Το ασύρματο τηλέφωνο σας είναι hacked;

Μάθετε πώς μπορείτε να κρατήσετε τους χάκερς και τους γειτόνους από την επιχείρησή σας

Πριν ξεκινήσουμε, επιτρέψτε μου πρώτα να δηλώσω ότι αυτό το άρθρο προορίζεται να σας εκπαιδεύσει για το πώς να προστατευθείτε από την ασύρματη τηλεφωνική υποκλοπή, για να μην σας διδάξουμε πώς να το κάνετε. Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών είναι εντελώς παράνομη στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μην το επιχειρήσετε.

Η χερσαία γραμμή είναι ακόμα ζωντανή και κλοτσιές, παρά όλα τα απεριόριστα λεπτά κυτταρικά σχέδια που είναι διαθέσιμα αυτές τις μέρες. Πολλοί λαοί εξακολουθούν να επιλέγουν να διατηρούν την παλιά τυπική οικιακή τηλεφωνική γραμμή ως backup ή για άλλους λόγους.

Τα ασύρματα τηλέφωνα , τα οποία ήταν πολυτελή πριν από αρκετές δεκαετίες, κατέστησαν απαραίτητη για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν σταθερά τηλέφωνα, αλλά εξακολουθούν να θέλουν την ελευθερία να κινηθούν. Έχουμε γίνει τόσο συνηθισμένο στον ασύρματο τρόπο ζωής που η ιδέα να έχουμε ένα καλώδιο με καλώδιο φαίνεται Stone Age εποικοδομητική για μας τώρα.

Η τεχνολογία ασύρματου τηλεφώνου έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, από πρωτόγονα ραδιοφωνικά συστήματα AM με ελάχιστα έως καθόλου χαρακτηριστικά ασφαλείας, σε πιο προηγμένα ψηφιακά συστήματα με ενσωματωμένες τεχνολογίες κρυπτογράφησης για την αποτροπή της υποκλοπής.

Το μεγάλο ερώτημα είναι:

Πόσο ασφαλές είναι το ασύρματο τηλέφωνο;

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να ακούει τις συνομιλίες του ασύρματου τηλεφώνου σας;

Η απάντηση εξαρτάται από το είδος της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί το ασύρματο τηλέφωνό σας και από πόση προσπάθεια και πόρους κάποιος θέλει να δαπανήσει για να ακούσει τις κλήσεις σας.

Οι πρώτες τεχνολογίες ασύρματου τηλεφώνου ήταν εξαιρετικά επιρρεπείς στην παρακολούθηση. Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα πρώιμο αναλογικό ασύρματο τηλέφωνο, τότε οι συνομιλίες σας μπορούν ενδεχομένως να παραληφθούν εύκολα από οποιονδήποτε με ραδιοφωνικό σαρωτή που είναι διαθέσιμο στα περισσότερα τοπικά καταστήματα χόμπι. Μερικές φορές οι συνομιλίες σας μπορούν να πάρουν μέχρι ένα μίλι μακριά.

Ενώ η γιαγιά σας μπορεί να έχει ακόμα ένα, τα περισσότερα από τα παλαιότερα αναλογικά τηλέφωνα έχουν αντικατασταθεί, ωστόσο, υπάρχουν μερικά φθηνά μοντέλα προϋπολογισμού για ασύρματα αναλογικά τηλέφωνα που μπορεί ακόμα να πωλούνται σήμερα, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε υποκλοπές. Εκτός εάν το τηλέφωνό σας λέει ότι είναι ψηφιακό και έχει τυπωμένους όρους, όπως το «Digital Spread Spectrum» (DSS) ή το DECT , τότε είναι πιθανό αναλογικό .

Ενώ τα αναλογικά μοντέλα ασύρματων τηλεφώνων είναι τα πιο ευάλωτα στην υποκλοπή, τα ψηφιακά τηλέφωνα δεν είναι εντελώς ανοσιακά έναντι των τρίτων μερών που ακούνε.

Οι έρευνες ασφαλείας και οι τηλεφωνικοί χάκερ κατάφεραν να αποτρέψουν κάποιες υλοποιήσεις του προτύπου επικοινωνίας Digital Enhanced Cordless Telecommunications (DECT) που χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές ασύρματων τηλεφώνων. Το DECT θεωρήθηκε ότι είναι ένα αρκετά ασφαλές σύστημα μέχρι να χάσουν οι χάκερς την εφαρμογή κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν ορισμένοι κατασκευαστές ασύρματων τηλεφώνων.

Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή λογισμικού και εξειδικευμένο υλικό για να παρακολουθήσουν ορισμένα ασύρματα τηλέφωνα με βάση το DECT. Το εργαλείο ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούν προοριζόταν για ελεγκτές και ερευνητές ασφάλειας και εξακολουθεί να περιλαμβάνεται σε νόμιμες σουίτες εργαλείων ασφαλείας, όπως η BackTrack Linux-live διανομή ασφάλειας. Το λογισμικό hacking DECT, σε συνδυασμό με εξειδικευμένες κάρτες ασύρματου δικτύου (DECT) και καθολικές ραδιοφωνικές συσκευές λογισμικού (DECT), μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και την αποκωδικοποίηση συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα σε ορισμένα μοντέλα ευάλωτων ασύρματων τηλεφώνων με βάση το DECT.

Η ομάδα πίσω από το πρότυπο DECT εργάζεται για να αναπτύξει το πρότυπο για να το καταστήσει ασφαλέστερο, αλλά οι βελτιώσεις χρειάζονται χρόνο για την υλοποίηση και την κυκλοφορία στην αγορά. Υπάρχουν πιθανότατα εκατομμύρια ευάλωτα ασύρματα τηλέφωνα στον κόσμο σήμερα.

Πώς μπορώ να φρουτώ από τους ασύρματους χάκερ τηλεφώνων;

Το DECT hacking δεν είναι κάτι που ο περιστασιακός χάκερ ή παιδί του σεναρίου είναι πιθανό να ακολουθήσει. Οι χάκερ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία χωρίς πολύ εξειδικευμένο ραδιοσυσκευές. Η φθηνότερη μορφή του υλικού ραδιοσυχνοτήτων που απαιτείται για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας DECT είναι πολύ δύσκολο να έρθει και τα νεότερα παγκόσμια ραδιόφωνα λογισμικού ικανά να χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθήσουν κλήσεις DECT μπορεί να κοστίζουν χιλιάδες δολάρια.

Αν δεν είστε ένας πολύ υψηλός στόχος αξίας που έχει κάτι που αξίζει να ακούσετε τότε ο κίνδυνος κάποιος να ακούει τις κλήσεις σας στο ασύρματο τηλέφωνό σας DECT είναι μάλλον αρκετά χαμηλό. Ένας υποκλοπής θα πρέπει επίσης να είναι πολύ κοντά στο σπίτι σας για να μπορέσει να πάρει ένα σήμα.

Αν ανησυχείτε απλώς για το γειτόνιστό σας γείτονα να ακούει τις κλήσεις σας, τότε θα πρέπει να αναβαθμίσετε από το παλιό αναλογικό ασύρματο τηλέφωνο της γιαγιάς σας σε κάτι πιο σύγχρονο και ψηφιακό. Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει την πιο τυχαία υποκλοπή μηνυμάτων.

Εάν οι συνομιλίες σας είναι ευαίσθητες ή είστε υπερπαραπατημένοι για κάποιον που ακούει τις κλήσεις σας, τότε μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα καλωδιακό τηλέφωνο (ναι, εξακολουθούν να υπάρχουν) είτε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία VOIP όπως το Kryptos.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι εφ 'όσον χρησιμοποιείτε ψηφιακό ασύρματο τηλέφωνο που παράγεται τα τελευταία χρόνια, οι πιθανότητες των hackers και άλλων ανιχνευτών να είναι σε θέση να ακούσουν τις κλήσεις σας είναι αρκετά λεπτή, δεδομένου του κόστους και της έλλειψης υλικού που απαιτείται. Οι χάκερ είναι πιο πιθανό να προσπαθήσουν να χαράξουν τον τηλεφωνητή σας αντί να προσπαθήσουν να ακούσουν τις κλήσεις σας.