Τι συνέβη με το IPv5;

Το IPv5 παραλήφθηκε υπέρ του IPv6

Το IPv5 είναι μια έκδοση πρωτοκόλλου Internet (IP) που δεν υιοθετήθηκε τυπικά ως πρότυπο. Το "v5" αντιπροσωπεύει την έκδοση πέντε του πρωτοκόλλου διαδικτύου. Τα δίκτυα υπολογιστών χρησιμοποιούν την 4η έκδοση, που συνήθως ονομάζεται IPv4 ή μια νεότερη έκδοση IP που ονομάζεται IPv6 .

Τι συνέβη στην έκδοση πέντε; Τα άτομα που μελετούν τη δικτύωση ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι κατανοητά περίεργα να γνωρίζουν τι συνέβη με την έκδοση πρωτοκόλλου μεταξύ IPv5.

Η τύχη του IPv5

Εν ολίγοις, το IPv5 δεν έγινε ποτέ επίσημο πρωτόκολλο. Πριν από πολλά χρόνια, αυτό που είναι γνωστό ως IPv5 ξεκίνησε με ένα διαφορετικό όνομα: Πρωτόκολλο Internet Stream ή απλά ST. Το ST / IPv5 αναπτύχθηκε ως μέσο ροής δεδομένων βίντεο και φωνής και ήταν πειραματικό. Ποτέ δεν μεταφέρθηκε στη δημόσια χρήση.

Περιορισμοί διεύθυνσης IPv5

Το IPv5 χρησιμοποίησε τη διεύθυνση 32-bit IPv4, η οποία τελικά έγινε πρόβλημα. Η μορφή των διευθύνσεων IPv4 είναι μία μορφή που πιθανότατα συναντήσατε πριν στο ###. ###. ###. ### μορφή. Δυστυχώς, το IPv4 είναι περιορισμένο στον αριθμό των διαθέσιμων διευθύνσεων και μέχρι το 2011 έχουν διατεθεί τα τελευταία υπόλοιπα μπλοκ των διευθύνσεων IPv4. Το IPv5 θα είχε υποστεί τον ίδιο περιορισμό.

Ωστόσο, το IPv6 αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1990 για να επιλύσει τον περιορισμό των διευθύνσεων και η εμπορική ανάπτυξη αυτού του νέου πρωτοκόλλου για το διαδίκτυο άρχισε το 2006.

Επομένως, το IPv5 εγκαταλείφθηκε πριν γίνει ποτέ πρότυπο και ο κόσμος μεταφέρθηκε στο IPv6.

Διευθύνσεις IPv6

Το πρωτόκολλο IPv6 είναι πρωτόκολλο 128-bit και παρέχει πολύ περισσότερες διευθύνσεις IP . Ενώ το IPv4 πρόσφερε 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις, το IPv6 έχει την ικανότητα να προσφέρει τρισεκατομμύρια δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP (έως και 3,4x10 38 διευθύνσεις) με ελάχιστες πιθανότητες να εξαντληθούν σύντομα.