουν πώς να ισορροπήσουν την κοινωνική εθιμοτυπία ενάντια στον εξαναγκασμό που πρέπει να συνδέεται συνεχώς. Οι χειραγωγικές επικοινωνίες είναι ακόμα μια καινοτομία, και όταν πρόκειται για tweenagers, ο επείγων χαρακτήρας της διαχείρισης της ψηφιακής τους ταυτότητας είναι πολύ πιεστικό.

Η McCann Advertising έχει μερικές ενδιαφέρουσες στατιστικές διαθέσιμες στον ιστότοπό της stopphubbing.

05 του 09

Τι μπορείτε να κάνετε για το Phubbing;

Είναι δυνατή η παρέμβαση με φυσαλίδες !. screenshot / McCann Μελβούρνη

Όπως και οποιαδήποτε δυσάρεστη επικοινωνία, μπορείτε να επιλέξετε να μην πείτε τίποτα στον γνωστό ή φίλο σας και απλά να τους δώσετε μια απογοητευμένη ματιά. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να το μετατρέψετε σε μια χιουμοριστική στιγμή, και να γράψετε μια «φούσκα παραπομπή» σε μια χαρτοπετσέτα εστιατόριο και να τα παραδώσετε σε αυτά. Ή θα μπορούσατε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικής παρέμβασης από τους ωραίους ανθρώπους στη διαφήμιση της McCann εδώ. Ναι, μπορείτε να συμπληρώσετε αυτήν την ηλεκτρονική φόρμα και να την στείλετε απευθείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο άτομο που σας τηλεφώνησε.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ένα email θα επιτύχει τίποτα. Αλλά αν ενδιαφέρεστε αρκετά για το άτομο για να του δώσετε υποστηρικτική ανατροφοδότηση, ίσως δοκιμάστε την προσέγγιση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του McCann.

06 του 09

Περισσότερες εκφράσεις κειμένου

Μαζί με το «phubbing», πολλές παράξενες εκφράσεις και ακρωνύμια έχουν γεννήσει ως μέρος του σύγχρονου συνδεδεμένου πολιτισμού. About.com εξηγεί τις δημοφιλείς εκφράσεις του κειμένου εδώ .

07 του 09

Ψυχική Υγεία Επιπτώσεις της Υπέρβαση του κινητού σας τηλεφώνου

Η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου είναι ψυχολογικά ανθυγιεινή. Λιάν Νόρις / Κουλτούρα / Getty Images

Ενώ οι κινητές συσκευές είναι εξαιρετικά χρήσιμες, μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ο Phubbing οδηγείται συχνά από ιδεοψυχαναγκαστικές τάσεις και μπορεί να τροφοδοτήσει τον ναρκισσισμό και τις λοξές απόψεις του εαυτού του. Για να μην αναφέρουμε: το phubbing διαβρώνει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό μεταξύ φίλων και συζύγων.

08 από 09

Τα κινητά τηλέφωνα σας κάνουν λιγότερο συνδεδεμένους;

Ο Phubbing είναι ψυχολογικά ανθυγιεινός. screenshot, McCann Μελβούρνη

Όταν ξοδεύετε χρόνο μαζί με το παιδί σας, τον σύζυγό σας, τον φίλο σας ή τον συγγενή σας, αλλά είστε απασχολημένοι με τα μηνύματά σας, στέλνετε ένα δηλητηριώδες μήνυμα: «το τηλέφωνό μου αξίζει περισσότερο σεβασμό από εσάς».

Λόγω του προσωπικού σας φόβου να αποσυνδεθείτε, η φούσκα σας δηλητηριάζει πραγματικά τις προσωπικές σας σχέσεις. Μπορεί να έχετε επιστρέψει αυτό το μήνυμα κειμένου αμέσως, αλλά έχετε επίσης σαμποτάρει τη σύνδεσή σας με το άτομο που κάθεται δίπλα σας.

Ο εθισμός στη χρήση κινητού τηλεφώνου είναι ένα αυξανόμενο ζήτημα ψυχικής υγείας, καθώς πολλοί από εμάς πέφτουν θύματα της γοητείας των επικοινωνιών υψηλής ταχύτητας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί: η διατήρηση της ψηφιακής σύνδεσης είναι καλή, αλλά όχι με τίμημα να γίνει κοινωνικά δυσλειτουργική, διότι τα smartphone μας συνεχώς φτάνουν.

09 του 09

Άλλες Προτεινόμενες Αναγνώσεις

Περισσότερα άρθρα σχετικά με την ομιλία κειμένου. Φωτοδίσκος / Getty

Περισσότερα άρθρα σχετικά με το κείμενο και την ηλεκτρονική συζήτηση:

Δημοφιλή άρθρα σχετικά με το dmcr.com: