Πώς να μοιράζεστε έναν εκτυπωτή με τα Windows XP

Ακόμα κι αν ο εκτυπωτής σας δεν διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα κοινής χρήσης ή ασύρματη σύνδεση, μπορείτε να του επιτρέψετε να έχει πρόσβαση από άλλες συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να μοιραστείτε εκτυπωτές συνδεδεμένους σε υπολογιστή Windows XP . Αυτά τα βήματα προϋποθέτουν ότι ο υπολογιστής σας εκτελεί το τελευταίο Service Pack του λειτουργικού συστήματος .

Εδώ είναι πώς να εκτυπώσετε το μερίδιο

  1. Στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στον εκτυπωτή (ονομάζεται κεντρικός υπολογιστής), ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows από το μενού " Έναρξη ".
  2. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Εκτυπωτές και φαξ από το παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου. Εάν χρησιμοποιείτε την προβολή κατηγορίας για τον πίνακα ελέγχου, μεταβείτε πρώτα στην κατηγορία Εκτυπωτές και άλλο υλικό για να βρείτε αυτό το εικονίδιο. Στην Κλασσική προβολή, μεταβείτε απλώς στη λίστα των εικονιδίων με αλφαβητική σειρά για να βρείτε το εικονίδιο Εκτυπωτές και Φαξ.
  3. Στη λίστα εκτυπωτών και φαξ στο παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στο εικονίδιο για τον εκτυπωτή που θέλετε να κάνετε κοινή χρήση.
  4. Από το παράθυρο "Εργασίες εκτυπωτή" στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή " Κοινή χρήση" αυτού του εκτυπωτή . Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο του επιλεγμένου εκτυπωτή για να ανοίξετε ένα αναδυόμενο μενού και να επιλέξετε την επιλογή Κοινή χρήση ... από αυτό το μενού. Και στις δύο περιπτώσεις εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο Printer Properties. Αν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος που ξεκινά με την ένδειξη "Οι ιδιότητες εκτυπωτή δεν μπορούν να εμφανιστούν", αυτό υποδεικνύει ότι ο εκτυπωτής δεν είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή. Πρέπει να συνδέσετε φυσικά τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα.
  1. Στο παράθυρο Ιδιότητες εκτυπωτή, κάντε κλικ στην καρτέλα Κοινή χρήση και επιλέξτε το κουμπί επιλογής Κοινή χρήση αυτού του εκτυπωτή . Στο πεδίο Όνομα κοινόχρηστου στοιχείου , εισάγετε ένα περιγραφικό όνομα για τον εκτυπωτή: Αυτό είναι το αναγνωριστικό που θα εμφανίζεται σε άλλες συσκευές του τοπικού δικτύου όταν πραγματοποιούν συνδέσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί OK ή Εφαρμογή για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα.
  2. Σε αυτό το στάδιο, ο εκτυπωτής είναι πλέον προσβάσιμος σε άλλες συσκευές στο τοπικό δίκτυο. Κλείστε το παράθυρο του πίνακα ελέγχου.

Για να ελέγξετε ότι η κοινή χρήση έχει ρυθμιστεί σωστά για αυτόν τον εκτυπωτή, προσπαθήστε να την αποκτήσετε πρόσβαση από διαφορετικό υπολογιστή στο τοπικό δίκτυο . Από έναν άλλο υπολογιστή των Windows, για παράδειγμα, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα Εκτυπωτές και φαξ του Πίνακα Ελέγχου και να κάνετε κλικ στην εργασία Προσθήκη εκτυπωτή . Το κοινόχρηστο όνομα που επιλέξατε παραπάνω προσδιορίζει αυτόν τον εκτυπωτή στο τοπικό δίκτυο.

Συμβουλές για την κοινή χρήση εκτυπωτή με τα Windows XP

Ο, τι χρειάζεσαι

Ο τοπικός εκτυπωτής πρέπει να είναι εγκατεστημένος σε έναν κεντρικό υπολογιστή Windows XP και αυτός ο κεντρικός υπολογιστής πρέπει να είναι συνδεδεμένος σε ένα τοπικό δίκτυο για να λειτουργήσει σωστά αυτή η διαδικασία.