Προπληρωμένα σχέδια κινητής τηλεφωνίας: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα προπληρωμένο τηλεφωνικό πλάνο, που ονομάζεται μερικές φορές ένα σχέδιο πληρωμής, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων στην κυψελοειδή υπηρεσία . Πληρώνετε μόνο για τα λεπτά που χρησιμοποιείτε και δεν είστε συνδεδεμένοι σε μακροχρόνια σύμβαση παροχής υπηρεσιών .

Χρησιμοποιώντας ένα προπληρωμένο σχέδιο είναι σαν να χρησιμοποιείτε μια τηλεφωνική κάρτα, αν και αυτή που έρχεται με το δικό της τηλέφωνο. Επιλέγετε την προπληρωμένη υπηρεσία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια αγοράσετε ένα από τα τηλέφωνά τους . Στη συνέχεια ενεργοποιείτε το τηλέφωνο και πληρώνετε για να βάζετε ένα συγκεκριμένο χρόνο κλήσης σε αυτό. Μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις μέχρι να λήξει ο χρόνος κλήσης, οπότε θα χρειαστεί να φορτώσετε ξανά το τηλέφωνο για να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Είναι τόσο απλό.

Αλλά ένα προπληρωμένο σχέδιο δεν είναι για όλους. Ακολουθούν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε ένα προπληρωμένο σχέδιο και πολλούς άλλους λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλετε μια άλλη επιλογή.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τιμή: Πληρώνετε μόνο για τα λεπτά που χρησιμοποιείτε, έτσι ένα προπληρωμένο σχέδιο μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, ειδικά αν δεν είστε συχνός χρήστης κινητού τηλεφώνου.

Κανένας πιστωτικός έλεγχος: Η υποβολή αίτησης για διετή σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πολλούς μεταφορείς σημαίνει ότι πρέπει να υποβάλετε - και να περάσετε - έναν πιστωτικό έλεγχο. Εάν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι βλαμμένο, μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις, έτσι ένα προπληρωμένο σχέδιο μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Επιλογή: Μπορείτε να βρείτε προπληρωμένα σχέδια από όλους τους κυτταρικούς μεταφορείς σε εθνικό επίπεδο και μπορείτε να βρείτε επιπλέον προπληρωμένες επιλογές υπηρεσιών από μικρότερους και περιφερειακούς μεταφορείς.

Ελευθερία: Δεν είστε συνδεδεμένοι σε μακρά σύμβαση παροχής υπηρεσιών, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε μεταφορείς ή τηλέφωνα ανά πάσα στιγμή.

Έλεγχος: Εάν αγοράζετε ένα τηλέφωνο για κάποιον άλλο - όπως ένα παιδί - για χρήση, ένα προπληρωμένο σχέδιο σας δίνει έλεγχο. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα λεπτά που έχετε αγοράσει, οπότε δεν θα συναντήσετε ένα αστρονομικό νομοσχέδιο μετά από ένα μήνα - πάρα πολλές κλήσεις και κείμενα.

CONS

Τιμή: Ναι, η συνολική τιμή που πληρώνετε για τη χρήση ενός προπληρωμένου τηλεφώνου είναι πιθανό να είναι μικρότερη από ό, τι θα πληρώσατε για τη χρήση ενός τυπικού κινητού τηλεφώνου "μετά την πληρωμή", αλλά το ποσοστό ανά λεπτό είναι πιθανόν να είναι υψηλότερο. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε πολλά λεπτά στο προπληρωμένο τηλέφωνό σας, ψωνίστε για τον μεταφορέα με το καλύτερο ποσοστό.

Όρια: Όλα τα λεπτά κλήσης που αγοράσατε δεν διαρκούν για πάντα. Τα πρακτικά συνήθως είναι καλά για οπουδήποτε από 30 έως 90 ημέρες, αν και μερικοί μεταφορείς θα σας αφήσουν να τους κρατήσετε για ένα χρόνο, Όποια και αν είναι η προθεσμία, να θυμάστε ότι αν δεν χρησιμοποιήσετε τα πρακτικά σας εκείνη τη στιγμή, Καλός. Μάθετε πόση διάρκεια θα διαρκούν τα λεπτά πριν τη φόρτωση του τηλεφώνου σας.

Επιλογή τηλεφώνου: Η επιλογή των κινητών τηλεφώνων είναι πιθανόν να είναι περιορισμένη - πολύ περιορισμένη. Σε αυτή τη γραφή, η Verizon Wireless, για παράδειγμα, προσφέρει μόνο τέσσερα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με τα προπληρωμένα σχέδια του μεταφορέα.

Και ενώ η επιλογή των προπληρωμένων τηλεφώνων έχει βελτιωθεί, δεν πρόκειται να βρείτε ένα προπληρωμένο σχέδιο που να είναι συμβατό με πολλές από τις τελευταίες και καλύτερες συσκευές σήμερα.

Τηλέφωνο Τιμή: Μπορείτε επίσης να πληρώσετε λίγο περισσότερο για το τηλέφωνό σας, καθώς οι μεταφορείς τείνουν να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στα φορητά ακουστικά όταν υπογράφετε σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Αλλά μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπή τηλέφωνα σε αξιοπρεπείς τιμές εάν ψωνίζετε γύρω.

Πληρωμή για πρόσθετα: Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το προπληρωμένο σας τηλέφωνο για περισσότερο από απλά τις κλήσεις, θα πρέπει να ανοίξετε για τις υπηρεσίες δεδομένων που θέλετε επίσης. Αν θέλετε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου, να ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να πλοηγείτε στο Web, θα χρειαστεί να προπληρώσετε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων ή δεδομένων για να εκμεταλλευτείτε αυτές τις δυνατότητες. Και θυμηθείτε ότι τα πιο βασικά τηλέφωνα που διατίθενται από μερικούς από τους προπληρωμένους μεταφορείς ενδέχεται να μην υποστηρίζουν την περιήγηση στο Web ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.