Πώς να αλλάξετε τους διακομιστές DNS στα Windows

Αλλαγή διακομιστών DNS σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows

Όταν αλλάζετε τους διακομιστές DNS στα Windows, αλλάζετε τους διακομιστές που χρησιμοποιούν τα Windows για να μεταφράζουν ονόματα ονομάτων (όπως www. ) Σε διευθύνσεις IP (όπως 208.185.127.40 ). Δεδομένου ότι οι διακομιστές DNS είναι μερικές φορές αιτία ορισμένων τύπων προβλημάτων στο διαδίκτυο, η αλλαγή διακομιστών DNS μπορεί να είναι ένα καλό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι υπολογιστές και συσκευές συνδέονται σε τοπικό δίκτυο μέσω DHCP , πιθανόν ήδη έχουν ρυθμιστεί αυτοματοποιημένα διακομιστές DNS στα Windows για εσάς. Αυτό που θα κάνετε εδώ είναι να παρακάμψετε αυτούς τους αυτόματους διακομιστές DNS με άλλους της επιλογής σας.

Διατηρούμε μια ενημερωμένη λίστα με τους διαθέσιμους στο διαδίκτυο διακομιστές DNS από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε, οποιεσδήποτε από αυτές είναι αναμφίβολα καλύτεροι από εκείνους που παρέχονται αυτόματα από τον ISP σας. Δείτε το κομμάτι του Servers DNS για το πλήρες κατάλογο.

Συμβουλή: Εάν ο υπολογιστής σας με Windows συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω δρομολογητή στο σπίτι ή την επιχείρησή σας και θέλετε να αλλάξουν οι διακομιστές DNS για όλες τις συσκευές που συνδέονται με αυτόν, θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στον δρομολογητή αντί για κάθε συσκευή. Δείτε Πώς αλλάζω διακομιστές DNS; για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Πώς να αλλάξετε τους διακομιστές DNS στα Windows

Παρακάτω είναι τα βήματα που απαιτούνται για την αλλαγή των διακομιστών DNS που χρησιμοποιούν τα Windows. Ωστόσο, η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική, ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, οπότε φροντίστε να λάβετε υπόψιν τις διαφορές αυτές καθώς καλούνται.

Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε βέβαιοι.

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
    1. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 8.1 , είναι πολύ ταχύτερο αν επιλέξετε Συνδέσεις δικτύου από το μενού Power User (Τρόπος χρήσης ) και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 5.
  2. Μόλις εισέλθετε στον Πίνακα Ελέγχου , πατήστε ή κάντε κλικ στο Δίκτυο και στο Internet .
    1. Μόνο για χρήστες Windows XP : Επιλέξτε Συνδέσεις δικτύου και Internet και, στη συνέχεια , Συνδέσεις δικτύου στην επόμενη οθόνη και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 5. Εάν δεν βλέπετε συνδέσεις δικτύου και Internet , προχωρήστε και επιλέξτε Συνδέσεις δικτύου και μεταβείτε στο βήμα 5.
    2. Σημείωση: Δεν θα δείτε το Δίκτυο και το Internet εάν η προβολή του Πίνακα Ελέγχου έχει οριστεί είτε σε Μεγάλα εικονίδια είτε σε Εικονίδια μικρού μεγέθους . Αντ 'αυτού, βρείτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης , επιλέξτε το και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 4.
  3. Στο παράθυρο Δικτύου και Διαδικτύου που είναι πλέον ανοιχτό, κάντε κλικ ή αγγίξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης για να ανοίξετε τη συγκεκριμένη μικροεφαρμογή .
  4. Τώρα που είναι ανοιχτό το παράθυρο "Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης" , κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο " Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα " που βρίσκεται στο αριστερό περιθώριο.
    1. Στα Windows Vista , αυτός ο σύνδεσμος ονομάζεται Διαχείριση συνδέσεων δικτύου .
  5. Από τη νέα αυτή οθόνη "Συνδέσεις δικτύου" , εντοπίστε τη σύνδεση δικτύου για την οποία θέλετε να αλλάξετε τους διακομιστές DNS.
    1. Συμβουλή: Οι ενσύρματες συνδέσεις συνήθως χαρακτηρίζονται ως σύνδεση Ethernet ή τοπική σύνδεση , ενώ οι ασύρματες συνδέσεις συνήθως χαρακτηρίζονται ως Wi-Fi .
    2. Σημείωση: Μπορεί να έχετε αρκετές συνδέσεις που αναφέρονται εδώ, αλλά συνήθως μπορείτε να αγνοήσετε όλες τις συνδέσεις Bluetooth , καθώς και όλες τις συνδέσεις που δεν έχουν συνδεθεί ή απενεργοποιηθεί . Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση της σωστής σύνδεσης, αλλάξτε την προβολή του παραθύρου σε " Λεπτομέρειες" και χρησιμοποιήστε τη σύνδεση που παραθέτει την πρόσβαση στο Internet στη στήλη Συνδεσιμότητα .
  1. Ανοίξτε τη σύνδεση δικτύου για την οποία θέλετε να αλλάξετε τους διακομιστές DNS κάνοντας διπλό κλικ ή πατώντας δύο φορές το εικονίδιο.
  2. Στο παράθυρο κατάστασης της σύνδεσης που είναι πλέον ανοιχτό, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες .
    1. Σημείωση: Σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, θα σας ζητηθεί να δώσετε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή εάν δεν είστε συνδεδεμένοι σε ένα λογαριασμό διαχειριστή.
  3. Στο παράθυρο Ιδιότητες σύνδεσης που εμφανίστηκε, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Αυτή η σύνδεση χρησιμοποιεί τα ακόλουθα στοιχεία: λίστα και κάντε κλικ ή επιλέξτε Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) ή πρωτόκολλο Internet (TCP / IP) για να επιλέξετε την επιλογή IPv4 ή το πρωτόκολλο Internet Έκδοση 6 (TCP / IPv6) εάν σκοπεύετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διακομιστή DNS IPv6.
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες .
  5. Επιλέξτε την επιλογή Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διευθύνσεις διακομιστή DNS: το κουμπί επιλογής στο κάτω μέρος του παραθύρου Ιδιότητες πρωτοκόλλου Internet .
    1. Σημείωση: Αν τα Windows έχουν ήδη διαμορφωμένους προσαρμοσμένους διακομιστές DNS, αυτό το κουμπί επιλογής μπορεί να είναι ήδη επιλεγμένο. Αν ναι, θα αντικαταστήσετε τις υπάρχουσες διευθύνσεις IP του διακομιστή DNS με νέες κατά τα επόμενα βήματα.
  1. Στα παρεχόμενα κενά, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP για έναν διακομιστή προτιμώμενου DNS καθώς και έναν εναλλακτικό διακομιστή DNS .
    1. Συμβουλή: Ανατρέξτε στη λίστα " Διακομιστές DNS στον τομέα" Δωρεάν & Δημόσια "για μια ενημερωμένη συλλογή διακομιστών DNS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική λύση σε εκείνες που έχουν εκχωρηθεί από τον ISP.
    2. Σημείωση: Μπορείτε να εισαγάγετε μόνο έναν προτιμώμενο διακομιστή DNS , να εισάγετε έναν προτιμώμενο διακομιστή DNS από έναν παροχέα με δευτερεύοντα διακομιστή DNS από άλλο ή ακόμα να εισάγετε περισσότερους από δύο διακομιστές DNS χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα πεδία που βρίσκονται στο πλαίσιο των ρυθμίσεων Advanced TCP / IP διαθέσιμη περιοχή μέσω του κουμπιού Σύνθετη ....
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί OK .
    1. Η αλλαγή διακομιστή DNS λαμβάνει χώρα αμέσως. Τώρα μπορείτε να κλείσετε όλα τα παράθυρα Ιδιότητες , Κατάσταση , Συνδέσεις δικτύου ή Πίνακα Ελέγχου που είναι ανοιχτά.
  3. Βεβαιωθείτε ότι οι νέοι διακομιστές DNS που χρησιμοποιούν τα Windows λειτουργούν σωστά, επισκεπτόμενοι πολλούς από τους αγαπημένους σας ιστότοπους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε. Όσο οι ιστοσελίδες εμφανίζονται και το κάνουν τουλάχιστον τόσο γρήγορα όσο πριν, οι νέοι διακομιστές DNS που εισάγετε λειτουργούν σωστά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις DNS

Θυμηθείτε ότι η ρύθμιση προσαρμοσμένων διακομιστών DNS για τον υπολογιστή σας ισχύει μόνο για αυτόν τον υπολογιστή και όχι για όλες τις άλλες συσκευές του δικτύου σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τον φορητό σας υπολογιστή Windows με ένα σύνολο διακομιστών DNS και να χρησιμοποιήσετε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο στην επιφάνεια εργασίας, στο τηλέφωνο, στο tablet σας κ.λπ.

Επίσης, να θυμάστε ότι οι ρυθμίσεις DNS ισχύουν για τη "πλησιέστερη" συσκευή στην οποία έχουν διαμορφωθεί. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε ένα σύνολο διακομιστών DNS στο δρομολογητή σας, ο φορητός υπολογιστής και το τηλέφωνό σας θα τα χρησιμοποιούν και όταν συνδέονται στο Wi-Fi.

Ωστόσο, εάν ο δρομολογητής σας έχει το δικό του σετ εξυπηρετητών και ο φορητός σας υπολογιστής έχει το δικό του ξεχωριστό σύνολο, ο φορητός υπολογιστής θα χρησιμοποιεί διαφορετικό διακομιστή DNS από το τηλέφωνό σας και τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το δρομολογητή. Το ίδιο ισχύει και αν το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο σύνολο.

Οι ρυθμίσεις DNS περιορίζουν μόνο ένα δίκτυο εάν κάθε συσκευή έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις DNS του δρομολογητή και όχι τις δικές τους.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Έχετε κάποιο πρόβλημα κατά την αλλαγή των διακομιστών DNS στα Windows; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Όταν επικοινωνείτε μαζί μου, παρακαλώ σημειώστε το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε και ποια βήματα έχετε ήδη ολοκληρώσει, καθώς και πότε παρουσιάστηκε το πρόβλημα (π.χ. ποιο βήμα δεν μπορέσατε να ολοκληρώσετε), ώστε να κατανοήσω καλύτερα πώς να βοηθήσω.