Βίντεο ροής - Πώς να αποφύγετε τα προβλήματα buffering

Πώς να αποφύγετε την προσωρινή αποθήκευση και την φόρτωση οθονών κατά τη ροή βίντεο

Όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο συνεχούς ροής στην έξυπνη τηλεόρασή σας ή μέσω μιας συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων / media player δικτύου, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τη συνεχή διακοπή και την εκκίνηση ή / και την εμφάνιση μιας οθόνης που διαβάζει "φόρτωση".

Για να αποτρέψετε τη φόρτιση του βίντεο, το δικτυακό σας στοιχείο "απομονώνει" το βίντεο. Δηλαδή, κατεβάζει το βίντεο μπροστά από αυτό που βλέπετε, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο από το βίντεο που θα λάβει ο παίκτης σας.

Όταν το βίντεο συνεχούς ροής φτάσει μέχρι το σημείο λήψης του αρχείου, μπορεί να υπάρξει αναμονή. Το αποτέλεσμα είναι η φοβερή οθόνη "φόρτωσης" και μια παύση στην αναπαραγωγή ταινιών.

Εάν το βίντεο συνεχούς ροής φτάσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να περιμένει μέχρι να βρεθούν περισσότερες πληροφορίες, το βίντεο θα σταματήσει και θα δείτε περιστροφικό βέλος ή κύκλο περιστροφής στη μέση της οθόνης της τηλεόρασής σας. Μόλις το διαθέσιμο ρεύμα βίντεο αγγίξει, το βίντεο θα αρχίσει να αναπαράγεται ξανά.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Επίσης, αν το βίντεο είναι μακρύ (όπως μια ταινία ή μια τηλεοπτική εκπομπή), μπορεί να συναντήσετε αρκετές από αυτές τις συνεδρίες "προσωρινής αποθήκευσης" κατά τη διάρκεια της προβολής σας, κάτι που είναι σίγουρα ενοχλητικό.

Μερικές φορές αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός τεχνικού προβλήματος με τον πάροχο περιεχομένου ή την υπηρεσία Διαδικτύου σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα πολλών συσκευών στην τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο ταυτόχρονα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, είναι απλά μια συνάρτηση της ταχύτητας του Internet σας.

Τι είναι η ταχύτητα & # 34; Που σημαίνει

Όπως προαναφέρθηκε, αν παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μια αργή σύνδεση στο διαδίκτυο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε διακοπές και απομόνωση. Η ταχύτητα του Internet ή η ταχύτητα σύνδεσης στο σπίτι αναφέρεται σε πόσα δεδομένα (στην περίπτωση αυτή, ροή αρχείων φωτογραφιών, μουσικής και ταινιών) μπορούν να αποσταλούν από την πηγή τους στη συσκευή αναπαραγωγής. Μια πηγή μπορεί να προβάλλει μια ταινία Netflix από online, φωτογραφίες, μουσική ή βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή στο οικιακό σας δίκτυο ή μέσα από άλλες πηγές στο διαδίκτυο ή στο σπίτι.

Μια αργή σύνδεση θα προκαλέσει την καθυστέρηση της παράδοσης των πληροφοριών ήχου και βίντεο μιας ταινίας, οπότε θα δείτε την οθόνη φόρτωσης. Μια γρήγορη σύνδεση δεν μπορεί μόνο να μεταδίδει ταινίες χωρίς διακοπή, αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενήσει βίντεο υψηλής ευκρίνειας ή 3D και μέχρι και 7.1 κανάλια surround.

Γρήγορη Ταχύτητα Διαδικτύου

Μπορεί να έχετε ακούσει διαφημιστές στο διαδίκτυο ότι προσφέρουν γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet. Όταν κάποτε είχαμε ταχύτητες dial-up και DSL που μετρήθηκαν σε kilobytes ανά δευτερόλεπτο (Kb / s), τώρα μετράμε τις ταχύτητες σε megabytes ανά δευτερόλεπτο (Mb / s). Ένα μεγαμπάιτ είναι 1.000 κιβώτια. Οι πάροχοι ευρυζωνικών υπηρεσιών και καλωδιακών διαδικτύου μπορούν να προσφέρουν ταχύτητες λήψης άνω των 50 Mb / s. Σε αστικές περιοχές, αναμένετε πάνω από 10 Mb / s.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ταχύτητα του Διαδικτύου επηρεάζει την πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο στο διαδίκτυο, διαβάστε: Απαιτήσεις ταχύτητας Internet για ροή βίντεο . Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το εύρος ζώνης σας για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως το Netflix, ρίξτε μια ματιά στις τοποθεσίες Internet Speed ​​Test Sites .

Πόσο γρήγορα είναι το οικιακό σας δίκτυο;

Δεν είναι μόνο το πόσο γρήγορα το internet φέρνει το βίντεο στο σπίτι σας. Μόλις εκεί, οι πληροφορίες πρέπει να σταλούν από το μόντεμ σε ένα δρομολογητή .

Η επόμενη εξέταση είναι το πόσο γρήγορα ο δρομολογητής μπορεί να στείλει τα βίντεο και άλλες πληροφορίες στους υπολογιστές, τις συσκευές αναπαραγωγής μέσων δικτύου / streamers πολυμέσων , έξυπνες τηλεοράσεις και συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray με δυνατότητα Internet που μπορεί να συνδέονται με αυτό. Οι δρομολογητές που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ροή βίντεο, συχνά αποκαλούμενοι δρομολογητές AV, θα είναι σε θέση να μεταδίδουν περισσότερα δεδομένα, μειώνοντας τις διακοπές αναπαραγωγής.

Η ταχύτητα της σύνδεσης από το δρομολογητή σε μια συσκευή ροής / αναπαραγωγής πολυμέσων είναι η τελική μεταβλητή εδώ. Ένας δρομολογητής μπορεί να είναι σε θέση να μεταδίδει πολυμέσα σε υψηλή ταχύτητα, αλλά ο ήχος και το βίντεο μπορούν να φτάσουν στη συσκευή αναπαραγωγής / αναπαραγωγής πολυμέσων σας μόνο με την ταχύτητα που μπορεί να μεταφέρει η σύνδεση.

Συνδέστε χρησιμοποιώντας καλώδιο Ethernet ή εξαρτήματα σχεδιασμένα για & # 34; AV & # 34;

Χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet (Cat 5, 5e ή 6) για να συνδέσετε το media player δικτύου ή άλλο συμβατό στοιχείο στο δρομολογητή, είναι το πιο αξιόπιστο. Αυτός ο τύπος φυσικής σύνδεσης συνήθως διατηρεί την ταχύτητα των δυνατοτήτων του δρομολογητή.

Ωστόσο, αν συνδέσετε ασύρματα τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή το στοιχείο σας ( Wi-Fi ) ή χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας , οι ταχύτητες συχνά μειώνονται δραματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρόλο που ενδέχεται να έχετε ταχύτητα Internet 10 Mb / s στο δρομολογητή σας, εάν ο δρομολογητής μπορεί να διατηρήσει αυτή τη ταχύτητα στη συσκευή σας, μπορεί να δείξει ότι λαμβάνει λιγότερο από 5 Mb / s και λαμβάνετε ένα μήνυμα η ποιότητα του βίντεο υποβαθμίζεται στο Netflix ή στο Vudu.

Όταν αναζητάτε αξεσουάρ προσαρμογέα ασύρματης σύνδεσης και γραμμής τροφοδοσίας, ελέγξτε τις τιμές ταχύτητας που θα υποδείξουν αν είναι βελτιστοποιημένες για AV, ώστε να μπορείτε να μεταδώσετε βίντεο και ήχο υψηλής ευκρίνειας. Επίσης, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη με τους ασύρματους δρομολογητές είναι το πόσο μακριά μπορούν να μεταδώσουν ένα σταθερό σήμα. Με άλλα λόγια, εάν η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων / αναπαραγωγής μέσων, όπως μια έξυπνη τηλεόραση, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση (σε άλλο δωμάτιο, για παράδειγμα) που θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τη σταθερότητα του σήματος που λαμβάνεται μέσω του ασύρματου δρομολογητή.

Οι ταχύτητες Internet θα συνεχίσουν να αυξάνονται

Τώρα που τα μέσα μας είναι ψηφιακά, είναι δυνατό να τα στείλουμε στο σπίτι μας όπως ποτέ άλλοτε, υπηρεσίες όπως το Google Fiber και το Cox Gigablast μπορούν να προσφέρουν ευρυζωνικές ταχύτητες έως 1Gbps. Φυσικά, με αυτές τις πολύ υψηλότερες ταχύτητες έρχεται υψηλότερο μηνιαίο κόστος εξυπηρέτησης για τους καταναλωτές.

Οι σχεδιαστές ηλεκτρονικών είναι επίσης σε μια συνεχή προσπάθεια να αναπτύξουν συστήματα ροής και παράδοσης που μπορούν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες βίντεο υψηλής ευκρίνειας (με ιδιαίτερη προσοχή τώρα στο βίντεο 4K) σε πολλές τηλεοράσεις και υπολογιστές ταυτόχρονα, καθώς και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια χωρίς δισταγμό (αφάνεια).

Οι αυξημένες δυνατότητες ταχύτητας των δρομολογητών, των ασύρματων dongles και των προσαρμογέων τροφοδοσίας είναι ένα βήμα. Τεχνολογίες όπως τα τσιπ Signa Design G.hn, τα οποία θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε δομικά στοιχεία οικιακού κινηματογράφου, επιδιώκουν ταχύτητες άνω του 1 Gb / s (1 gigabyte ανά δευτερόλεπτο). Άλλες διαθέσιμες λύσεις για έναν αυξανόμενο αριθμό εξαρτημάτων περιλαμβάνουν τα WHDI, WiHD και HDBaseT.

Το βίντεο 4Κ γίνεται ευκολότερο για τους καταναλωτές. Ο συνδυασμός της ταχύτητας του Internet με νέες τεχνικές συμπίεσης βίντεο, όπως η δυνατότητα ροής δεδομένων βίντεο με ανάλυση 8K , δεν είναι τόσο μακριά από το δρόμο.