Προσθήκη εικονιδίου Favicon ή αγαπημένων

Ρύθμιση ενός προσαρμοσμένου εικονιδίου για τους αναγνώστες που θα επισημαίνουν τον ιστότοπό σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ το μικρό εικονίδιο που εμφανίζεται στους σελιδοδείκτες σας και στην εμφάνιση καρτελών ορισμένων προγραμμάτων περιήγησης ιστού; Αυτό ονομάζεται το εικονίδιο αγαπημένων ή το favicon.

Ένα favicon είναι ένα σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ της ιστοσελίδας σας, αλλά θα εκπλαγείτε πόσα sites δεν έχουν ένα. Αυτό είναι ατυχές, καθώς είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθούν, ειδικά αν έχετε ήδη γραφικά και λογότυπα για τον ιστότοπό σας.

Για να δημιουργήσετε πρώτα ένα Favicon Δημιουργήστε την εικόνα σας

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα γραφικών, δημιουργήστε μια εικόνα που είναι 16 x 16 εικονοστοιχεία. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν άλλα μεγέθη, όπως 32 x 32, 48 x 48 και 64 x 64, αλλά θα πρέπει να δοκιμάσετε μεγέθη μεγαλύτερα από 16 x 16 στα προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζετε. Θυμηθείτε ότι το 16 x 16 είναι πολύ μικρό, οπότε δοκιμάστε πολλές διαφορετικές εκδόσεις μέχρι να δημιουργήσετε την εικόνα που θα λειτουργήσει για τον ιστότοπό σας. Ένας τρόπος με τον οποίο πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό είναι να δημιουργήσουν μια εικόνα πολύ μεγαλύτερη από το μικρό μέγεθος και, στη συνέχεια, να την αλλάξουν. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει, αλλά συχνά οι μεγαλύτερες εικόνες δεν φαίνονται καλά όταν συρρικνωθούν.

Προτιμούμε να συνεργαστούμε άμεσα με το μικρό μέγεθος, καθώς τότε είναι πολύ πιο σαφές πώς θα φανεί η εικόνα στο τέλος. Μπορείτε να μεγεθύνετε το πρόγραμμα γραφικών σας και να χτίσετε την εικόνα. Θα φανεί μπλοκαρισμένο όταν σμικρύνεται, αλλά αυτό είναι εντάξει γιατί αυτό δεν θα είναι τόσο προφανές, όταν δεν έχει σμικρυνθεί.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα ως τύπο αρχείου εικόνας που θέλετε, αλλά πολλές γεννήτριες εικονιδίων (που αναφέρονται παρακάτω) μπορούν να υποστηρίξουν μόνο αρχεία GIF ή BMP . Επίσης, τα αρχεία GIF χρησιμοποιούν επίπεδα χρώματα και αυτά συχνά εμφανίζονται καλύτερα στον μικρό χώρο από ό, τι κάνουν οι φωτογραφίες JPG.

Μετατροπή της εικόνας Favicon σε εικονίδιο

Μόλις έχετε μια αποδεκτή εικόνα, θα πρέπει να τη μετατρέψετε στη μορφή εικονιδίου (.ICO).

Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε γρήγορα το εικονίδιο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική γεννήτρια Favicon, όπως το FaviconGenerator.com. Αυτές οι γεννήτριες δεν έχουν τόσες δυνατότητες όπως το λογισμικό δημιουργίας εικονιδίων, αλλά είναι γρήγορες και μπορούν να σας δώσουν ένα favicon μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Favicons ως εικόνες PNG και άλλες μορφές

Όλο και περισσότεροι φυλλομετρητές υποστηρίζουν περισσότερα από απλά αρχεία ICO ως εικονίδια. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να έχετε ένα favicon σε μορφές όπως PNG, GIF, κινούμενα GIF, JPG, APNG, ακόμα και SVG (μόνο στην Opera). Υπάρχουν προβλήματα υποστήριξης σε πολλά προγράμματα περιήγησης για τους περισσότερους από αυτούς τους τύπους και ο Internet Explorer υποστηρίζει μόνο .ICO . Έτσι εάν χρειάζεστε το εικονίδιο σας για να εμφανιστεί στο IE, πρέπει να κολλήσετε με το ICO.

Δημοσιεύοντας το εικονίδιο

Είναι απλό να δημοσιεύσετε το εικονίδιο, απλά μεταφορτώστε το στο ριζικό κατάλογο της ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα, το εικονίδιο Thoughtco.com βρίσκεται στο /favicon.ico.

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα βρουν το favicon εάν ζουν στη ρίζα του ιστότοπού σας, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να προσθέσετε έναν σύνδεσμο σε αυτό από κάθε σελίδα του ιστότοπού σας όπου θέλετε το favicon. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε αρχεία με όνομα διαφορετικό από το favicon.ico ή να τα αποθηκεύετε σε διαφορετικούς καταλόγους.